Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom na miarę

Recommended Posts

No proszę, proszę! Ostatnio same takie znienacki i ścichapęki mi się w dzienniku objawiają ;) Zapraszam wszystkich do wyjścia z cienia ;), jeśli jeszcze ktoś się czai :). Na razie koniec plotek, postanowiłam zacząć pisać bardziej z sensem i na temat - zobaczymy, jak mi to wyjdzie :p

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No proszę, proszę! Ostatnio same takie znienacki i ścichapęki mi się w dzienniku objawiają ;) Zapraszam wszystkich do wyjścia z cienia ;), jeśli jeszcze ktoś się czai :).

do takiego swoistego coming out znaczy sie towarzystwo namawiasz... ?;)

Na razie koniec plotek, postanowiłam zacząć pisać bardziej z sensem i na temat - zobaczymy, jak mi to wyjdzie :p

no wyjdzie, wyjdzie - jak zawsze :D zaraz sie trafi jakas "inspirka" do skomentowania, albo cholota jakas meska trzody narobi i bedzie trzeba towarzystwo pacyfikowac... ;) no ale daje slowo ze jakby jednak wyszlo pisanie bardziej na temat to bede pierwszy co tez u siebie sprobuje :)

PS. jak u was sasiedzi szanowni poludniowi pogoda? u nas od kilku dni ciagle plusowo i sie po cichu zastanawiam czy by po swietach zamiast schody jednak szczyty przyatakowac z kielnia...

Sobie pozwolę zaznaczyć,że skończyłam czytanie na stronie 5 wpisie #200.

i póki co przychodzi mi do głowy

a) mieszkam...tfuuuu buduję dom na ulicy o jedynej niepowtarzalnej nazwie (serio,jedyna w Pl)

b) 1500 za metr jest realne -u mnie jest obecnie 4600zł/m2 - ale dom buduję 3 raz (ten sam ), a w kwocie są wliczone 2 rozbiórki :lol2:

Więc podzielić przez 3 jestem blisko 1500 :lol:

c)mam firmę od betonu polerowanego , ale pewnie Ty też i napisałaś to między str 6 a 20 ;)

Fajnie się czyta Kocurze i towarzystwo zacne ....

pozwolisz,że się zahaczę, co ?

Witam

Strasznie szybko Ci sie rozrasta dziennik - ledwo nadarzam czytac.

Mam pytanko (jesli juz wyjasnialas to przepraszam za gapiostwo), jak Ci sie udalo ustawic dom 1,5m od granicy ?

Z tego co wiem to minimum jest 3m jak nie ma okien i 4 jak sa otwory . Mam dosc szeroka, ale plytka dzialke i zalezy mi jaknajbardziej odsunac dom w tyl.

Szukalem wszedzie, ale podobno "to se ne da" :(

pozdrawiam i zycze powodzenia

Ot, fuksiara ;) Moja z tego węższego końca to ma 8m :lol2: - no dobra, ścięty narożnik od frontu :p Uważam, że w związku z taką odległością powinien być dodatkowy przepis, pozwalający przesunąć budynek 1,5m w głąb działki sąsiada ;)

i jeszcze rzeby jego dzieci przychodzily jesienia grabic liscie !

Cholerka, w dzieci to akurat my jesteśmy bogatsi od sąsiadów - i to wielokrotnie, można by rzec ;)

Ale że miałam pisać na temat (to goście się w dzienniku rozbrykali :D), to piszę:

dziś skończyłam luksfery :wave:, a po południu był telefon, że ostatnie okno oszklone - nnnno, nareszcie. Pan i władca w międzyczasie zafoliował okno w górnej łazience, żeby mi zostawić jakąś rozrywkę na wiosnę - to będę dalej sobie luksfery murować w przyszłym roku :)

Jutro miałam do południa zaplanowany wyjazd, ale nie ma bata - muszę jechać zobaczyć to okno (i w sumie zapłacić za nie też...), więc na pewno wrzucę foty. Chałupa została oficjalnie zamknięta!