bluenet 10.08.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) Byłem dziś u faceta (firmy nie wspomnę). Zdesperowany kupiłem styro nieznanej mi firmy (nawet teraz nazwy nie pamiętam mimo, że przykleiłem dziś 10 m2 rożnych fikuśnych kształtów). Oświadczył on, że styropian drożeje o 15% od dziś bądź od poniedziałku. Podobno ze względu na zwyżkę ceny komponentów.Ah ten kryzys... PS. Byłem dziś w składzie na przeciwko Tesco u znanego producenta profili. Dostałem wycenę styro termoorganika 0,031. 240 zł/m3. Jak stałem tak usiadłem. Pewnie dopadła ich podwyżka zanim oficjalnie została zatwierdzona...U wspomnianego wyżej kupiłem 0,033 za 189 zł/m3. Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez bluenet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 10.08.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 rodzina[/b] Antków Bardzo sympatyczne całe trio - wrażenie z forum nie myli. Jadąc na południe, nie omieszkamy wpaść z rewizytą teraz dopiero natrafilem... jak ty przekonujaco klamiesz... jak bym tej bandy nie znal to pewnie dal bym sie nabrac Ciao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 11.08.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Byłem dziś u faceta (firmy nie wspomnę). Zdesperowany kupiłem styro nieznanej mi firmy (nawet teraz nazwy nie pamiętam mimo, że przykleiłem dziś 10 m2 rożnych fikuśnych kształtów). Oświadczył on, że styropian drożeje o 15% od dziś bądź od poniedziałku. Podobno ze względu na zwyżkę ceny komponentów. Ah ten kryzys... PS. Byłem dziś w składzie na przeciwko Tesco u znanego producenta profili. Dostałem wycenę styro termoorganika 0,031. 240 zł/m3. Jak stałem tak usiadłem. Pewnie dopadła ich podwyżka zanim oficjalnie została zatwierdzona... U wspomnianego wyżej kupiłem 0,033 za 189 zł/m3. Ja miałam termoorg. 0,032 za 189 zł od dystrybutora (przez net), transport z fabryki gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
water-sprite 11.08.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Chciałam się przywitać u Ciebie Kocurku, zaglądam tu często i śledzę dzieje Twojej budowy. Postanowiłam zabrać głos, bo Wy tutaj o styropianie. Przechodziłam to 2 miesiące temu, transport większej ilości z fabryki odpadał, bo potrzebowaliśmy tylko na jedną ścianę. We wszystkich składach bud. do których dzwoniłam koszt Thermoorganiki czy innego markowego styro był kosmiczny. Wreszcie znalazłam skład, gdzie nie zapowietrzali się na słowa 20cm grafitowy, ale firma nie znana, klej również, bo tylko z nimi współpracują. Właściciel powiedział mi, że da nam pierwszy worek kleju gratis i jest pewien, że u niego weźmiemy resztę. I tak było, klej po 16 zł za worek, mąż przykleił testowy kawałek styro, na drugi dzień nie dało się tego oderwać. Natomiast styropian bardzo krzywy, płyty łódkowate. Wniosek z tego taki, że nie zawsze no name jest do d...py. Ale ryzyko 50% Pozdrawiam, i życzę trafnie podjętej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 11.08.2013 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Cześć, water-sprite Miło mi bardzo. Co do styropianu, to jutro się okaże, co mogę mieć i za ile - złożyłam rzutem na taśmę parę zapytań wczoraj, spodziewam się odpowiedzi w poniedziałek i podejmę od razu decyzję. Czas mnie goni. Tomaszu A - czemu głupio gadasz, że przekonująco kłamię? Naprawdę fajni jesteście, jeśli polubiłam Was bez wzajemności, jakoś to przeżyję (choć serce mam złamane ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 11.08.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Cześć, water-sprite :)Co do styropianu, to jutro się okaże, co mogę mieć i za ile - złożyłam rzutem na taśmę parę zapytań wczoraj, spodziewam się odpowiedzi w poniedziałek i podejmę od razu decyzję. Czas mnie goni. Jak już się na jakąś ofertę zdecydujesz polecam jeszcze przed zakupem wycieczkę do tej hurtowni i rozmowę oko w oko ze sprzedawcą, można jeszcze ugrać mały rabacik . Oferty przesyłane mailem, a ostateczne sporo się różniły w moim przypadku. Zamawiając 28m3 transport miałem gratis, cena koło 185m3, dokładnie nie pamiętam ale coś koło tego (rok temu).W moim mieście na pytanie o styro grafitowe gr.20cm robili jakieś dziwne miny jakbym pytał o dynamit albo C4, w hurtowni oddalonej o 20km bez problemu:D. Genderka 0.32 frezowany, płyty bardzo proste i wymiarowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 11.08.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Tomaszu A - czemu głupio gadasz, że przekonująco kłamię? Naprawdę fajni jesteście, jeśli polubiłam Was bez wzajemności, jakoś to przeżyję (choć serce mam złamane ) taka mam podla nature ponoc normalne dla wodnikow niezmiennie czekamy na odwiedziny i cieszymy sie ze ktos nas lubi ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 11.08.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 taka mam podla nature ponoc normalne dla wodnikow a to ciekawe, bo ja też wodnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 11.08.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Ja miałam termoorg. 0,032 za 189 zł od dystrybutora (przez net), transport z fabryki gratis. Ciekawa oferta. Czekam na Kocura co wynegocjuje. Chętnie się podepnę do transakcji jeżeli miałoby być taniej rzecz jasna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 11.08.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 a to ciekawe, bo ja też wodnik. wspolczuje Twojemu mezowi zatem (gdybym ja mial meza tez bym mu wspolczul... ale mam zone... skorpiona, a te skolei sa wielokroc gorsze niz wodniki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 11.08.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 wspolczuje Twojemu mezowi zatem (gdybym ja mial meza tez bym mu wspolczul... ale mam zone... skorpiona, a te skolei sa wielokroc gorsze niz wodniki ) masakra...skorpion...wodnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 11.08.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 masakra...skorpion...wodnik... masakra to jest jak nam ktos podpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamelll 11.08.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Ja kupilem grafit 10cm za 180 zł brutto. A kupowalem tylko 6m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 12.08.2013 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 wspolczuje Twojemu mezowi zatem dobra, dobra już go tak nie żałuj. on baran to też chyba nie taki słodziak. (choć w sumie to się nie znam na horoskopach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 12.08.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 on baran to też chyba nie taki słodziak. (choć w sumie to się nie znam na horoskopach) no i musisz go tak brzydko przezywac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 13.08.2013 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Te ! Tomek !Ty się weż i odwal od wszystkich BARANÓW na świecie !!!Vide po lewej !!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 13.08.2013 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Właśnie! Beeee! Krzysztof dobrze gada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 13.08.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Dom na miarę bez miar fajowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 13.08.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Właśnie! Beeee! Krzysztof dobrze gada O kurcze Florek !!! Czyżbym dobrze czuł pokrewną duszę : " kocurkę z zakręconymi różkami " ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 13.08.2013 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Ależ tak, czy nie widać po mnie, żem BARAN? W horoskopy nie wierzę, ale cechy mam wprost podręcznikowo baranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts