bury_kocur 21.05.2013 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Dzięki, hesperius, już zarzuciłam tematem na forum, pomyślę o tym w swoim czasie - na razie lampki pojechały do garażu, jak cała reszta gratów uśpionych w oczekiwaniu na urządzanie Dziś dzwoniłam do betonmana Honyi (dzięki Honya!) - skoro mnie wyprzedziła z posadzkami i jest zadowolona, to najlepsza rekomendacja. Powiedział, że się zastanowi do wieczora - miałby prawie 200 km do mnie, rozumiem jego brak entuzjazmu. Oby się udało - ceny, jakie dotychczas mi zaproponowano, acz dobre, atrakcyjnością tym nawet nie dorównują. A póki co, sprzątam już porządnie pod styropiany - znacie powiedzenie "robota kocha głupiego"? No więc ja muszę być tą wybraną i najukochańszą Zdecydowaliśmy się rzutem na taśmę na gniazdo antenowe w sypialni - na razie mamy inne rozrywki, ale kto wie, za parę lat będziemy prykami w średnim wieku, zgnuśniejemy i będziemy sobie wzajemnie wypominać brak telewizora, więc lepiej to zrobić teraz. Tyle że przez jedno głupie gniazdko mam wtórnie rozryte pół domu, bo ze względu na antresolę i ceglaną ścianę, w której fatalnie się tnie, kabel jest liczony w dziesiątkach metrów. Ale trudno! Słowo się rzekło, gniazdo u płota, a baba przy miotle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 21.05.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 A póki co, sprzątam już porządnie pod styropiany - znacie powiedzenie "robota kocha głupiego"? No więc ja muszę być tą wybraną i najukochańszą łączę się w bólu, nawet nie wiesz jak się cieszę, że to już za mną .. a może wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 22.05.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Hej, Kocurko Lepiej bawic sie w skuwanie teraz niz potem, chociaz... bardzo watpie, ze zamienisz sie w jakiegos telewizyjnego zgreda A propos sprzatania, powiadaja tez, ze gdy sie z checia zejdzie praca, tam sie HOJNIE trud oplaca Duzo sily zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 23.05.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 o jakie piękne zakupy ( pomysł z zielonym krzesłem super ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 26.05.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 no pięknie Kocurkowo, pięknie!!!!och och och, można już powzdychać, a u nas jeszcze tyyyyyyyyyle czasu do tego etapu...no ale nic, poczekamy;)dokładnie takie krzesła ma moja koleżanka-wyglądają bardzo fajnie, i nawet są dość wygodne kibelek również bardzo fajny, a lampy-nie takie złe:lol2:pozdrawiamy!!!(koncepcja naszej górnej łazienki nieco zmieniona-Antoś poprawił tak, aby "było łatwiej z przyłączami";)ale myślę, że ostatecznie nie będzie tak źle.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 28.05.2013 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Ja tylko wpadłam na chwilę, dziękuję za miłe słowa nt zakupów i mojego wątpliwego przyszłego zramolenia A teraz śpiewamy na melodię jingle bells: pada śnieg, pada śnieg, skrzypi styropiaaan To najlepiej oddaje obecne moje zajęcie oraz pobojowisko w domu. A pada śnieg, bo przy pomocy noża do sera (fajne drobne ząbki) frezuję ręcznie pod kable wszystkie płyty przylegające do ścian. Oraz w niektórych ręcznie żłobię spód, bo ni czorta nie chce leżeć prosto na górkach i wybojach stropu. Tu uwaga do planujących strop z płyt strunobetonowych - ma wszystkie zalety, ale jedną wadę - gładki od spodu, ale z góry już nie bardzo Cześć pracy! Kolejny długi weekend na horyzoncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 28.05.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 za to styropian ma jedna zaletę, ciepło w tyłek i można latać na skarpetach po budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 29.05.2013 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Dokładnie jak Nita pisze poza tym trzeszczeniem to całkiem miła praca powodzenia! już się zoreintowaliście z tym osprzętem czy podpytywać jeszcze o szczegóły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 29.05.2013 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Cześć Draculka, podpytaj jak możesz, albo rzuć linka na priv, jeśli kupowaliście na necie. Zasadniczo już mi się rozjaśniło, ale chętnie podejrzę konkretne elementy. Ze styropianem jest w sumie miło i przyjemnie, to prawda Tyle, że w salonie stoi mi prawie 50 paczek (i to jest na sam dół!), czuję się jak w labiryncie, krążąc między tymi blokami Będę miała robotę do końca weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 29.05.2013 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 sama to wszystko rozkładasz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 29.05.2013 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 a jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 29.05.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 no właściwie to nie wiem czemu zapytałam Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewi 29.05.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 jakiej szerokości jest korytarz na parterze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 29.05.2013 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 sewi - Korytarz na parterze (i na piętrze też) ma 130 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewi 29.05.2013 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 dziękuję za szybką odpowiedź. A jak oceniasz tę szerokość, mogła by być 120cm. To 130cm było w świetle na gołą ścianę czy już docelowo po tynkach? Pytam bo ja mam długi korytarz w projekcie (8m) i kosztem korytarza większe będą inne pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 29.05.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 ad. tv w sypialni, w tajemnicy powiem,że jeśli nie zamontowałabym tego ustrojstwa w sypialni to pewnie spałabym sama dzielna jesteś w tych pracach ręcznych podziwiam szczerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 29.05.2013 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 sewi - ma w tej chwili 130, czyli po tynkach (jednostronnie pójdzie płyta, z drugiej cieniutki tynk, dłuższa historia), będzie ze 125 pewnie. Oceniam, że jest w sam raz Wygodnie się chodzi, mija i swobodnie wnosi różne rzeczy. A co do wyglądu, u mnie akurat wygląda dobrze - bo kończy się widokiem na dużą otwartą przestrzeń, więc i jest doświetlony, i nie włazi się nigdzie na ślepą ścianę lub drzwi. Dla mnie dla poczucia komfortu nie jest nawet tak istotna szerokość, co właśnie dobre doświetlenie. Honya, dzięki za telefon. Trzymam kciuki, żeby wszystko Ci wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 29.05.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 kocurko jak tam siły i zapał do pracy? kochasz to białe czy nienawidzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 29.05.2013 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 A dzięki, nita, jakoś leci Na początku było całkiem fajnie, teraz już mi się trochę nudzi, ale to może dlatego, że sama siedzę i nawet radia nie mam Ale nie mogę powiedzieć, że to jest wredna robota - w sumie chyba najprzyjemniejsza ze wszystkich, jak na razie Najgorzej wspominam luksfery, ale na szczęście oprócz umycia i zafugowania już z nimi skończyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 30.05.2013 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Luksfery ?? wykonywałaś je tak fachowo że nikt by pewnie nawet nie pomyślał że była to najgorsza robota w ogóle mało narzekasz to z pewnością zasługa pasji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts