Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom na miarę

Recommended Posts

Byłem dziś u faceta (firmy nie wspomnę). Zdesperowany kupiłem styro nieznanej mi firmy (nawet teraz nazwy nie pamiętam mimo, że przykleiłem dziś 10 m2 rożnych fikuśnych kształtów). Oświadczył on, że styropian drożeje o 15% od dziś bądź od poniedziałku. Podobno ze względu na zwyżkę ceny komponentów.

Ah ten kryzys...

PS. Byłem dziś w składzie na przeciwko Tesco u znanego producenta profili. Dostałem wycenę styro termoorganika 0,031. 240 zł/m3. Jak stałem tak usiadłem. Pewnie dopadła ich podwyżka zanim oficjalnie została zatwierdzona...

U wspomnianego wyżej kupiłem 0,033 za 189 zł/m3.

Edytowane przez bluenet

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Byłem dziś u faceta (firmy nie wspomnę). Zdesperowany kupiłem styro nieznanej mi firmy (nawet teraz nazwy nie pamiętam mimo, że przykleiłem dziś 10 m2 rożnych fikuśnych kształtów). Oświadczył on, że styropian drożeje o 15% od dziś bądź od poniedziałku. Podobno ze względu na zwyżkę ceny komponentów.

Ah ten kryzys...

PS. Byłem dziś w składzie na przeciwko Tesco u znanego producenta profili. Dostałem wycenę styro termoorganika 0,031. 240 zł/m3. Jak stałem tak usiadłem. Pewnie dopadła ich podwyżka zanim oficjalnie została zatwierdzona...

U wspomnianego wyżej kupiłem 0,033 za 189 zł/m3.

Ja miałam termoorg. 0,032 za 189 zł od dystrybutora (przez net), transport z fabryki gratis.

Chciałam się przywitać u Ciebie Kocurku, zaglądam tu często i śledzę dzieje Twojej budowy. Postanowiłam zabrać głos, bo Wy tutaj o styropianie.

Przechodziłam to 2 miesiące temu, transport większej ilości z fabryki odpadał, bo potrzebowaliśmy tylko na jedną ścianę. We wszystkich składach bud. do których dzwoniłam koszt Thermoorganiki czy innego markowego styro był kosmiczny. Wreszcie znalazłam skład, gdzie nie zapowietrzali się na słowa 20cm grafitowy, ale firma nie znana, klej również, bo tylko z nimi współpracują. Właściciel powiedział mi, że da nam pierwszy worek kleju gratis i jest pewien, że u niego weźmiemy resztę. I tak było, klej po 16 zł za worek, mąż przykleił testowy kawałek styro, na drugi dzień nie dało się tego oderwać. Natomiast styropian bardzo krzywy, płyty łódkowate.

Wniosek z tego taki, że nie zawsze no name jest do d...py. Ale ryzyko 50% :p

Pozdrawiam, i życzę trafnie podjętej decyzji.

Cześć, water-sprite :) Miło mi bardzo.

Co do styropianu, to jutro się okaże, co mogę mieć i za ile - złożyłam rzutem na taśmę parę zapytań wczoraj, spodziewam się odpowiedzi w poniedziałek i podejmę od razu decyzję. Czas mnie goni.

Tomaszu A - czemu głupio gadasz, że przekonująco kłamię? :p Naprawdę fajni jesteście, jeśli polubiłam Was bez wzajemności, jakoś to przeżyję (choć serce mam złamane ;))

Cześć, water-sprite :)Co do styropianu, to jutro się okaże, co mogę mieć i za ile - złożyłam rzutem na taśmę parę zapytań wczoraj, spodziewam się odpowiedzi w poniedziałek i podejmę od razu decyzję. Czas mnie goni.
Jak już się na jakąś ofertę zdecydujesz polecam jeszcze przed zakupem wycieczkę do tej hurtowni i rozmowę oko w oko ze sprzedawcą, można jeszcze ugrać mały rabacik . Oferty przesyłane mailem, a ostateczne sporo się różniły w moim przypadku. Zamawiając 28m3 transport miałem gratis, cena koło 185m3, dokładnie nie pamiętam ale coś koło tego (rok temu).W moim mieście na pytanie o styro grafitowe gr.20cm robili jakieś dziwne miny jakbym pytał o dynamit albo C4, w hurtowni oddalonej o 20km bez problemu:D. Genderka 0.32 frezowany, płyty bardzo proste i wymiarowe.

Tomaszu A - czemu głupio gadasz, że przekonująco kłamię? :p Naprawdę fajni jesteście, jeśli polubiłam Was bez wzajemności, jakoś to przeżyję (choć serce mam złamane ;))

:D taka mam podla nature ;) ponoc normalne dla wodnikow ;)

niezmiennie czekamy na odwiedziny i cieszymy sie ze ktos nas lubi :D ha ;)