nita83 22.03.2013 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 moja siostra robiła ostatnio sama garderobe i posczególne częsci kupowała albo w LM albo w Ikea, tu jakiś drązek tam koszyczek, można dopasować do potrzeb i naprawdę się da samodzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 22.03.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 o dobrze wiedzieć ostatnio bardzo polubiliśmy LM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 22.03.2013 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Ja planuję tak - drzwi z płyty meblowej czy jakiejś wiórowej, zobaczymy, system przesuwny chyba wezmę jakiś z Laguny (dobra firma i niedroga) do samodzielnego montażu, a wyposażenie typu drążki i inne stalowe w sklepach stolarskich dokupię. A co z frontami, to się zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 23.03.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Mam samoróbkę szafę/zabudowę- h=2,6m x dł.1,6m, szyna Laguna 2 tory- b. dobra. Obrzeża plastikowe, bo konstrukcja też nisko budżetowa. Nie polecam wpuszczanych uchwytów złoconych, srebrzonych- od palców się ścierają i zostaje biały plastik ;( Ważne, aby szafa nie była za płytka- 65cm to mz minimum. Zastanawiam się jak z wnętrzem przyszłej szafy- myślałem o płycie pilśniowej bielonej( jak w zwykłej szafie), bo mur (np. z tapetą- fajny pomysł) wydaje mi się, że będzie odczucie zimna, chyba, że puszczę rurkę podłogówki w środku szafy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 23.03.2013 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 O, to masz podobne gabaryty do mojej przyszłej szafy Co do uchwytów, ja myślę o rączkach przez całą wysokość (system Gama chyba wezmę). One są z natury metalowe, więc nie ma się co wytrzeć. I też zamierzam puścić rurkę podłogówki w środku, bo jednak to jest narożnik domu, 2 ściany zewnętrzne - obawiam się, że ciuchy byłyby nieprzyjemnie zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 23.03.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Hej Kocurze (nie wiem czy się już witałam, ale że Cię czytam skrycie od początku, to mam wrażenie znać Cię sto lat!). Podpowiem jeszcze jedno rozwiązanie szafy: zamiast drzwi zasłona. hmmm,wiem, dla wielu obciach. Ale ma to swoje plusy: 1. zmieniasz kiedy chcesz na kolor jaki chcesz 2. jest to szalenie wygodne - chyba najbliższe garderobie - zawsze dostępna cała szafa, ruch ręki starczy by coś wrzucić lub wyjąć. minusy: 1. tak się robiło za biednego PRLu (powie rodzina) 2. pies może chcieć tam mieć budę że można to całkiem zgrabnie wkomponować w wystrój pokoju i że to jest super, bo sama tak mam, to już nie muszę dodawać, bo i tak nieprzekonanych nie przekonam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 23.03.2013 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 (edytowane) Cześć MARCHEW Ja też mam wrażenie, że już się znamy, bo jak czytam Twoje posty, to czuję pewne pokrewieństwo duchowe Z tą zasłoną to się ubawiłam, a wiesz dlaczego? Bo w poprzednim mieszkaniu miałam szafę wnękową (też własnej produkcji) bez drzwi i non stop się odgrażałam, że zasłonkę założę Na drzwi nigdy jakoś nie było funduszy ani chęci. Ostatecznie nie dorobiłam się nawet zasłonki, nie zdążyłam zrealizować swoich pogróżek Niemniej, po paru latach niemania drzwi do szafy, jakoś za nimi zatęskniłam i mam zamiar jednak je zrobić. A że u nas prowizorka musi być, bo zwyczajnie nam nie wychodzi zrobienie czegoś porządnie, za normalne pieniądze, na zlecenie, tak jak inni ludzie to robią , to zaszaleję sobie z szafą-samoróbką. Dodam jeszcze, że dyskutowana szafa jest w wiatrołapie, więc za drzwiami przemawiają też względy praktyczne. A co do argumentu, że różne rzeczy się robiło za biednego PRL-u, to ho ho! Ja jestem w tej dziedzinie wprost ekspertem. I nie ruszają mnie argumenty krewnych i znajomych królika, zresztą akurat moi bliscy są (z pewnymi wyjątkami) doskonale obojętni na poprawność polityczną w dziedzinie aranżacji wnętrz, za to doceniają kreatywność, więc nawet pewnie mnie by za zasłonkę szczególna krytyka nie spotkała Wpadaj do mnie, MARCHEW, zwłaszcza na etapie urządzania - zobaczysz pewnie coś bliskiego swoim poglądom edit: parę zdjęć inspirujących wnętrz - już nie mogę patrzeć na tę ogólną bryndzę w obejściu, myślami jestem przy przyjemniejszych tematach. Kocur lubi to Edytowane 23 Marca 2013 przez bury_kocur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 23.03.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 to widać, że Kocur lubi kolorowo. fajnie, bo kolorki ocieplą betony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 23.03.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 no faktycznie Kocie, potrzebujesz więcej koloru niż ja aczkolwiek zupełnie nie bałambym się oddać mojego domu w Twoje ręce siostro hahaha co do szaf: mamy farta, mój brat, mój kuzyn w tym siedzą od lat i pewnie coś po taniości uda się zakombinować potrzebujemy tak faktycznie dwie szafy: jedną w przedpokoju/wiatrołapie taką sporą dosyć i drugą mniejszą w naszej sypiali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 24.03.2013 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Te inspiracje, szczególnie druga, to dla mnie odpustowe połączenie- za dużo koloru, właściwie pstrokacizna i zupełna surówa betonu:eek:.A tak w ogóle to jeszcze prawie nie wiem nic o "swoich" kolorach:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 24.03.2013 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Wiesz, DEZET, to są tylko takie ogólne tropy - nie twierdzę, że zamierzam skopiować te pomysły. Jednak moja dominująca, ta szalona , cześć jestestwa wyje już o jakieś optymistyczne, dynamiczne akcenty. Podobają mi się takie szlachetne, stonowane wnętrza w bieli, szarości i drewnie - są piękne, ale nie odnalazłabym się w nich całkowicie, brakowałoby mi właśnie tej szczypty luzu, swobody, a może nawet kiczu A inspirki wkleiłam, bo odpowiadają mojemu aktualnemu stanowi ducha - są takie soczyste, żywiołowe, mają to wszystko, czego teraz potrzebuję (nie mogę już znieść zimy za oknem ). Niemniej jednak, uważam, że umiar jest zawsze wskazany i dlatego wolę mieć te białe ściany i szarą podłogę, a postawić lub powiesić coś kolorowego niż pomalować na kolorowo wszystkie wnętrza - łatwiej zmienić czy usunąć parę mocnych dodatków niż przemalować całe pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 25.03.2013 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 kocurko jak ja uwielbiam takie żywe kolory, zacznij się już wykańczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 25.03.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Witaj Kocurowo - ja w innym temacie - z życzeniami świątecznymi! Aby były rodzinne, ciepłe i radosne! Mokrego Dyngusa żeby "boloków" nie było i smacznego jajka i pięknej pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 28.03.2013 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Ja tylko na chwilkę i nie budowlano. Wesołych Świąt. Zdrowia, szczęścia humoru dobrego, a, przy tym wszystkim stołu bogatego. Mokrego dyngusa, smacznego jajka. I niech, te święta będą jak bajka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 29.03.2013 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Serdeczne życznia Wielkanocne, samych radości, spełnienia marzeń, zdrowia i szczęścia i mokrego Dyngusa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 29.03.2013 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 ojojojoj...to chyba znajdzie ją na świętego Dygdy;) poczekajcie az śnieg stopnieje, może się uda..... przybiegłam donieść, że jednak św. Antoni i św. Juda są niezawodni. obrączka się znalazła. na parkingu w pracy. niesamowite, co? Kocurku wesołych, radosnych, pogodnych (pomimo niepogody) Świąt Wielkanocnych życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 29.03.2013 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Życzenia Radosnych Świąt Wielkanocnychwypełnionych nadzieją budzącej się do życiawiosny i wiarą w sens życia.Pogody w sercu i radości płynącej z faktuZmartwychwstania Pańskiegooraz smacznego Święconego w gronienajbliższych osób szczerze życzą Kamila i Marcin z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 29.03.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 http://i1.fmix.pl/fmi2129/8bc083f9001810425155c7b9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 29.03.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 kocurko zdrowych rodzinnych Świąt Wielkanocnych i mokrego (wodnego nie śniegowego) dyngusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 29.03.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Kocurko ! Ja także składam życzenia zdrowych i radosnych Świąt Wielkiej Nocy wiosennego słońca i szybkiego realizowania zamierzeń - marzeń - w budowanym domku !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts