Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom na miarę

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

że też zawsze w czasie wakacyjnym to dno szkatuły się ujrzy, u mnie to samo

u mnie zupelnie na odwrot... napelnia sie na maxa, bo tutaj taki piekny kraj, ze ludzie wypracowuja sobie przez caly rok kasiurke na wakacje i ja otrzymuja w czerwcu wraz z wyplata :D tak wiec mozna brac miesiac wolnego i nie martwic sie ;)

szkoda ze w PL tego systemu nie ma :mad:

właśnie móżdżę, czego mogę nie skończyć oprócz piętra, żeby zamieszkać :cool:

To jak wymyślisz mów głośno, ok ??

:lol:

Gdy patrzę na fotki podłóg, to mnie w dołku ściska.

Z zazdrości :oops:

To jak wymyślisz mów głośno, ok ??

:lol:

Gdy patrzę na fotki podłóg, to mnie w dołku ściska.

Z zazdrości :oops:

malka posciska posciska i pusci :lol: nie pekaj ;)

kocurku, dzien dobry... nie moge sie doczekac dopieszczenia podlog u Ciebie.... my rozwazamy zywice epoksydowa... oczywiscie nie na caly dom... ;)

nie puści Mmeliska :(

Taką chciałam mieć. Chyba,że jak zobaczę zbliżenie to mi przejdzie :lol2: ;)

Też rozwazałam epoksyd, ale przy białym kolorze strasznie widać mikropęknięcia.

Lejemy więc poliuretan :)

malka, ja bym rozważała na poważnie żywicę, gdyby nie zaporowa cena. Betony dekoracyjne - to samo. Więc jest przemysłowy pełną gębą :) Całe szczęście, że mi akurat nie zależy na idealnym wyglądzie - jaki by się nie okazał, prawdopodobnie mnie ucieszy (chyba że wyjdą jakieś wady nie wynikające z natury tej posadzki).

Co do oszczędności, wczoraj się zastanawiałam, czy nie dałoby się mieszkać w kuchni co prawda z szafkami, ale bez frontów :D :D Doszłam do wniosku, że przy prawie samych szufladach byłoby to jednak trudne ;) Ale mój mąż poszedł po bandzie i zaproponował ustawienie kartonów z posortowaną tematycznie zawartością wzdłuż ścany - nawet mi się podoba, może rodzinę by litość zdjęła na ten widok i jakąś pożyczkę ekstra bym uzyskała, ale to gotowanie przy użyciu wyłącznie czajnika i mikrofali... :o

Dlaczego w czajniku i mikrofali?Są kuchenki indukcyjne wolnostojące na blacie czy innym taborecie- właśnie myślę o takiej,bo na kuchnię z różnych przyczyn u mnie się nie zanosi,a gotować coś trzeba.

Tylko to też wydatek ok 3 stówy,więc zależy jak daleko na horyzoncie jest docelowa kuchnia.Jeszcze taniej to butla do kuchenki gazowej,koleżanka tak koczuje już 3 lata i zadowolona :cool:

U mnie to syn bardziej marudzi że nie będzie tego czy tamtego od razu,a mnie braki kojarzą się wyłącznie ze szczęśliwymi latami :D

Oho, widzę, że wszyscy zaprawieni w bojach - domowi survivalowcy ;)

Nie opłaca mi się raczej kupować jakichś jednopalnikowych cudów - dozbieram szybciej na właściwy sprzęt pod presją czasu i okoliczności. Różnica w cenie nie aż taka, każda stówa wydana na coś tymczasowego to dla mnie strata. Bez zmywarki żyłam dotąd cały czas, to jeszcze przeżyję i parę m-cy. Zlew, baterię, lodówkę, mikrofalówkę mam :) Najbardziej obciążające finansowo są szafki, wcale nie płyta i piekarnik - tyle, że jak je kupię, to w czymś trzeba zamontować ;) A tak naprawdę to nawet nie tyle szafki, co fronty - walczę z sobą, co wybrać - czy poczekać i dozbierać na lakierowane z frezowanym uchwytem, czy kupić byle jakie białe ze zwykłymi relingami...

Do mnie przed chwilką doszedł mini piekarnik delonghi :lol2::lol2: i tak się potem przyda,bo nie do wszystkich rzeczy opłaca się odpalać dużego w zabudowie.

Kocurku,chyba nie ma się nad czym zastanawiać-skoro masz już kasę na paczki,to bierz paczki bez frontów.Zamówienie zwykłych frontów to kwestia chwili,więc jakbyś nie mogła się doczekać tych wymarzonych.....

[quote=marynata;6026366

Kocurku,chyba nie ma się nad czym zastanawiać-skoro masz już kasę na paczki,to bierz paczki bez frontów.Zamówienie zwykłych frontów to kwestia chwili,więc jakbyś nie mogła się doczekać tych wymarzonych.....

dokładnie, marynata dobrze pisze :) na fronty zawsze będzie czas...a ich brak tylko przyczyni sie do tego,ze będziesz miała mega czysto w środku hahaha

dla nas kuchnie ma robić mój brat (swoją drogą jakie to przykre jest w Polsce,ze jak masz złote ręce...mając rodzinę na karku i pensję taka aby ledwo przeżyc, bez możliwości odłożenia, nie możesz otworzyc z braku zebranych środków swojej działalności- już nie raz nie dwa namawialiśmy go na pracę dla siebie i na siebie.....no ale z czego? ehhhh)