bury_kocur 15.06.2013 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 (edytowane) Wyszukaj sobie i popatrz już, cronin - kupiłam rozdzielacze Capricorn. Podsumowałam za to elektrykę - brakuje 2 gniazd antenowych, 2 zewnętrznych i odbioru, czyli około 500 zł jeszcze przed nami. W kwocie 1961 zł za to są: wszystkie kable - wyszło ok. 450m, kabel zasilający, 2 rozdzielnie (główna i mała na piętro), wszystkie duperele do nich oraz gniazda i włączniki, praca elektryka przy spięciu tego całego kramu. Oraz sporo pracy własnej. edit: errata - kabla wyszło niecałe 450m, nie 850, jak pisałam wcześniej. Już ze zmęczenia wszystko mi się plącze, 800m to zamówiłam pexa na podłogówkę Edytowane 16 Czerwca 2013 przez bury_kocur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 15.06.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 capricorna patrzyłam już, chodzi mi o osprzęt do niego, co wzięliście a z czego zrezygnowaliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 15.06.2013 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Kupiłam wariant z rotametrami, zawory kulowe, odpowietrzniki i zawory termoregulacyjne już są. Aha - są też odpowiednie końcówki (eurokonusy - strasznie mnie śmieszy ta nazwa ), do których ponoć wystarczy przykręcić skalibrowanego pexa. Ponoć, bo nie próbowaliśmy jeszcze. Świadomie rezygnuję z całej elektroniki, a pompę dołożymy, jeśli okaże się, że ta z pieca nie daje rady. Ale powinna dać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 15.06.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 czyli cos takiego czy stalowego? http://allegro.pl/rozdzielacz-8-do-ogrzewania-podlogowego-capricorn-i3304645957.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 15.06.2013 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 tak, takie takie Kupiłam w sklepie pex.pl - miła obsługa, niskie ceny (taniej niż na all), to co mi szkodzi ich pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 15.06.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Wyszukaj sobie i popatrz już, cronin - kupiłam rozdzielacze Capricorn. Podsumowałam za to elektrykę - brakuje 2 gniazd antenowych, 2 zewnętrznych i odbioru, czyli około 500 zł jeszcze przed nami. W kwocie 1961 zł za to są: wszystkie kable - wyszło ok. 850m, kabel zasilający, 2 rozdzielnie (główna i mała na piętro), wszystkie duperele do nich oraz gniazda i włączniki, praca elektryka przy spięciu tego całego kramu. Oraz sporo pracy własnej. jesteś Mistrzem! bardzo gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 15.06.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 wow, Kocurkowo jestem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milosniczka prostoty 15.06.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Kocurkowa za ta elektryke nalezy Ci sie medal!! Jak Ty to robisz?????? Zdolna i gospodarna!! Gratuluje mocno i czekam na dalsze wiesci!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 15.06.2013 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 O, dzięki, dziewczyny Nie spodziewałam się, że to akurat zrobi takie wrażenie - osobiście bardziej jestem dumna z podłogówki, dziś skończyliśmy górę I nie omieszkam pokazać urobku: korytarz na górze - składa się z samych zasilań i powrotów, nie ma oddzielnej pętli prawa i lewa strona garderoby, gdzie pośrodku będzie rozdzielacz (jeszcze nie założony) - prawa strona znów same zasilania i powroty, a lewa ma kawałek meandra z powrotu pętli łazienkowej i tu rzeczona łazienka - jako jedyne pomieszczenie ma pętlę typu meander, a nie ślimak - bo jest mała i zależało mi, żeby jak największą powierzchnię pokryły rurki zasilania, powrót jest wykorzystany w garderobie i antresola - tu system mieszany się zrobił, zaczęliśmy układać ślimaka, ale okazało się, że nie możemy wcelować z odstępami (bo albo za gęsto by szło, albo za rzadko), więc w środku ślimaka są 2 zawijasy meandrowe Potrzeba matką wynalazku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 15.06.2013 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 I jeszcze na koniec coś, co instalatorom się nie śniło, czyli radosna twórczość w korytarzu: trzeba było jakoś wypełnić puste pole... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 15.06.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 perfekcyjnie nie jest,ale spełni swoją funkcje:) i to jest najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 16.06.2013 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 A, Honya, bo nie widziałaś pokoi - oba są zrobione w taki wzorek: to już wygląda bardziej do ludzi, nie? Na dole będzie łatwiej chyba, więcej dużych powierzchni. Kurka, nie mogę spać, denerwuję się najbliższymi dniami, jak to zdążymy zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 16.06.2013 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Kocur,Ty mnie ciągle zadziwiasz!!!!!!!!TAKIE rzeczy sami robocie, że szacun!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 16.06.2013 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 wow, Ty się nie denerwuj, spójrz na zdjęcia, na to co już wykonaliście i uwierz, że się uda Jestem pod ogromnym wrażeniem. Brawo Kocury!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 16.06.2013 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Dzięki za wsparcie Zaraz lecę dzień święty święcić na budowie, niestety. Pocieszam się, że w piątek będzie po wszystkim. Wyśpię się, obejrzę jakiś głupi film, poczytam, z dziećmi pobędę... to dopiero życie! I zjem coś innego niż kanapka albo mrożona pizza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 16.06.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Gratuluję zdobycia kolejnych budowlanych sprawności Ale pomarszczona folia źle będzie odbijać ciepło. Nie, no... żart oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 16.06.2013 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Cześć DEZET Folia w czasie rozkładania była prosta, ale po przejściu 2 osób na czworakach niestety zmieniła nieco image Dziś udało się podłączyć rozdzielacz na górze - próba ciśnienia wypadła dobrze, więc mogą jutro lać te betony. Dolny do reklamacji - coś mi w nim nie pasuje, jeden rotametr się wykręca całkowicie, a nie powinien. Ale największy hicior dnia dzisiejszego to transport płyty osb na szalunek antresoli. Przypomnieliśmy sobie, że trzeba ją na jutro załatwić, to heja do marketu. Kupiliśmy jedną, pociętą wzdłuż na 3 części i myk do bagażnika. Tylko że bagażnik, nawet w naszym kombi i po złożeniu tylnej kanapy, pomieścił jakieś 1,7m długości z 2,5. Reszta wystaje z tyłu, a nuż wyleci po drodze - więc kochana żono, usiądź w bagażniku na płytach i masą własną przytrzymaj Ledwo wyjechaliśmy, okazało się, że przed nami jedzie akurat radiowóz, więc spanikowana wizją pewnego mandatu, czym prędzej rozpłaszczyłam się na płytach w pozycji nieboszczki na marach A mąż jedzie i zaklina - no skręćcie gdzieś... Złośliwcy jechali przed nami prawie pod dom, zboczyli ze 200m wcześniej dopiero. Kto by pomyślał, że jadąc przepisowo, można łyknąć trochę adrenaliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 17.06.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 (edytowane) Kocurro super już z tymi rurami to teraz się napatrz porządnie bo zaraz zaleją i efektów pracy nie będzie widać A jak sprawa z tym betonem na podłogach? po jakim czasie od wylewek się to robi? wyprawa z płytami niezła nie zrobił Ci może przypadkiem jakiegoś zdjęcia? Edytowane 17 Czerwca 2013 przez msdracula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 17.06.2013 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 (edytowane) Dracula, właśnie się beton leje - a ja wpadłam do domu na śniadanie, w końcu nie muszę siedzieć w aucie na słońcu 2h i patrzeć na pompę Z tym betonem to jest tak, że to jest od razu gotowa wylewka i zarazem posadzka. Wylewają, zacierają, a potem szlifują do wybranego stopnia połysku. Sam beton jest droższy niż ten na wylewki, bo to jest B25 posadzkowy - usługa też jest oczywiście droższa niż wylewki z miksokreta, ale za to gotowa podłoga wychodzi bardzo przyzwoicie, w przeliczeniu na jakieś płytki, panele czy parkiet. O ile ktoś lubi betonowe podłogi Edit: Wczoraj chodziliśmy od drzwi do drzwi, jak przedstawiciele wiadomego wyznania, podśmiewając się sami z siebie zresztą, i obwieszczaliśmy sąsiadom, że dziś w nocy może być głośno - te posadzki się robi jednym ciągiem, od wylania do szlifowania, co trwa nawet i dobę. Niby nikt nie zgłosił pretensji, część powiedziała, że nie szkodzi, część bez entuzjazmu przyjęła do wiadomości, ale i tak mam cykora - wykonawcy ponoć już mieli wizyty policji z powodu zakłócania ciszy nocnej. A w czwartek powtórka z rozrywki... Edytowane 17 Czerwca 2013 przez bury_kocur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.06.2013 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Kocurku, fajnie wyszły Wam te esy-floresy Co do hałasu w nocy, to u nas było podobnie, tzn. panowie całą dobę zacierali. Z tym, że jak sie okazało oprócz maszyny całą noc tez wyło radio rmf maxx Że tez nam nit chałupy nie spalilł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts