Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom na miarę

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Poleciałam w niedzielę na budowę, bo wizytacja była - przyjechała moja przyjaciółka z przyległościami (wybudowała rok temu, więc jest aktualnie moim guru, choć mam połowę jej budżetu ;)), ja łaps za aparat - a tu coś zdjęć nie chce robić, baterie chyba by chciał, żeby mu włożyć czy co... :bash:

U nas chwilowo przestój - zamawiam właśnie strop z płyt kanałowych, będzie się robił 2 tygodnie i ekipa postanowiła czasu nie tracić i dorobić gdzie indziej :) Ale za to potem już z górki - ani się nie obejrzę, a dom będzie stał pewnie :)

u nas tez przestoj... tzn od piatku

w sobote mialem okuliste, zanim doszedlem do siebie byl juz wieczor, w niedziele rodzinna impreza, wczoraj skonczylem z basenem bo mi smark zyc nie chcial dac, a potem zaczelo lac...no i przestalo moze z godzine temu.

jesli nie bedzie lalo jak wroce z pracy to troche porobie:)

Wiadmości z placu boju, tfu, budowy.

Od piątku mamy dach nad głową, no może nie dach, tylko sufit - ale w każdym razie na łeb już się nie leje. Przyjechały płyty stropowe i w ciągu nieco ponad godziny pan dźwigowy je elegancko ułożył. Żałuję okrutnie, że omięła mnie tak spektakularna rozrywka (i zdjęcia z dźwigiem w akcji dla potomnych), ale rozchorowałam się w strategicznym momencie na żołądek (mąż twierdził, że na pewno z nerwów ;)) i musiałam zostać z dala od miejsca imprezy :(

Tak więc wygląda przykryta połowa parteru:

DSC01437.jpg

DSC01442.jpg tu widok na "drzwi" wejściowe ;)

DSC01436.jpg a tu wydziabane fabrycznie miejsce na kominy

I specjalnie dla kolegi Tomasza A. obiecana ceglana ściana :)

DSC01440.jpg DSC01441.jpg

Edytowane przez bury_kocur

dziekuje za zdjecie z dedykacja, czuje sie wyrozniony i tylko wruszenie nie pozwala mi chwycic cie za gardlo ;) pomalowanie tej przepieknej ceglanej sciany uznam za swietokradztwo, i obloze cie ekskomunika :) choc w sumie chyba bym sie sam takiej grozby ze swoich ust nie przestraszyl :)

ps. fajna przyczepka :)

Czesc Kocurki, ja na razie tak na szybko, jutro sobie dokładniej poczytam, ale powiem że wolę malowaną cegłę. Ta ma ładny kolor, ale jest zobowiązująca, trzeba się do niej dostosować. Świetną malowaną na biało cegłę ma Ragazza w sypialni i ostatnio na wątku szarościowym Klub_AA pokazała swoją.