max-maniacy 08.02.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 postanowiłam zużytkować produktywnie parę dni urlopu mojego męża (żeby się biedak przypadkiem nie znudził tym nieróbstwem) i od dziś układamy wełnę na górze. Będę w końcu musiała wejść po drabinie jaka troskliwa żona z Ciebie. mąż na pewno wdzięczny. powodzenia we wchodzeniu po drabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 08.02.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 trzymam kciuki za drabinę zamknij oczy i nie patrz w dół, koty przecież zawsze spadają na 4 łapy więc nie ma strachu u moich teściów jest właśnie wc, w którym tyłek się wypina do okna. To dom parterowy, a wc przy wejsciu, więc roleta to dla mnie MUS. Ale zauważyłam że nie wszyscy się tym przejmują :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 08.02.2013 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Nitka, u nas to jest piętro, okno jest z luksferów i w ogóle na tę stronę nie wychodzą nawet okna sąsiadów (ich dom jest cofnięty w stosunku do naszego, więc w ogóle nie gapimy się sobie w okna), w ogóle to okno sięga od podłogi do 1,2m - więc w najgorszym wypadku będzie widać tylko podwozie, a nie kadłub i gębę - ale mimo wszystko biję się z myślami... Już w dolnej łazience zamieniłam miejscami wc i umywalkę, bo parter i nie chciałam się wypinać, ale tu już bym chciała mieć tak jak oryginalnie sobie zaplanowałam. A cały problem przez kominy - są inne niż w projekcie i zabrały mi cenne 15 cm, o które wszystko teraz się rozbija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 08.02.2013 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 a na jakie kominy się zdecydowałaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 08.02.2013 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Chodziło o kominy wentylacyjne - w projekcie były murowane z cegły, a ja mam z pustaków wentylacyjnych silikatowych. Problem zrobił się dlatego, że do ceglanych już nic by nie dochodziło, a do tych silikatowych chłopaki dołożyli ściankę z ytonga. I przez tę ściankę uciekło mi kilkanaście cm - więc nie mieści mi się stelaż pod kibelek, akurat tyle brakuje Komina spalinowego jako takiego nie posiadam - to znaczy jest jeden, ale bez wkładu i tak na wszelki wypadek tylko. Będziemy grzać gazem (spaliny przez ścianę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 08.02.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 aha, rozumiem już - myślałam ze spalinowe - to przepraszam.ojej to rzeczywiście się problem zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peak 08.02.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Witam, od dłuższego czasu zaglądam i podziwiam projekt, prostotę, pomysły i oczywiście trzymam kciuki! Ja bym się zadkiem prześwitującym przez luksfery nie przejmowała, tym bardziej, że lokalizacja okna taka. Przynoszę paletyhttp://http://www.facebook.com/media/set/?set=a.482901791769267.108312.244320418960740&type=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 08.02.2013 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Cześć Peak, miło Cię poznać. Zapraszam częściej, już nie incognito Dziękuję za piękny prezent z palet A tak poza tym: drogi pamiętniczku, dziś po raz pierwszy wlazłam po drabinie i ujrzałam piętro swojego domu! Na plus: garderoba jest całkiem, całkiem, będzie gdzie się zmieścić z lumpami i nie tylko. Na minus: podobał mi się ogromnie mój salon z wysokim sufitem, cieszyła mnie ta przestrzeń nad głową - ale z góry wygląda to raczej przerażająco. Muszę się przyzwyczaić. Może zwalczę stopniowo swój lęk wysokości? Gwałtownie zatęskniłam dziś nie tylko za schodami, ale i za balustradą na antresoli. Podjęłam również decyzję co do kibelka - jednak niech se nachodzi na okno Luksfery są z takim wirkiem, nie całkiem gładkie, więc jest szansa, że nikt nie rozpozna mnie akurat po tyłku Odsunę tylko tron trochę w głąb pomieszczenia, dalej od okna. No i najważniejsze - ułożyliśmy dziś jedną warstwę wełny w pokoju najmłodszej System już wypracowaliśmy, narzędzia też (do cięcia wełny najlepszy okazał się mój domowy nóż do chleba), a w ogóle wcale nie było to takie straszne - zimą przy szczelnym opakowaniu ciała pył jest na pewno mniej dokuczliwy niż latem na goliźnie. Muszę tylko dokupić jakieś ochronne okulary - maseczki nabyłam, ale oczy gorzej znoszą kontakt z tym świństwem jednak. Ogólnie, tam gdzie jest strop, ocieplanie dachu wygląda nie tak źle. O ocieplaniu tej części, gdzie jest od podłogi do sufitu 7m, wolę nie myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 08.02.2013 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 no to gratulacje! może właśnie dzięki antresoli pokonasz lęk wysokości takie wiesz - przeznaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 08.02.2013 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Kocurowa weszła po drabinie, nie mogę być przecież gorsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.02.2013 03:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Kocurku, fajnie spojrzeć na wszytsko z góry;) Kocurowa weszła po drabinie, nie mogę być przecież gorsza Grupa wsparcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 09.02.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 serdecznie gratuluję odwagi A do przestrzeni pod stopami przywykniesz. Doceń fakt, że nie masz szklanego stropu i podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 10.02.2013 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 jakiś czas temu chodziłam po szklanych schodach. dziwne uczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 11.02.2013 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172343-Musi-Si%C4%99-Uda%C4%87/page6 proszę bardzo post 116 instrukcja dla blądynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 11.02.2013 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 cronin - my hero Dziękuję stokrotnie. To ten dziennik czytałam i pomyliłam z Kwitkowym A tak w ogóle, to grzybów nie ma w całym mieście - to znaczy są, ale krótkie. Muszę kupić na necie. Czyli dalej sznurujemy między gwoździami, a grzyby będziemy dokręcać później. Robota kocha głupiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 11.02.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Kocurko my wszystkie blachy do dachu kupowaliśmy w necie.. grzybki też w necie kosztowały ciut takiej, ale zależało nam na czasie i kupiliśmy lokalnie.. a instrukcję krok po kroku można jeszcze na youtubie znaleźć pod hasłami montaż wełny stelaże czy jakoś tak.. http://www.youtube.com/watch?v=mBmaMj3VWDA Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 11.02.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 to Koty lęk wysokości mają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 12.02.2013 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Kendra, dzięki Obejrzałam też trochę filmików, instrukcji, ale zapamiętałam sobie, że tak łopatologicznie wyłożyła to jakaś dziewczyna w dzienniku (MSU - wiem dzięki cronin). I tak częściowo musimy improwizować, bo u nas jednak jest trochę inaczej. Robota idzie dość wolno, bo u nas ocieplenie zaczyna się powyżej mojej głowy i nawet pierwszego kawałka wełny nie mogę ułożyć bez drabinki, a wyżej już tylko z rusztowania (tak, tak - już wchodzę na rusztowanie - jak pokraka, ale wchodzę). Pod kalenicą będzie ciężko tu, gdzie jest strop - a tam, gdzie nie ma, w części dziennej, to w ogóle rusztowanie nawet nie sięga (tam już na pewno nie wejdę...). Dziś mamy nadzieję skończyć pierwszą warstwę na połowie dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 12.02.2013 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 ja też mam lęk wysokości na rusztowanie bym nie weszła więc podziwiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 12.02.2013 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 O widzę też z wełną działacie gratuluję pokonania lęku wysokości no to teraz możesz już piętro urządzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts