msdracula 17.06.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Kocurku tak się domyślałam, tylko nie wiedziałam czy od razu na mokro robią gotowe posadzki czy po przeschnięciu się poleruje no to kochana bęziesz miała już etap podłóg z głowy a to się jakoś potem impregnuje jeszcze tak? no nie mogę się doczekać efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 17.06.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 podłogi się robią?!!! ale super!nie mogę doczekać się efektu. jak tylko już coś będzie widać, to wrzucaj foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 17.06.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Kocurowa, jesteś boska, już Cię widzę jak się rozpłaszczasz na tych płytach i pazurami trzymasz w miejscu. I do tego podłogi się robią, rewelacyjnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 17.06.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 ŁOOOOO Kocurowa,pinkniaście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 17.06.2013 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Kocurowa is back Panowie pojechali, w czwartek robią dół i jedną sypialnię na górze, bo... zabrakło betonu. Liczyłam z nadmiarem, ale jak zaczęli strzelać niwelatorem, to jakoś się rozjechało z moimi pomiarami - no i wolałam poczekać do czwartku, niż domawiać. Walczyłam do zmroku ze styropianem na dole i poległam - jutro od rana kończę. I chyba dołożę jeszcze warstwę 2-3 cm, żeby zamówić mniej betonu. Styropian jest tańszy niż beton A z niefajnych rzeczy, to wyrżnęłam dziś małym palcem u stopy w m-kę, zabołało mnie okrutnie, ale robiłam swoje dalej. Jednak po jakimś czasie spostrzegłam, że palec jest grubszy niż normalnie i dosłownie fioletowy - a boli nadal, więc chyba umyję się i pojadę na pogotowie A mąż, zamiast się nade mną użalić, tylko pokiwał głową i zapytał, kto normalnu chodzi na budowie w sandałach Zdjęcia jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 17.06.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 ojej, się porobiło to ja się nie odzywam, że na budowie chodzę w japonkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 17.06.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Kocurko nie było mnie tu chwile a tu proooooszę bardzo:) Ślimaki pierwsza klasa, wzorki jeszcze lepsze:D Serdecznie gratuluję betonów i ... oby do piątku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 17.06.2013 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 W zeszłym tygodniu miałam taki wypadek w japonkach właśnie bo pasjami uwielbiam robić na budowie w japonkach Patrze leżą na stercie worki z cymentem,myślę sobie:kopnę i zobaczę czy miękki,ale nie wiem dlaczego chciałam zobaczyć,bo byłam święcie przekonana że zachował się w stanie sypkim i jak nie kopnę w tej japonce ile pary tam było.....a potem to już skakanie na jednej nodze i wrzask przemieszany z przekleństwami .Cement jednak stwardniał na kamień Palec odczuwam do dzisiaj,fiolet już przeszedł w lekki brąz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 18.06.2013 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 oj ja też w japońcach śmigam a ten 5 plaec to normalnie jest idealny do wyłapywania wszelki mebli i przeszkód i jakl byłaś na pogotowiu? jak palec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 18.06.2013 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 a jak tam szlifowany beton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.06.2013 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 O, Kocurkowa się zapętliła! Podziwiam ile roboty sami wykonujecie. I co z paluchem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 18.06.2013 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 hasło betony wiec i ja przylatuję dołączam do grona miłośników japonek czekam na zdjęcia ! i cieszę się strasznie na ten etap u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 18.06.2013 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Nie uwierzycie, ale ostatecznie nie widziałam betonu na górze - panowie zabrali drabinę, nasza była już wcześniej wyniesiona... tak więc nie wiem nawet, jak to wygląda! Ale mąż widział i mówi że ładne Zresztą jest przykryte tekturą (żeby wciągała wodę) i folią. Zrobię zatem fotki dołu w czwartek. Palec jednak w całości, ale dopiero dziś mogłam nim ruszać. Wygląda, jakbym miała cztery palce i małą śliwkę Dodatkowo musiałam nieźle przygrzmocić, bo dziś wylazł mi siniak na stopie i między palcami (albo to gangrena ) Apeluję o nienoszenie obuwia z odkrytymi palcami na budowie! (dotyczy zwłaszcza samorobów ). Teraz mam przerwę obiadową, a potem lecimy we dwoje dalej działać - plan minimum na dziś to rozłożenie jeszcze styro 2 i 3 cm (to będzie czwarta warstwa, chyba zrobię doktorat z rozkładania styropianu), folii i 3 pętli podłogówki. Reszta, w tym wredna łazienka z odpływem liniowym, jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 18.06.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 mam nadzieję, że jednak nie gangrena. owocnej pracy życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 18.06.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Kocurko czekam na podłogi z niecierpliwością uważaj troszkę bardziej na siebie.. ja kilka razy ładnie przy grzmociłam głową o coś za czasów budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 18.06.2013 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Orzesz Ty ! Chciałaby gangrenę i miganie się od budowania i obecności na forum ?Nie wspomnę, o aktualnych zdjęciach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.06.2013 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Drabinę zabrali mówisz??A to pech;) To czekamy grzecznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.06.2013 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 no gratuluję Strasznie jestem ciekawa efektu,, normalnie mnie ściska w dołku -jakby te betony moje były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.06.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 (edytowane) bury kocurku identyczny wypadek z paluszkiem mialam w styczniu... ale ja uderzylam nim o sofe...tzn noga sie pod nia podsunela mi jak szlam z obiadem... palec jakbym zlamala taki bol...tez mi zczernialo miedzy palcami, opuchlizna itp... nie moglam nawet na ta noge przycupnac, nawet na piecie taki to byl okropny bol, wiec uzywalam kul.. moj lekarz (w NOrwegii) przepisal mi masc ktora dziala przeciwzapalnie i po tygodniu pomoglo..teraz smigam jak ta lala lek sie nazywal Hirudoid 3mg/g http://www.leki-apteka.pl/hirudoid-masc-0-3g-25000-e-40-g.html Polecam kupic sobie ja i smarowac miejsce zmienione kolorystycznie delikatnie wcierajac.. Edytowane 18 Czerwca 2013 przez Mmelisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 18.06.2013 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Cześć Mmelisa, dobry wieczór wszystkim Dzięki za radę odnośnie stopy - przyda się, bo dziś szłam jak pokraka, nawet w samochodzie kaszana, bo miałam problem ze sprzęgłem i jeździłam jak baba Co do betonów - szanowna publiczności, proszę poczekać do czwartku. Dziś mąż przytagrał drabinę i usiłował podejrzeć górę, ale zobaczył tylko, że kartony są całkiem mokre, wciągają wodę z betonu na potęgę. Bagienko przykryte folią Czy ja kiedyś mówiłam, że styropian się fajnie rozkłada i całkiem mi się to podoba? Otóż odszczekuję - położenie ze 350m2 styropianu to koszmar, będzie mi się śnić po nocach. Zastanawia mnie tylko, czemu byłam tak głupia, że kupowałam różne grubości, które trzeba było kłaść w 4 warstwach ostatecznie, zamiast trzepnąć jeden gruby i patrzeć, ile będzie brakowało do właściwego poziomu. Na dole wyszło mi 23cm... Elewacja to będzie bajka - jedna warstwa Dzisiejszy urobek oprócz styro - niecałe 2 pętle, nr1 - zasilanie jako strefa brzegowa w pokoju syna, powrót w wiatrołapie, nr 2 - reszta pokoju syna. Aha - i przymierzony oraz podłączony do kanalizacji odpływ liniowy (tylko wypoziomować i zalać betonem). Uff. Do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts