rewo66 22.07.2013 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Ja też mam cały styro 20cm przyklejony na elewacji na piance. Oglądając zdjęcia w DB Artixa mnie natchnęło żeby nie męczyć się z klejem w worach. Ja kleiłem po obwodzie płyty i jeszcze iksa przez środek oraz dawałem na boki tam gdzie styro stykał się z innym styro. Pianki troachę zeszło ale i tak wyszło taniej niż klej z worka. Szybciej (odpada to całe rozrabianie kleju) i czyściej. Styro nie odpada i trzyma mocno. Niestety z klejem z worka musiałem się zaprzyjaźnić przy zatapianiu siatki z włókna na styropianie. Najgorzej jest na początku szczególnie dla kogoś kto tego nigdy nie robił ale z każdym pasem siatki szło coraz lepiej i szybciej. Przy zatapianiu najważniejszym elementem jest rozrobienie kleju w takiej konsystencji aby się dobrze rozprowadzał i nie spadał z pacy. Czyli nie za rzadki i nie za gęsty.:):):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 22.07.2013 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 To jeszcze przed nami Też mam obawy właśnie w temacie siatki z klejem. Ale po kolei przecież tak idzie - nie mam o czymś pojęcia, zaczynamy robić i okazuje się, że to nie fizyka kwantowa. Mnie zawsze bardziej stresowało, że nie będę umiała zrobić czegoś fizycznie, niż się tego nauczyć w teorii - ale sobie powtarzam: budowlańcy w większości nie są bystrzejsi ode mnie, a potrafią - więc to jest do przeskoczenia. Tak samo zdawałam na prawo jazdy - wmawiałam sobie, że jak skończone idiotki nieraz jeżdżą, to nie może być takie trudne Luka, miło że zaglądasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 25.07.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Hihi, Kocurko! Wezme sobie do serca Twoje wyznanie o prawku. Jak je wkoncu zdam, to "jakies tam" piankowanie to bedzie pryszcz Ciesze sie, ze tak sprawnie dzialacie powodzenia przy robocie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 25.07.2013 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Dzięki, dzięki Załączam fotkę z pierwszego dnia pracy - ściana w wiatrołapie z widokiem na brzydką na razie resztę Oczywiście to już dawno i nieprawda , na dziś mamy zrobiony prawie wiatrołap (bez ściany z drzwiami), jedną stronę korytarza i po połowie pokoi na dole. A taka dziwna kolejność jest podyktowana tym, że na początek, na rozbieg, wybieraliśmy ściany w miarę możliwości bez wielu otworów, gniazdek i innych komplikacji Faktem też jest, że ściany działowe są bez porównania łatwiejsze w obróbce niż nośne - będziemy musieli trochę je dopieścić flexem przed położeniem płyt. A to cegła wystaje, a to klej przy nadprożu, a to trochę się betonu ze stropu w narożniku kapnęło... Wszystkie te poprawki zajmują drugie tyle co samo kładzenie płyt, bo musi być naprawdę równo - ale i tak wielbimy na klęczkach piankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 25.07.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 flexem czy szlifierką? czy to to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 26.07.2013 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Pięknie kocurku!!!! A jak podłogi już wyglądają? są już na gotowo wyszlifowane? ciekawa jestem bardzo efektu Na wątku kuchennym była kiedyś piękna kuchnia z betonem dekoracyjnym na podłodze, ale nie wiem czy to to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 26.07.2013 05:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Flex i szlifierka to to samo Zauważyłam, że oprócz obsługi marketów nikt nie mówi na to narzędzie szlifierka, więc się dostosowałam do trendu Dracula, podłogi są wyszlifowane na gotowo, ale jeszcze nie wyglądają jak powinny, bo trzeba będzie je doczyścić i nabłyszczyć - ale to dopiero po zakończeniu wszystkich brudnych prac, więc jeszcze trochę poczekasz niestety. Jak będę zmieniać kartony na nowe przed następną rundą prac, cyknę fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 26.07.2013 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 właśnie sobie wyobraziłam kocura z flexem w łapce. ciekawy widok. fajnie, że robota posuwa się naprzód. jestem pod stałym wrażeniem, jak sobie radzicie z tym sami. będzie do kogo uderzać po rady w odpowiednim czasie. czekam z niecierpliwością na wyszlifowane betony. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 26.07.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 . ale sobie powtarzam: budowlańcy w większości nie są bystrzejsi ode mnie, a potrafią - więc to jest do przeskoczenia. O Boże, jaką mądrość napisałaś! Święte słowa! Dla mnie budowa to ciągle pasmo niewiadomych i skomplikowanych zagadek. Co i rusz oznajmiam: to ja nie wiedziałam, że tak można! I dziwię się na okrągło. Dla mnie to będzie cud jak skończymy ten dom Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 26.07.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Kocurku wiernie podglądam i cichaczem sącze do ucha męża wieści o piance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 28.07.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Kocurko !Może zmień zawód na inspektora budowy !!!Tobie to wyśmienicie wychodzi.W ostateczności otwórz firmę budowlaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 29.07.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 betonnyyy.. też czekam na zdjęcia już tyle czekam to na pewno się doczekam (biedne te nasze chłopy - mój słucha ciągle "bo dziewczyny na forum...") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 01.08.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Kocurze- Sis, też nie mogę doczekać się Twojej podłogi trzymam cały czas kciuki,aby dobrze wyszło podziwiam Twoją siłę i determinację serio,serio ja to jestem leszcz przy Tobie, te moje własne prace to pikuś,że tak powiem i cały czas sobie powtarzam: skoro Kocur daje radę...no to co? ja miękka być nie mogę czekam na wieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 02.08.2013 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Kocurku jak tam płyty? skończone? my może od przyszłego tygodnia zaczniemy kleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 02.08.2013 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Cześć, cześć Płyty nie skończone niestety - idzie wolno, bo wpadamy tylko na 2-3 godziny dziennie. Nie mamy więcej czasu, intensywnie pracujemy, żeby coś uciułać na dalszy postęp prac Wrzucę zdjęcia, postaram się dziś zrobić. Ale załatwiłam niezmiernie ważną rzecz - po zaledwie dwugodzinnym odsiedzeniu sprawy w gazowni zdążyłam rzutem na taśmę (termin upływa dziś) podpisać umowę. Koniec papierologii gazowej! Hura! Chyba tyle samo dokumentów co do PnB Poza tym nic ciekawego - robią się balustrady zewnętrzne, a jak dobrze pójdzie z płytami, to na przyszły tydzień będę mogła umówić montaż schodów. Jutro przychodzi też na oględziny fachman od ocieplenia dachu (tylko nad salonem, tam gdzie nie sięgamy ), zobaczymy, czy się nie wycofa po wizji lokalnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 03.08.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 No, nielatwe zadanie go czeka Potrzebujecie Spidermana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 04.08.2013 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Ano - dlatego też czasem uważam, że lepiej coś zlecić niż zlecieć Fachmana nie było, z mojej zresztą winy - zapomniałam, że to ja miałam się potwierdzić, a nie on. Przełożyliśmy na poniedziałek, przynajmniej w weekend facet pośpi spokojnie. Wrzucę dziś zdjęcia z postępów płytowych, ale trochę później. Dziś się lenię i odsypiam Aha - zapomniałam napisać, że mieliśmy parę dni temu forumowych gości. Nawiedziła nas rodzina Antków Bardzo sympatyczne całe trio - wrażenie z forum nie myli. Jadąc na południe, nie omieszkamy wpaść z rewizytą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 04.08.2013 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Zdjęcia, zdjęcia: tak wygląda na chwilę obecną płytowe szaleństwo Mamy cały przedpokój, prawie cały wiatrołap, prawie kuchnię i po połowie pokoi na dole. Tempo wyraźnie spada z chwilą, kiedy trzeba robić dziury na puszki. Ale nie narzekam - czysta, przyjemna praca. Gdyby jeszcze nie trzeba było każdej niemal ściany przygotowywać do klejenia przez równanie powierzchni i skuwanie wyłażącego gdzieniegdzie kleju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 04.08.2013 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Ale fajnie, juz zaczyna byc naprawde "domowo" Kawal dobrej roboty, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 04.08.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 ooo super wyglądają i tak czysto ile średnio kosztuje Was metr takich tynków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts