dusiaka 30.03.2013 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 http://www.astrojawil.pl/foto5/wielkanoc_07.jpg Niech Wam jajeczko dobrze smakuje,bogaty zajączek uśmiechem czaruje.Mały kurczaczek spełni marzenia,wiary, radości, miłości, spełnienia, życzy dusiaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 30.03.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 31.03.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Zdrowych i Spokojnych Świąt Wielkanocnych życzy Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mychadita 07.04.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Witaj Kocurku, to i ja się ujawnię Właśnie dobrnęłam do końca Twojeg dziennika i pod wrażeniem wielkim jestem. No i z niecierpliwością czekam na Wasze betony, bo mój mąż też się przy nich upiera. A mi się drewniane podłogi marzą Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 08.04.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Witaj Kocurko Gratuluje determinacji w realizowaniu marzen. My jestesmy dopiero na poczatku drogi (kupujemy wlasnie dzialke), ale (jak przeczytalam) wyglada na to, ze podobnie jak w Waszym przypadku , to na mnie spadnie obowiazek pilnowania budzetu (przed malzonkiem, oczywiscie) Ze sie nie calkiem zmiescimy w budzecie - tez juz jest w planie. Teraz jeszcze pozostaje mi przekonanie Meza-Inwestora, ze bez umazania raczek w kleju i tynku, to nawet 2000/m2 bedzie za malo Dzieki za wszystkie wpisy - dodaja otuchy. Sprowadzaja na ziemie, ale - nie studza zapalu Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milosniczka prostoty 11.04.2013 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Beatko gdzie przepadlas?????? Jak tam wykonczeniowka? Moze wraz z wiosna wszystko ruszylo w takim tempie,ze nie ma czasu na pogaduszki na fm??? Pozdrawiam serdecznie i czekam na wiesci z placu budowy!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 12.04.2013 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 pewnie ruszyły prace jak szalone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 13.04.2013 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Cześć wszystkim po przerwie Przepraszam najmocniej, że nie złożyłam nikomu życzeń świątecznych - nie jestem takim burakiem, jak myślicie, tylko miałam przerwę od forum, bo życie w realu okazało się nazbyt zaborcze Mychadita, hesperius - serdecznie witam i zapraszam, teraz powinno się dopiero zacząć prawdziwe życie budowlane, czego nie omieszkam opisać i zdokumentować Oczywiście Kendra i Miłośniczka prostoty mają rację - dłubiemy zapamiętale na budowie, stąd też niejakie zapuszczenie dziennika. Postaram się w najbliższych dniach nadrobić braki, a teraz pędzę do stodółki, bo dzień jeszcze długi Miłego weekendu dla tych, co na sofie i dla tych, co na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 15.04.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 15.04.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 udanych prac życzę zatem i w wolnej chwili prosimy o relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 16.04.2013 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam ponownie Zdaję relację z postępów na budowie, wersja skrócona: - dom jest okablowany - do dorobienia jedna puszka, która jakoś złośliwie się ukryła podczas akcji z otwornicą - a rezygnować z niej nijak nie można, bo to pod oświetlenie salonu . Wyszło niecałe 400m kabli, nie licząc antenowego i skrętki. Dobrze oszacowałam ilość - właśnie tyle kupiłam "na oko". - pstryczki i gniazdka kupione - wzmiankowane wcześniej Ospel As (nie są idealnie kanciaste, mają minimalne zaoblenie w płaszczyźnie czołowej, że tak powiem), ale są bardzo proste, a cena spowodowała moją trwałą ślepotę na tenże śladowy defekt wzorniczy - poddasze prawie zagrzybione - kończymy przykręcać wieszaki do profili wg przepisu dla blondynek autorstwa MSU - choć ja nie blondynka, ale muszę stwierdzić, że bardzo przydatna łopatologiczna instrukcja. Nawet dokonałam na własną rękę paru ulepszeń. - zrobiliśmy też parę drobnych rzeczy, które nie są warte szczegółowych wzmianek i co gorsza nie widać ich nawet - ale uroczyście oświadczam, że zostały zrobione Ogółem niestety idzie wolniej, niż planowałam, ale tak to z planami w życiu bywa - po systematycznym niewyrabianiu normy doszłam do wniosku, że trzeba robić, ile się da bez chęci podcięcia sobie flexem żył lub innych objawów depresji, i cieszyć się postępami, nie określając, co do końca dnia lub tygodnia musi być zrobione. Relacja foto: kto wie, co to jest? To jest waga wodna, czyli wasserwaga po budowlanemu, model wynaleziony przez Kocury Ponieważ trzeba było wyznaczyć jakoś poziom na poddaszu (do podłogi nie można, bo płyty nieco krzywe), a oryginalny sprzęt kosztuje około 70 zł, wpadliśmy na genialny pomysł zakupienia 10m węża na dziale ogrodowym, napełnienia go wodą i wyznaczenia poziomu na całej górze. Działa jak złoto, kosztuje 22 zł to jest grzyb, jakby ktoś nie wiedział Takich grzybów mamy całą plantację, a jeszcze i tak został do zagrzybienia wielki kawał dachu nad salonem. Nie mamy tak wysokiego rusztowania, więc na razie temat został odłożony ad acta. - mówię o tym - no jak tam sięgnąć, do diabła? Ta pustka nad salonem jak na razie okazuje się jedynym słabym (pod względem własnoręcznego wykańczania) ogniwem projektu. Kolejna myśl racjonalizatorska. Do trasowania linii grzybów zakupiłam sznurek, ładny, czerwony, żeby się kolorem od wełny odcinał. Pudło! Sznurek murarski się nie nadaje do tego celu, bo nie jest elastyczny. Wytrzymaliśmy jeden dzień - jedna osoba naciągała sznurek, druga przykręcała grzyba we właściwym miejscu, masakra, a im wyżej, tym gorzej (zwłaszcza, że drabina jedna). Kiedy nazajutrz mąż zaczął tęsknie mówić o gumie do majtek, która miałaby nam usprawnić pracę, naszło mnie olśnienie! Znalazłam w domu gumkę do biżuterii (np na korale lub bransoletki) i jak się okazało, godnie zastąpiła ona nieszczęsny sznurek. Polecam, a jeśli nawet nie gumę do gaci lub inne dziwadło, po prostu elastyczny sznurek cdn. Edytowane 16 Kwietnia 2013 przez bury_kocur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 16.04.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Postępów gratuluję ale KOCURZE TE OKNA!!!No piękne po prostu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 16.04.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Ale wy macie przeszklenia!!!!! boskie a masz może gdzieś fotę tych asów? i jaka była cena i gdzie? bo jakieś schneidery też teraz były w promocji i też kanciate i myślę ciągle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 16.04.2013 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Hej dziołchy! Ciąg dalszy dziś nie nastąpi, bo wróciłam z aerobiku i ledwo zipię (prawie na zawał dziś zeszłam), ale odpowiem na gniazdkowe pytanie. Asy już chyba wrzucałam, ale co tam - wrzucę na bis: One są ogólnie jak widać kanciaste, niewielka wypukłość ujawnia się, kiedy patrzy się na nie z góry. Ja jednakże uznałam, że głównie patrzy się en face (lub też en pstryczek ), więc przeżyję. W lokalnej hurtowni (dzięki Andzia_K za namiar!) zapłaciłam: 7,97 za gniazdo podwójne (do jednej ramki), 7,18 za łącznik (vel pstryczek) pojedynczy, 1,67 za ramkę pojedynczą, a 3,36 za podwójną - to tak pokrótce. Oczywiście kupowałam też inne rzeczy, ale całość wyszła bardzo, bardzo przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 17.04.2013 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Dzięki kocurku chyba też je weźmiemy właśnie też jakąś fotę widziałam, że są kanciate, a potem ktoś pisał, że nie są i zgłupiałam...ale teraz już wszystko wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 17.04.2013 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Spojrzałam na fotę i pomyślałam - fajne te Asy... spojrzałam na cenę i od razu stwierdziłam że nie są fajne - są rewelacyjne:) Muszę gdzieś je zapisać bo jak będę ich potrzebować to przecież już dawno zapomnę że to u Ciebie w Dzienniku je widziałam:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 17.04.2013 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Kocurku- nie za blisko brzegu krokwi wkręt w grzybie? Chyba, że fotka tak przekłamuje. Może się osłabić to miejsce i pęknie, co może być katastrofą, gdy będą już zamontowane płyty. Wkręt lepiej dać ze 2-3 cm od brzegu. A poza tym to szybko Wam idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 17.04.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Podejrzewam, że jeszcze jeden segregator się przyda- mam już 3 - papierologia, faktury, inspiracje Za to mam bałagan w zdjęciach z budowy (i nie tylko) - chwilami próbuję to ogarnąć, ale jak wrzucałem na różne dyski, to potem nie wiadomo gdzie szukać....a wszędzie miejsca brakuje ;( A z tymi elektrycznymi i hydrauliką to poza podłączeniem do rozdzielni i np. piecem- reszta to prościzna. Nie wiem, za co fachowcy chcą "taaką" kasę Poniewczasie ale się wetnę z poradą - jest w necie taki darmowy program do 'bazgrania' po plikach pdf - pdf-xviewer i wiem, że od pewnego czasu oferuje też możliwość darmowego OCR (jakby ktoś nie wiedział - rozpoznaje teksty w pliku graficznym) zeskanowanych pdf. Takie coś pożenić jeszcze z google desktop search - to z kolei takie google do wyszukiwania plików w kompie i ... mamy jak nie porządek, to chociaż możliwość wyszukiwania tych naszych budowlanych dokumentów. A tak w ogóle to pozdrawiam serdecznie autorkę i życzę utrzymania tempa i budżetu w ryzach. blekowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.04.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Dzieje się Pani, oj dzieje:) Oby tak dalej tempo trzymać i wytrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 17.04.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 cudowne te okna!!! boskie!! alez u Was postępy, pięknie wszystko do przodu idzie, życzę Wam dużo zdrowia i sił do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts