karolinaciosaniec 17.08.2013 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Nie uwierzyłabym w wynik, który podałaś jakbym nie przeczytała całego Twojego dziennika budowy (zajęło mi to kilka dobrych godzin) Szok! Uśmiałam się tu z tekstów Tomasza ma facet humor i ostry jęzor. Bezcenni są też ludzie, którzy Cię wspierają i służą dobrą radą. To wszystko dlatego,że jesteś kobietką z jajami. GRATULUJĘ:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.08.2013 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 kocurku, ja tez dolaczam do gratulacji, wynik robi ogromne wrazenie, w ktory naprawde ciezko uwierzyc (znajac swoje poniesione koszta) Nie moge sie doczekac Waszego finishu i relacji zdjeciowej, ktora obiecalas nam pokazac Pozdrawiam cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 18.08.2013 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Dziękuję za gratulacje I cześć karolinaciosaniec Wynik finansowy okazał się trochę lepszy od poprzednio podawanego w dzienniku (kiedyś tam...), bo oprócz innego podziału wydatków na kategorie, uczciwie odliczyłam wszystko, co zostało po kolejnych etapach, a co udało mi się sprzedać. A sprzedałam 2 palety ytonga, 100m pexa, stemple i parę innych drobiazgów. Dla mnie podwójny zysk - raz, że trochę pieniędzy wróciło, a dwa - nic mi nie zalega i nie muszę się głowić, co z tym zrobić po budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 18.08.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Uśmiałam się tu z tekstów Tomasza ma facet humor i ostry jęzor. nie wiem czy czuc sie doceniony czy pomowiony... To wszystko dlatego,że jesteś kobietką z jajami. GRATULUJĘ:wave: cholerka a nic nie bylo widac... no ale fakt ze bylas w dlugiej kiecy wiec kto wie co po za ogonem moglas pod nia chowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 18.08.2013 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Ja jeszcze do Karoliny - a właściwie i do wszystkich, którzy myślą, że wydaliśmy niewiele: polecam dziennik Kwitko - za taką kwotę udało jej się wprowadzić To mój forumowy guru oszczędzania Tomaszu, jaja zazwyczaj chowam w lodówce, nie pod kiecą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinaciosaniec 18.08.2013 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Witam wszystkich! Tomaszu powinieneś poczuć się doceniony oczywiście:). Jeśli chodzi o kotki to są przeurocze, a szczególnie bure. Pozdrawiam gorąco i lecę obiad szykować.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 18.08.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 polecam dziennik Kwitko - za taką kwotę udało jej się wprowadzić To mój forumowy guru oszczędzania no fakt... do kwitkow to nawet nam brakuja lata swietlne btw. ta kwote na m2 to liczycie na m2 powierchni uzytkowej czy calkowtej? bo to u nas bylo nie bylo 20 m2 roznicy... Tomaszu, jaja zazwyczaj chowam w lodówce, nie pod kiecą a to musi byc wygodne w pewnych sytuacjach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.08.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Tomaszu, zgadzam sie z Karolina, czytajac twoje teksty, czlowiek moze sobie poprawic humor (nie na gorszy). ja zazwyczaj mam bananowy usmiech a niekiedy udaje mi sie opluc monitor Pewnie wiecej jest tutaj takich opinii na ten temat, wiec nie krepuj sie, badz dzielny, dumny, doceniony... kocurku, w takim razie bede musiala zerknac do tego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 18.08.2013 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Tomaszu z jajami - kwotę liczę w zasadzie na metr powierzchni użytkowej, ale u nas różnica między użytkową a całkowitą to ledwo 6m2, więc myślę, że prawie na jedno wychodzi. Tym bardziej, że właściwie i tak za te 6m2 muszę zapłacić - podłogi, ściany, sufity, ogrzewanie itd. Jak mi się budżet na koniec rozjedzie i nie zmieszczę się w zakładanych 180.000, to powiem, że liczę pow. całkowitą - mam wtedy 9 tys dodatkowo do upchnięcia w koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 18.08.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Jakby nie liczyć, jesteś skazana na sukces, ewentualnie sięgniesz po narzędzia kreatywnej księgowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 18.08.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Kocur wymiata. Czytam i skręca mnie z zazdrości. Chyba zaprojektowałam sobie za duży dom :/Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 18.08.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Kocurku, przyjmij i ode mnie gratulacje. Taka kwota podnosi na duchu. Kibicuję dalej i czekam na happy end Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 19.08.2013 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 no Kwitko dała radę szkoda, że tak rzadko teraz zagląda, ale pewnie wypoczywają i leniuchują Tak się zastanawiała jak u siebie miarodajnie przeliczyć koszty, bo użytkowa a całkowita to spora rożnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 19.08.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 ja tez gratuluję wyniku i cieszę się z Tobą. fajnie jest, jak uda się osiągnąć, to co się zamierzyło. a przy okazji utrzeć nosa tym, którzy od razu założyli, ze Ci się nie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 19.08.2013 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Dziękuję wszystkim za miłe słowa i wsparcie Jeszcze trochę zostało do końca, więc zobaczymy, czy będzie taki happy end, o jakim Wy piszecie, a ja marzę Od dziś szaleją panowie ociepleniowcy w sile 3 osób. Niezbyt komunikatywni, ale za to pracowici. Odgrażają się, że do jutra cały dom będzie grafitowy Podoba mi się, że nie widzą w niczym problemu - aż dziwnie mi było rano, kiedy ich wpuściłam, oni obejrzeli dom i nie powiedzieli... nic. Tylko zaczęli rozkładać rusztowania. No, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 19.08.2013 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 to jak nic nie powiedzieli, to chyba dziwni jacyś. nic nie zrobiliby lepiej? no i jak do jutra dom będzie grafitowy, to nie zapomnij zdjęciami nas poczęstować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.08.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 zakładanych 180.000, możesz mi tę liczbę słownie napisać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.08.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 180.000 - no cóż pozostaje pozazdrościć pozytywnie i pogratulować Trzymam kciuki za małomówną i robotną ekipę możesz mi tę liczbę słownie napisać ?? i przeliterować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.08.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 duzymi literami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 19.08.2013 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 STO OSIEMDZIESIĄT TYSIĘCY ZŁOTYCH oto szczęśliwa liczba Kocurów Ale nie mówię hop... Po prostu im bliżej będę osiągnięcia tego pułapu, tym ciężej będę pracować głową, uruchamiając nieznane na świecie pokłady kreatywności (i nie mam na myśli kreatywnej księgowości ) PS. Za miesiąc - dwa zaczną się wnętrza, to będzie można pooglądać, jak urządzić dom 120 m2 za 10 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts