malka 18.06.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Elewacja to będzie bajka - jedna warstwa szczęściara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 18.06.2013 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 no chyba 15 cm można kłaść jedną warstwą, nie? nie strasz mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.06.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 NIe straszę i pewno,że można w jednej warstwie 15:) Tyle tylko,że u mnie się nie da Znów będą puzzle, albo inne kurna origami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 18.06.2013 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 E, malka, nie łam się - u mnie pod dachem trzeba będzie nawalić ponad pół metra styropianu (tam gdzie normalni ludzie mają podbitkę - tak se wymyśliłam i tak będę miała) - zupełnie nie mam pojęcia, jak to przyczepić, bo i do czego? Nie dość, że grubo jak diabli, to jeszcze nie ma w co wbić. Echhh... na razie o tym nie myślę, przyjdzie czas, rzucę na forum i niech mądre głowy radzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 18.06.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 ej Kocurku zamówisz półmetrowe bloki styro, dotniesz jak trzeba i przykleisz, bo coś tam chyba masz, jakieś deskowanie chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.06.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Ja tam gdzie normalni ludzie mają podbitkę będę miała tynk - a co tak se wymyśliłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.06.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Kocurku...znam bol podczas jazdy.... ja wiedzac ze nie dam rady musialam kierowce najmowac, zeby mi dzieci porozwozil do przeszkola i odebral... ale na kolejny dzien wzielam im wolne.... haha jazda jak baba..dobre... jak ja nie lubie gdy przede mna wlecze sie jakas kobieta...wyzywam ja ze sie wlecze jak ta baba i zeby obciachu mi nie robila w sprawie ocieplenia a raczej jego umocowania to nie mam pojecia... u mnie zostawilam to fachowcom.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 18.06.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 to dmuchamy na paluszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 19.06.2013 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Kocurku a to się jakoś fachowo nazywa ten sposób robienia podbitki? masz jakieś foty jak to wygląa? my jeszcze nie mamy podbitki, a twój patent wydaje siębardzo ciekawy dobrze, że z placem ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 19.06.2013 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 nie wiem właśnie, jak to się nazywa - wygląda tak: (obrazek ze strony ign.com.pl) Przyznaję się zresztą do zmałpowania pomysłu - choć tu dom ma ładniejsze proporcje niż mój, ale co zrobić, jak się ma 94m2 pow. zabudowy do dyspozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 19.06.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 ale się dzieje u Ciebie aż miło! myślisz że przed zimą uporacie sie ze wszystkim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 19.06.2013 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Ciekawie ta podbitka wygląda Jeszcze podpytam o beton, jaki koszt? ile za m kw. robocizna? bo materiał to tradycyjnie piach, cement, woda tak? czy gotowy z gruszki był? potem się impregnuje? podpytuje bo ktoś ze znajmoych takie coś chce i na razie każdy im tylko mówi "drogo będzie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 19.06.2013 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 (edytowane) Kendra, ja miałam plan do końca wakacji Wczoraj gadałam z inkasentem od wody, bo akurat zaszedł, pokiwał tylko głową, popatrzył i powiedział przeciągle - za roook... może. Inny fachowiec, który był u nas przelotem, stwierdził, że nie ma szans. Trochę mnie to demotywuje, ale na pewno podejmę walkę A z newsów - beton przełożony na piątek, ekipie tak lepiej pasuje, a i mnie dobrze - będzie dodatkowy dzień, nie muszę dziś flaków z siebie wypruwać Dracula - beton kosztował mnie dokładnie 281 zł brutto za 1m3 (po bardzo dużym rabacie) - to jest posadzkowy B25 z gruchy, inny się nie nadaje. Robocizna 40zł/m2, w tym posypka utwardzająca. Do tego dojdzie później impregnacja, woskowanie lub polimeryzacja - zlecenie tego kosztuje jakieś 10zł/m2, ale zdecydujemy się raczej na impregnowanie we własnym zakresie, więc tylko zakup chemii (nie wiem ile, w pt mają mi pokazać co mam kupić ). Koszty dodatkowe, które nie występują przy zwykłych wylewkach, to właśnie ta chemia, lepszy beton i siatka zbrojeniowa (na górze nie ma, na dole będzie). Aha - i 2 godz pompy do betonu na górę (wcale nie taki mały koszt, ponad 600 zł). Edytowane 19 Czerwca 2013 przez bury_kocur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.06.2013 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 E, malka, nie łam się - u mnie pod dachem trzeba będzie nawalić ponad pół metra styropianu (tam gdzie normalni ludzie mają podbitkę - tak se wymyśliłam i tak będę miała) - zupełnie nie mam pojęcia, jak to przyczepić, bo i do czego? Nie dość, że grubo jak diabli, to jeszcze nie ma w co wbić. Echhh... na razie o tym nie myślę, przyjdzie czas, rzucę na forum i niech mądre głowy radzą nie wiem właśnie, jak to się nazywa - wygląda tak: [ATTACH=CONFIG]196285[/ATTACH] (obrazek ze strony ign.com.pl) Przyznaję się zresztą do zmałpowania pomysłu - choć tu dom ma ładniejsze proporcje niż mój, ale co zrobić, jak się ma 94m2 pow. zabudowy do dyspozycji Kocurowa, Ty nie lubisz łatwych rozwiązań, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.06.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Kocurku -ja myślę,że tam wcale nie ma styro w dachu Zamysł jest dokładnie taki jak chcę osiągnąć, ale mam za płytki okap dachu. Konstrukcja na osb, na to normalna warstwa styro, siatka i klej i tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.06.2013 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 tak z rańca... jak nie budować domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 19.06.2013 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 O, cześć Esiak Czy to jakaś aluzja? malka - styro w dachu było pewnym skrótem myślowym, wiadomo, że chodzi o to pod dachem, ale pomysł z płytą osb mi się widzi, to jest sensowne. Dzięki! agalind - bo mi tak jakoś w życiu wychodzi, mimo woli. Są ludzie, którzy wiecznie mają pecha (oczywiście nie wierzę w pecha, wierzę w to, że sami jakoś to powodują), a u mnie z kolei się różne rzeczy komplikują na własne życzenie. Całe szczęście, że do kompletu mam łatwość rozwiązywania problemów i lubię adrenalinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.06.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 tak z rańca... jak nie budować domu Od razu mi lepiej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.06.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Aga, przeczyść pw.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 19.06.2013 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Kocurku dzięki za dokładne info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts