Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom na miarę

Recommended Posts

Osobiście chyba nie jestem obiektywnym doradcą w tym temacie,bo jestem mocno znieczulona już moją budową :D

U mnie w trakcie różnych zmian i kombinacji pojawiły się nieplanowane podciągi,grubości i inne takie których na pewno by nie zdzierżył architekt wnętrz,a mnie po czasie zamartwiania się już to wisi :lol2:

Trzeba poszukać zdjęć łączenia schodów młynarskich z antresolą jak ludzie mają to rozwiązane :???:

ed

http://www.atriumsystem.eu/sklep_katalog,pl,schody,9.html#

38 schody ATRIUM PROSTO

a tu instrukcja ich montażu

http://www.atriumsystem.eu/file_products/prosto_copy1.pdf

na mój rozum montaż wychodzi tak,że barierka może zgubić wszystkie ewentualne różnice grubości.

No nie wiem,dziewczyny powiedzcie coś :???:

Edytowane przez marynata

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oszalałam ostatnio na punkcie prostokątów układanych bez przekładki ,nawet kostkę tak ułożyłam :p (podpatrzone u Spirei właśnie :p)

[ATTACH=CONFIG]161395[/ATTACH]

marynato co to za kostka, ja ostatnio na taką choruję

Fajne! Ja myślałam o siatce ogrodzeniowej, chyba dam spokój ze względu na trudności wykonawcze, ale to jest też niegłupie - zastanawiam się tylko, czy u mnie będzie wyglądać dobrze, bo sporo tego potrzeba (10 mb). Niemniej, zakupiłam właśnie takie przęsła na ogrodzenie :) - stoją w garażu i czekają na niewiadomokiedy ;) Tak naprawdę, wszystko zależy od ceny - jeśli linki wyjdą za drogo, będę myśleć nad alternatywą.

Właśnie, marynata - bok antresoli będzie na pewno otynkowany na biało, bok tego górnego spocznika (płyty) też - ale one się różnią grubością. Jak do tego pasuje antracytowy policzek wychodzący z białego kloca? Nie będzie dziwnie to wyglądało? Bo ja się przespałam z tematem i dziś się skłaniam ku antracytowi ;)

Tak myślę, że taki trap by się zrobił - ciemny i ażurowy, pomiędzy białymi elementami. Dobrze czy niedobrze?

Niedobrze? kociu, tak jak piszesz, będzie booosko

Dzięki, to zostanie antracyt w takim razie.

Panel ogrodzeniowy bardzo mi się podoba, ale doszłam do wniosku, że on szczególnie dobrze się prezentuje jako wypełnienie "przelotowej" przestrzeni (takiego pustego trójkąta właśnie między biegiem schodów a otworem w stropie) lub jako prosta barierka. Ponieważ moje schody muszą mieć balustradę ukośną, jakoś nie mogę tego pogodzić z prostoliniowym wzorem panela. Gdybym mogła dociągnąć go aż do stropu, to co innego - ale stropu nie ma :D

Mimo to, w ogóle pomysł jest przedni :)

ja nie wiem czy pomysł na wykorzystanie takiego zwykłego panela ogrodzeniowego to dobry pomysł-ok zgodzę się, że wygląda to całkiem całkiem ale takie zwykłe tylko ocynkowane ( nie powlekane PCV) druty w panelu nie będą do końca bezpieczne- to z założenia jest produkt do wykorzystania na płocie więc moze sie zdarzyć, że druty będą miejscami ostre- można czymś zahaczyć (ubranie, przedmioty) nie mówiąc, że można wyrządzić sobie tym krzywdę. Przed zastosowaniem radzę dokładnie obejrzeć i wymacać taką siatkę (z tego co pamiętam to Spirea rozważała jakiś rodzaj siatki ale okazała się właśnie, że jest w wielu miejscach ostra i ostatecznie wybrali coś innego)

DEZET, bardzo dziękuję :) Piękne te balustrady i w ogóle chata - robi wrażenie oszałamiajace, choć już na oko widzę, że nie mój budżet. Nawet śruby takie lepsiejsze, ja oglądałam dziś zwykłe rzymskie. Zobaczymy.

Koktajl, ja bym te panele malowała, gdyby wchodziły w grę - ale ostatecznie nie wchodzą, pomijając moje obiekcje co do ukośnego montażu, przeliczyłam i wcale nie wyjdzie taniej. A ja już teraz zaczynam bardziej patrzeć na cenę niż na estetykę (zgroza, ale konieczność ;)).

Piękne te barierki od Dezeta,ale roboty z tym jest,ło matko :sick: jeszcze ten profil do chwytania widzę chyba aluminiowy....po taniości to nie wygląda.

No to jak patrzysz baaardzo na cenę,to może tymczasowo na kilka lat schody z allegro za tysiaka,one już mają barierkę i tylko zostanie wymyślić coś na antresoli.A jak się dorobisz to zmienisz...

Edytowane przez marynata