Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom na miarę

Recommended Posts

Cześć twaro :)

[Wykonawca jest wybrany od jesieni, tyle że nic nie wpłacałam, jesteśmy umówieni na gębę, więc jednym okiem jeszcze podpatruję, kto, gdzie i za ile. Beton ma być taki "marketowy", czyli nie cienkowarstwowa wylewka dekoracyjna, tylko obrabiany ten bazowy, z gruchy. Malka - napiszę po południu na priva.

Kocurko droga, a podzielisz sie i ze mna tymi informacjami?My chcemy robić sami, własnorecznie około 100m 2 i zbieramy wszelkie informacje. Może nawet puścimy relacje na żywo na skypie dla tych co chcieliby sie pośmiać ;).

a szukałaś jeszcze firm, które sprzedają takie akcesoria? włąsnie jak linki, śrubki i wszystko inne do wykonania barierek?

i będzie wyglądało super no ale dość duzy prześwit jest wtedy więc dzieciaki muszą uważać

Z góry przepraszam, że zaśmiecam kocurko, ale ubawiłam się do łez. Koktajl ty chyba nie masz dzieci ?

demon

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z góry przepraszam, że zaśmiecam kocurko, ale ubawiłam się do łez. Koktajl ty chyba nie masz dzieci ?

a po czym to wnioskujesz ze nie mam? rozumiem, że dzieci to dla Ciebie są tylko w wieku do 0-10 lat? powyzej to juz dorośli? wiec wyobraz sobie ze 11-15 latek to dla mnie nadal dziecko-nastolatek i juz ma więcej oleju w głowie.

U nas posadzki też jednolite (jeśli chodzi o kolor, bo przebarwienia typu jakieś chmurki, ciapki itd jak najbardziej dopuszczam), naturalny niebarwiony beton, miał być półmat, ale raczej będzie z lekkim połyskiem z powodów praktycznych - ponoć im bardziej matowy, tym bardziej wydeptują się i w konsekwencji błyszczą "ścieżki". W technologii posadzki cienkowarstwowej jest nawet więcej ofert - jak jesteś zainteresowany, to mogę podrzucić namiar na firmę z południowej Wielkopolski.

będzie z lekkim połyskiem z powodów praktycznych - ponoć im bardziej matowy, tym bardziej wydeptują się i w konsekwencji błyszczą "ścieżki". W technologii posadzki cienkowarstwowej jest nawet więcej ofert - jak jesteś zainteresowany, to mogę podrzucić namiar na firmę z południowej Wielkopolski.

dobrze,że piszesz....trochę martwi mnie ten połysk na całości...no ale trudno :) lepsze to niż te ścieżki ;) już sobie wyobraziłam najbardziej wyświeconą częśc koło lodówki ;)

gruchy. Malka - napiszę po południu na priva.​

no to poczekam,mam nadzieję,że to popołudnie to w tym miesiącu nastąpi ;) :lol:

Dziękuję. Marzy mi sie jednolita posadzka w jasnym połysku lub półmacie. Ja mam już wylewki więc czeka mnie inna technologia. Opisuj swoje działania w tym temacie.:bye: Trzymam kciuki8)

A bierzesz pod uwagę tylko beton?

Ja też mam już wylewki,więc wyłącznie cienkowarstwówka wchodzi w grę.

Niestety beton ,który sobie wymyśliłam, to koszt 330 zł/m2 - dla mnie za dużo.

Jastrych , taki jak mam wylany szlifuje jedna znana mi firma - koszt od 120 zł/m2

Żywica w półmacie od 80 zł/.m2, w połysku od 160

Jestem zainteresowany wszelkimi namiarami.:rolleyes:

ja też :)

Gdy ja bylam jeszcze na etapie "chcenia" betonu to nbje wykonawca powiedzial ze gdy podloga jest wypolerowana i zaimpregnowana chemia to w miejscach najczesciej uzytkowanych robia sie sciezki ale wlasnie z polpolysku wyciera sie w mat tak jak np polerowany marmur tez sie wyciera i matowieje a nie na odwrot z matu w polysk. Jak widac co czlowiek to inna opinia;)

miał być półmat, ale raczej będzie z lekkim połyskiem z powodów praktycznych - ponoć im bardziej matowy, tym bardziej wydeptują się i w konsekwencji błyszczą "ścieżki".

...no ale kocimi lapami sciezki na betonie wyslizgac... no chyba ze powlocza kocury lapami albo ogon za soba ciagna (po waleriance :D)