koktajl 18.01.2013 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 a szukałaś jeszcze firm, które sprzedają takie akcesoria? włąsnie jak linki, śrubki i wszystko inne do wykonania barierek? ( choć nie wiem czy to będzie dobry pomysł - czy przypadkiem nie potrzeba jakiś specjalnych maszyn później do ucinania czy szlifowania) ale zawsze możną zapytać.Natomiast pytanie jest jakiego rodzaju barierkę potrzebujesz i dla kogo? Ja mam w planach barierkę prostą jak budowa cepa i nie ze względu na cenę a po prostu taka mi sie podoba- może znalazłabyś jakieś ślusarza-spawacza, który pospawałby Ci proste profile(mogłabyś je sama kupić) i pomalować je natryskowo?( np u jakiegoś blacharza samochodowego?) Ja mam na myśli barierkę, która składa się z profila górnego czyli poręczy oraz pojedynczego srodkowego znacznie cieńszego- pomalowane na antracyt półmat i będzie wyglądało super no ale dość duzy prześwit jest wtedy więc dzieciaki muszą uważać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 18.01.2013 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Z barierką to jest tak: musi być szczelna, wynegocjowałam z mężem w mękach, że linki/pręty/cokolwiek musi być minimum co 12 cm (on chciał co 10), więc pojedynczy pręt pośrodku odpada w przedbiegach. Co do wersji "po taniości" gotowe schody z allegro czy inny składak odpada, bo to nie jest typowy bieg od podłogi do stropu i pewnie przeróbki nie będą warte ostatecznej ceny. Zresztą muszą być porządnie zakotwione w bryle schodów betonowych i w stropie, a jak ja potem usunę ślady po demontażu tymczasowych na moich betonach? Niestety, jest duża rozbieżność między tym, co mi się podoba, co będzie praktyczne, a na co mnie do tego stać Muszę znaleźć złoty środek, ot co. A tak w ogóle, to dziś zadatkowałam już te stalowe schody, więc otwarty pozostaje temat balustrady tylko. Będą robione przez ślusarzy, nie firmę schodową - różnica w cenie pewnie ogromna. Wstępnie malowane proszkowo na antracyt, ale jakby co, mam możliwość zmiany koloru jeszcze. Linki, śruby i akcesoria zamierzam kupić na własną rękę, polecono mi jako tańsze sklepy żeglarskie - zobaczymy, czy tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 18.01.2013 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 o sklepy żeglarskie to chyba dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 18.01.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 No to jak już zaliczkowane,to pozostaje czekać na realizację Kiedy maja montować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 18.01.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Zaliczkowane nie równa sie zadatkowane. To tak gwoli ścisłości. Przepraszam, juz nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 18.01.2013 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Tfu, zaliczka to była, masz rację, dr_au Też wiem, że się różni Montaż marzec-kwiecień wstępnie, bo ustaliliśmy, że nie ma sensu tego robić przed betonem. Więc plan pracy jest taki: elektryka, betony, schody, tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 18.01.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 W kwestii wrzuconych zdjęć. Uchwyt nie jest metalowy- góra to jakieś tworzywo przyjemne w dotyku (nie zimne) mocowane do płaskownika stalowego. Linki wyginają dość gruby (ok.1cm) ostatni słupek, a nie są mocno naciągnięte, ot tak, żeby nie wisiały lecz łapały poziom. Śruba jest z otworem, w który włożona jest linka (ok.5mm średnicy) i zaciśnięta po obwodzie. Nie ma spawania. Linek jest 8, żeby uzyskać "szczelność", barierka ma wysokość ok. 1m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 18.01.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 bury_kocurze - oooooooooooooo jaaaaaaaaaaaaa cieeeeeeeeeeee Zdrętwiał mi tyłek i zmarzły końcówki, ale przestudiowałam 48 stron Twojego dziennika. A i jeszcze szyja mnie boli. Ale wiesz co? Warto było! Jest rewelacyjnie! A plan niskobudżetowy doprowadził mnie do nerwicy. I od pierwszej strony klnę (znów), że kupiłam mieszkanie (5000 zł/metr) zamiast stawiać domek własny 1500/metr. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Ale ja nie o tym. I projekt klasa i pomysły i schody i ściana i pustaki szklane gratuluję i trzymam kciuki za ciąg dalszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 18.01.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 A śruby rzymskie trzeba szukać tzw. rurowe. Problem to śruba z otworem podłużnym do zaciśnięcia linki, może wykorzystać część złącza meblowego?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 18.01.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Pani Kocurowa napisała betony? już się nie mogę doczekać! szybciej z tą elektryką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 18.01.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Właśnie miałam pytać co znaczy te betony he he.O ja blondynka,dopiero teraz zajarzyłam to kiedy to ma być???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 19.01.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Kocurko, już zamówiłaś schody????:o:o O ja Cię!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 19.01.2013 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 (edytowane) Ja śpię, a tu goście goście Cześć domanki Wpadaj częściej, zapraszam. DEZET, dzięki za uzupełnienie. Co do śrub rzymskich rurowych - ładniejsze bez dyskusji, ale kasa, kasa... One są za drogie dla mnie i tyle. Ogólnie posprawdzałam wczoraj ceny, przegadałam rzecz z mężem i ustaliliśmy, że zrobimy linki na zwykłych śrubach, a linkę weźmiemy ocynk, a nie nierdzewną na początek. Potem się wymieni, bo akurat ten element jest łatwy do zmiany, a stówy mi nie będzie żal (tyle mi wychodzi w wersji taniej, z linką fi 4). Na czymś muszę przyciąć, a rozsądnie byłoby na tym, co jest tanie i łatwe do zmiany, czyż nie? Ale znów - mam czas na zmianę decyzji, bo betony najwcześniej w marcu Kendra - elektryka za 2 tyg, ale nie poganiaj lepiej, bo my to sami będziemy robić, jak w pośpiechu coś pokićkamy, to... Edytowane 19 Stycznia 2013 przez bury_kocur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 19.01.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Musicie zwrócić uwagę na temperaturę w domku jak będziecie kłaść elektryke. Nasz elektryk nas bardzo przestrzegał żeby w bardzo duże mrozy nie kłaść kabli bo mogą się uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.01.2013 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Kocur, a zdradzisz mi,kto Ci betony będzie robił i jak to cenowo wygląda ?Planuję koło kwietnia temat zamknąć, ale "mój" wykonawca mnie z letka zabił ceną,więc coraz bardziej się waham i ....ciągnie mnie w połowę tańszą żywicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 20.01.2013 01:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Stawiam flaszkę że Kocurowa nie ma jeszcze zielonego pojęcia kto będzie ten beton robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.01.2013 02:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 aha ...no nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 20.01.2013 02:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Tfu, zaliczka to była, masz rację, dr_au Też wiem, że się różni Montaż marzec-kwiecień wstępnie, bo ustaliliśmy, że nie ma sensu tego robić przed betonem. Więc plan pracy jest taki: elektryka, betony, schody, tynki. Masz na myśli beton dekoracyjny (szlifowany, utwardzany/barwiony, polerowany)? Jeśli tak to cieszę się że tu zbłądziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 20.01.2013 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Cześć twaro Dobrze, że zbłądziłeś w moje progi Marynata, flaszkę wyciągaj Wykonawca jest wybrany od jesieni, tyle że nic nie wpłacałam, jesteśmy umówieni na gębę, więc jednym okiem jeszcze podpatruję, kto, gdzie i za ile. Beton ma być taki "marketowy", czyli nie cienkowarstwowa wylewka dekoracyjna, tylko obrabiany ten bazowy, z gruchy. Malka - napiszę po południu na priva. Kwitko - dzięki, nie przyszło mi to do głowy. Mam nadzieję, że będzie odpowiednio ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 20.01.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Musicie zwrócić uwagę na temperaturę w domku jak będziecie kłaść elektryke. Nasz elektryk nas bardzo przestrzegał żeby w bardzo duże mrozy nie kłaść kabli bo mogą się uszkodzić. Bez przesady- trudniej się układa, dlatego, że są sztywne, a nikt w -20* nie będzie kładł kabli, bo po prostu za zimno, no i wtedy izolacja może pęknąć, ale to nie potwierdzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts