aisab 22.07.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 witam,Nam też podoba się wasza budowa...pozdrawiamy i na pewno będziemy odwiedzać Wasz dziennik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 28.07.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 A ja z zapytaniem co to za projekt i jakiej pracowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 28.07.2012 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 aisab, witam i zapraszam acca5, projekt jest indywidualny - sama narysowałam rzuty i elewacje, bo wiedzieliśmy, o co nam chodzi, a ja mam trochę pokrewny zawód, więc była szansa, że to będzie miało ręce i nogi - a miła pani architekt pociągnęła rzecz do końca ze śladowymi zmianami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 29.07.2012 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Dziękuję, pytanie jeszcze -jaka to wąska działka, nie widać wymiarów budynku stąd pytanie- jaka jest długość i szerokość waszego domku. Czy na elewacji frontowej będzie klinkier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 29.07.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Fajny projekt, ciekawe założenia. Czuję, ze wyjdzie z tego super domek Kibicuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 29.07.2012 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 rania, witam i dziękuję acca5, działka ma 13 m szerokości, a do tego z przodu jeszcze ścięty narożnik (czyli od strony ulicy jakieś 8m). Dom ma po zewnetrznych 7,5m szer i 12,5m długości, plus metr podcienia od frontu. Czyli zmieścił się na działce na styk (bo zresztą tak był zaprojektowany) - od strony ślepej ściany mamy 1,5m do granicy, od strony z oknami - 4m. Zostało do dyspozycji 7,5m, które skrupulatnie wykorzystałam Z przodu nieprzekraczalna linia zabudowy, więc właściwie umiejscowienie na działce nie pozostawiało w ogóle pola do dyskusji A co do rozciągnięcia budynku w tył, z kolei istniało ograniczenie powierzchni zabudowy do 25% pow. działki, które wykorzystałam prawie całkowicie, został w zapasie symboliczny 1m2 Czy będzie klinkier - prawie na pewno nie, projektowany był łupek, ja się przez chwilę skłaniałam ku poziomym deskom, ale budżet pewnie tego nie wytrzyma i zapewne skończy się na kontrastowym kolorze tynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 31.07.2012 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 hejka. co tam słychać na budowie? jak postępy prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 31.07.2012 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Cześć, cześć U Was do przodu, u nas ledwo się kula... Pojutrze zalewamy wszystko, co jest do zalania nad parterem i musi postać chwilę, więc sądzimy, że do końca sierpnia będziemy mieć sso. Nawet dobrze, że gorączkowe tempo prac nieco przygasło, bo przynajmniej czuję, że żyję (no, na pół gwizdka, bo wakacje w tym roku diabli wzięli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 31.07.2012 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 i zapewne skończy się na kontrastowym kolorze tynkuA co ostatecznie dajesz na dach?Rąbek? Dałam rąbek i tak mi się spodobało,że zrobię tym na ile budżet mi pozwoli kawałek elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 31.07.2012 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Tak, zdecydowanie rąbek na dach - to była jedna z rzeczy nie podlegających ewentualnym zmianon i cięciom budżetowym Ja jeszcze myślę o płytach włókno-cementowych na tę jedną elewację, ale wszystko zależy od tego, czy wyglądałoby to jakoś z sensem - bo to jest ściana szczytowa. Gdybym miała płaski dach, nie wahałabym się ani chwili Cena, o dziwo, dość znośna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 31.07.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Z czego robisz rąbek?Robiłam z prefy i patrzę na ich stronie,mają fajne systemy elewacyjne,ale głowy nie mam po ile to.Np reynobondhttp://pl.prefa.com/bauherr/produkte/fassadensysteme/reynobond.html?PHPSESSID=d8c467544e9bdc6fde4a721bb0973821Muszę pogadać z dacharzem co po ile,bo bardzo mnie korci żeby zaszaleć na elewacji,a trudno jakieś ceny w necie odszukać.Jak wyjdzie drogo,to walnę antracytowy tynk i już.A co to za płyty o których mówisz?Zalinkuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 31.07.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 (edytowane) bury_kocur nie wiem czy masz już firmę wykonującą dach ( od więźby do położenia blachy) ja mogę polecić firmę Sofi http://www.e-dach.pl/firma/10969,zofi-materialy-budowlane-piotr-sampir widziałam ich realizacje dlatego zdecydowałam się na ich usługę, my mamy blachę Plannja z 30 letnią gwarancją (bez gwiazdek) reszta na pw ps. trafiłam na tą firmę po otrzymaniu bardzo dobrej opinii dewelopera Antczak z Kalisza http://www.antczak.pl/galeria/inwestycje_deweloperskie.html Edytowane 31 Lipca 2012 przez Honya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 31.07.2012 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 My jesteśmy na 95% zdecydowani na Ruukki classic. Trudno w mojej okolicy kupić inną markę, a i Ruukki z trudem w ogóle gdzieś obejrzałam na ekspozycji - a była tak zakurzona, że musiałam zetrzeć, żeby zobaczyć, jaki to kolor (okazała się zielona, a chciałam sprawdzić, jaki to odcień szarości ). Wnioskuję więc, że nie jest to popularne pokrycie dachowe w moich stronach. Znalazłam przez net w moim mieście też dystrybutora blach na rąbek Lindab, ale się wyparł, jak zadzwoniłam Wykonawców na dach już mamy - dzięki za namiary, ale po ptokach. Marynata, jutro poszukam tych płyt i wrzucę linka. Jak nie dojdą do skutku (a pewnie nie jednak), to myślałam właśnie o jakimś kolorze korespondującym z dachem - ale że okna też antracytowe, na prowadzenie wysunął się... czarny lub prawie czarny, żeby ramy się odróżniały nieco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 31.07.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Ach no tak,bo Ty masz okna na tej stronie.Ja bym chciała chyba najbardziej obrzucić czymś garaż który jest doklejony do budynku i jest klockiem z płaskim dachem użytkowym.Zero okien,aż się prosi żeby na to coś takiego zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr -poz 02.08.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 cześćjestem na etapie składania papierów o pozwolenie na budowę i szukam wykonawcy. też chce blachę na rąbek. możesz mi powiedzieć na co się zdecydowałaś i jak to się rozkłada finansowo. z góry dziękuję.Piotr:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 03.08.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Piotr-poz,jakiś szałowy projekt widzę w Twoim avatarze.Czy to coś indywidualnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 03.08.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 my mamy grafitowe rury spustowe z rheizink- w przybliżeniu są zielone dopiero z oddali widać ze to szary:)co do płyta elewacyjnych jest jeszcze cos takiegohttp://www.rockapnel.com -są ze sprasowanej wełny skalnej (stelaż pod płyty można zobić z drewna)thyssenkrupp tez robi płyty elewacyjne ale one są stalowe wtedy stelaż trzeba zrobic aluminiowy wieć wychodzi nieco drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 17.08.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 (edytowane) elo, bure-kocurki;) wpadłam zobaczyć, co u Was, ale aktualnych zdjęć jakoś nie widzę... ile macie zrobione? poproszę jakieś zdjęcia...szczerze mówiąc/pisząc najbardziej nie mogę doczekać się zdjęć Waszego dachu:D będziecie mieli duże przeszklenia z pakietem trzyszybowym . Pisałaś, że dopłata niewielka, czy mogłabyś odpisać mi na priv coś więcej? skąd będziecie zamawiali, jakie dokładnie?rolety zewnętrzne również?jaki kolor? Będę wdzięczna:)pozdrawiam serdecznie! Edytowane 17 Sierpnia 2012 przez Gosia_A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 18.08.2012 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 (edytowane) Gosia_A, zdjęć nie ma, bo jakoś ostatnio rzadko bywamy na budowie - postanowiliśmy łyknąć trochę wakacji i jeździmy to tu, to tam - na jeden dzień O dachu pamiętam, ale jeszcze go nie ma. Okna na razie w fazie wstępnej decyzji - mamy 3 firmy z kilkunastu objechanych, jedna z nich wygra casting, ale nie wiemy ostatecznie która - więc dużo nie napiszę. Na razie przyklepane na 100% jest, że okna w kolorze antracyt obustronnie, rolet zewn żadnych (głównie względy finansowe, ale estetyczne też - mamy wielkie okno po skosie, jak to ustrojstwo tam zamontować?) Poza tym, jakoś nie czuję tego tematu jednak. O dopłatach do pakietu 3-szybowego napiszę, jak już się zdecydujemy na firmę od okien - ale generalnie dopłata jest rzędu kilku procent wartości całego zamówienia. Edytowane 18 Sierpnia 2012 przez bury_kocur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 23.08.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 hophop, robicie cos czy wakacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts