nita83 13.08.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 ja mam męża barana - takiego horoskopowego barana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 13.08.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Alez ja tam do baranow nic nie mam... zwierzak jak kazdy inny To max-maniakowa sie przezywa a nie ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 13.08.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 buuuhahahahaha!!! no to się uśmiałam tutaj u Was Kocurki z tych horoskopów:rotfl: skorpion i wodnik (czyt. Antki) to faktycznie niezbyt łatwe połączenie, ale jak już się złączy to na amen no i nie jest nudno oczywiście, że KOCURY FAJNE SĄ!!!jak to wszystkie kotki z lekkim opóźnieniem, ale z tym zamiarem tutaj dzisiaj przydreptałam;) fajnie, że mogliśmy zobaczyć domek w rzeczywistości!okna naprawdę robią wrażenie!słowo!śliczne są te szarości (w dalszym ciągu jestem w nich zakochana, cyt. mojego taty "Co wy macie z tym szarym?";) ) Tak poza tym...Kocurowa to naprawdę pozytywnie zakręcona Babka aaa...no i czekamy z niecierpliwością na wizytę u nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 15.08.2013 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Kocurko !To dla nas taka laurka ! Urodzenie pod znakiem DĘBU charakteryzują się silną osobowością, są piękni i żywotni. Uroda ich to nie wiotka delikatność, ale siła i męstwo. Nawet kobiety spod tego znaku są nadzwyczaj dobrze zbudowane. Nie potrzebują ochrony i częstokroć są same partnerami silniejszymi pod względem fizycznym i moralnym niż mężczyźni spod innych znaków. Solidność, godność i siła to cechy, którymi obdarza DĄB. DĄB cieszy się dobrym zdrowiem, nie znosi chorób, lekarzy ani leczenia się. Sam stara się przezwyciężyć własną słabość czy chorobę, a jeśli cierpi, to w samot¬ności. Oprócz siły, dominującą cechą DĘBU jest odwaga -zawsze jednak połączona ze świadomością niebezpieczeństwa, co wynika nie tyle z zuchwałości, co z poczucia dumy. W sytuacjach niebezpiecznych czy trudnych zachowuje się bohatersko stając w obronie innych. DĄB jest liberalny, szanuje wolność i poglądy innych ludzi, ale sam również jest niezależny i nie znosi żadnych form nakazu ani nacisku. W życiu codziennym jest towarzyski i gościnny. Zakochuje się od pierwszego wejrzenia i bardzo często pada ofiarą tej miłości, ponieważ za każdym razem wierzy, że jest to właśnie uczucie na całe życie. Z upływem czasu zaczyna kierować się rozwagą i rozsądkiem. W pracy jest zasadniczy i solidny. W życiu codziennym - jako przyjaciel znakomity, ale jako współmałżonek - nie bardzo wierny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 15.08.2013 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 No całkiem pasuje Oprócz ostatniego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 15.08.2013 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Naszło mnie przy dniu wolnym na podsumowania. Nosiłam się z tym zamiarem już jakiś czas, bo w moim formularzu z wydatkami zrobił się mały bałagan. Dziś usiadłam, parę rzeczy podzieliłam inaczej na kategorie, pozaznaczałam różnymi kolorami - normalnie tylko szlaczków brakuje Ale co najważniejsze, podliczyłam. I dla ciekawych tanio- i samorobów (głównie dla nich ) podam: Stan surowy zamknięty z papierami wszystkimi kosztował 108.912,50 zł Przyłącza (dotąd liczone łącznie z ssz) - 7.356 zł dotąd były ekipy, teraz na arenę wkraczają Kocury: instalacje wewnętrzne - prąd, woda, kanaliza, podłogówka, gaz (w tym kocioł 2f kondensacyjny i gazownik) - 11.450 zł (ponad połowę tej kwoty stanowi gaz) dojdzie jeszcze szacunkowo 500-800 zł na różne drobne elementy zamykające temat instalacji oraz narzędzia kupione w czasie budowy - 529,50 zł Wydaliśmy też dotąd prawie 15,5 tys na stan deweloperski, który jeszcze nie został osiągnięty - wliczam w to płyty g-k na parter, wełnę na sufit, styropian pod podłogówkę itp, ale głównie beton na podłogi plus ich wykonanie. Ta kwota oczywiście ulegnie zmianie, pewnie o drugie tyle lub więcej - ale na razie liczę to, co faktycznie zostało wydane. No i upłynniłam chyłkiem przez prawie rok 4632,50 na materiały wykończeniowe - jest w tym kompletne wyposażenie dolnej łazienki, wc i stelaż do górnej oraz trochę oświetlenia, tkanin, elementów wyposażenia oraz przęsła płotu Ponieważ na dzień dzisiejszy do kwoty 150.000 jeszcze nieco brakuje, myślę, że zmieszczę się w zakładanych 180.000 do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milosniczka prostoty 15.08.2013 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Jak ja lubie czytac takie posty!!! Zawsze mnie podnosza na duchu i motywuja! Fajnie,ze idzie po Waszej mysli:) oby tak dalej i czekam na efekt koncowy!! Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 15.08.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 gratuluję świetnej organizacji i super wyniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 15.08.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 o jak lubię wpadać do Kocurkowej i poczytać takie motywujące posty jak ten o wydatkach to mobilizuje i buduje gratuluję już osiągniętych wyników ! ps - potwierdzam: skorpion i wodnik to masakra :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 15.08.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 kocurze, ja już przestałam liczyć koszty, bo część była z kredytu, cześć z aktualnych środków.. podziwiam, szczerze podziwiam dzięki pracy własnej bardzo durzo oszczędziliście GRATULUJĘ bo jest czego "fachowcy" i fachowcy bardzo się cenią.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 16.08.2013 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 kocurku świetny wynik!!!! Mogłabyś nim niejednemu mądralińskiemu nosa utrzeć U nas też niezły wynik, bo ciągle sporo poniżej kosztorysu Archonu i to wliczając wszystkie meble i sprzęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 16.08.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Brawo, powinien to zobaczyć ten co wymyślił, że "dom musi kosztować". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 16.08.2013 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Dołączam do gratulacji- dobry wynik!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 16.08.2013 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Merci Dziś przyjechała większa część styropianu (dzięki uprzejmości mojego sąsiada blueneta - dzięki!). Stanęło na grafitowym Izolbecie 033. Na oko jest równiutki. Co do innych parametrów, okaże się, ale jestem dobrej myśli, jak zwykle zresztą Jeszcze klej, siatka i można startować Nie mogę się doczekać - nareszcie dom będzie wyglądał jakoś bardziej po ludzku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 16.08.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 też się nie mogę doczekać efektu, powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 16.08.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Kocurku miałam trochę Izolbeta Superpodłogę (dokupywałam co było, to ten lepszy podłogowy bo jest jeszcze standard). Był świetny zbity i twardy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 16.08.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 W kwestii podsumowan jeszcze: SSZ - przyzwoicie, u nas bylo mniej, ale generalnie porownanie jest zadne - zbyt wiele roznic w konstrukcji, metrazu, rozwiazaniach narzedzia- cos niska ta kwota... no ale z drugiej strony... ja lubie narzedzia i chetnie je kupuje a kiepskich nie toleruje gdzie wrzucilas schody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 17.08.2013 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 (edytowane) Hej Tomaszu. W kwestii porównania, to u nas do ssz jest ukryte w kosztach 20 tys dla ekipy, których u Ciebie nie ma Narzędzia do ssz nie były potrzebne, bo u nas była ekipa. Zaczęliśmy kupować dopiero później, a i to drobiazgi - są w tym 2 flexy, wkrętarka, długa poziomica, taker... Mój mąż, jak większość mężów , już zaopatrzony w narzędzia był od przedszkola , więc dokupić trzeba było głównie to, co się zepsuło lub czego nie posiadł dotąd. I przyznam, że teraz raczej skąpiłam, jeśli chodzi o jakość (marketowego flexa dopiero po 2 reklamacjach pozwoliłam oddać i kupić lepszego) Schody wliczyłam w ssz. Edytowane 17 Sierpnia 2013 przez bury_kocur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 17.08.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Kocuru,jestem pełna podziwu dla Waszej pracowitości i trzymaniu w ryzach budżetu - szacun!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 17.08.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Kocurku, dołączam się do gratulacji Świetny wynik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts