Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom na miarę

Recommended Posts

Kocurze -niestety link do fachmana od podłogi nie działa.

Sorki,że tu, ale znów mi się coś ze skrzynką zadziało :bash: :bash:

Ale dziś znalazłam jeszcze jedną firmę -cuda robią.Czekam na wycenę.

Ania -flaszke stawiasz za 1000 post w wątku ;)

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mnie też lastriko nie kręci, ale tu nie chodzi o kamyczyki w betonie ino o technikę jego zacierania :confused:

To były najtańsze podłogi,do dziś pomimo fuszerowatych czasów trwają w połysku.Muszę przydybać jakiegoś starego komunistycznego majstra,dać mu piwa i dopiero wypytać ;)

Już sama nie wiem co robić,oglądałam też na żywo białą wykładzinę Forbo-bardzo fajna,ale raz że 80 zł metr plus może trzeba warstewkę wylewki wyrównującej robić,to jeszcze jak mówię w domu hasło wykładzina to mnie wzrokiem chcą zabić :confused:

Lastryko: płytki, płyty, parapety, podłogi były szlifowane na mokro. Płytki np. na szlifierce jak do płaszczyzn+ mnóstwo wody ;-)

Marynatka zapodała kolumbrynę sceniczną 60cm długości, gdzie to powiesić. A te małe reflektorki od kocurki, hmmm, może do studio foto bym se nabył (jak je zrobię). dodatkowo można wsadzić folię kolorową.

Ania -flaszke stawiasz za 1000 post w wątku ;)

No patrz teraz wyjdzie, że napisałam bele co aby tylko się na tysięczny załapać.

Ale proszę bardzo, nie chciałam z samego rana podawać, ale teraz już chyba wypada co?

http://th.interia.pl/20,g153b6b22779067/i1027285.jpg

No proszę - nie wiedziałam, że Ikea coś takiego wypuściła. Niestety dla mnie (albo stety), pół kuchni już mam - muszę tylko dołożyć parę szafek w miejsce niepasujących z poprzedniego mieszkania, wymienić fronty, dodać blaty i gotowe. Operację oceniam na ok 3 tys, więc jakoś zniosę chyba ;)

A póki co, kupiłam płytki do wnęki prysznicowej:

ton-lazienka-detal_2.jpg

gładkie, białe, kwadratowe, jedyne 15 zł za m2 - II gat. :) Czaiłam się na format 10x30, ale podobnie jak cronin, wkurzyłam się na wywindowaną bez żadnego uzasadnienia cenę. Jedyne płytki w domu oficjalnie odfajkowane ;)

Widziałam te szafki w Ikea, wyglądają badziewnie strasznie :( nie wiem no chyba że da się je jakoś podretuszować.

Kocurze wkleiłaś zdjęcie pasujące do mojej łazienki, ta podłoga , te płytki, se skopiuję pozwolisz ? :) a płytki wzięłaś matowe czy błyszczące, bo to mnie jeszcze nurtuje

Błyszczące - tylko takie są z tej serii. Ale mnie to akurat nie przeszkadza. Matowe i tanie - Inwencja z Opoczna, ale nijak mi format nie pasował (20x20) - bo jak mi prysznic wychodzi niecałe 90x 90x niecałe 90, to by strasznie głupio wyglądało: 4 całe płytki z takimi docinkami po kilka cm. Nie cierpię tego.

nita, zaczęło się już dawno ;) - np kibelek już czeka parę miesięcy w garażu... A płytki na razie podzielą jego los :)

Ardea, ja lubię różne rzeczy - i duże formaty, i mozaiki też. Może nie bardzo jedynie te średnie, bo trudno z nich zrobić coś z charakterem. Ale cieszy mnie najbardziej, że pasują do Twoich wyobrażeń o moim domu - to znaczy, że mimo wszechobecnej surowizny i ogólnego rozbabrania, udało mi się nakreślić jakąś wizję wykończenia :)

A same płytki i w ogóle ich zastosowanie miały ilustrować taki archetyp łazienki - bez bajerów, forma całkowicie podporządkowana funkcji.