Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom na miarę

Recommended Posts

Nie uwierzyłabym w wynik, który podałaś jakbym nie przeczytała całego Twojego dziennika budowy (zajęło mi to kilka dobrych godzin) Szok! Uśmiałam się tu z tekstów Tomasza ma facet humor i ostry jęzor. Bezcenni są też ludzie, którzy Cię wspierają i służą dobrą radą. To wszystko dlatego,że jesteś kobietką z jajami. GRATULUJĘ:wave::wave:

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję za gratulacje :) I cześć karolinaciosaniec :)

Wynik finansowy okazał się trochę lepszy od poprzednio podawanego w dzienniku (kiedyś tam...), bo oprócz innego podziału wydatków na kategorie, uczciwie odliczyłam wszystko, co zostało po kolejnych etapach, a co udało mi się sprzedać. A sprzedałam 2 palety ytonga, 100m pexa, stemple i parę innych drobiazgów. Dla mnie podwójny zysk - raz, że trochę pieniędzy wróciło, a dwa - nic mi nie zalega i nie muszę się głowić, co z tym zrobić po budowie :)

Uśmiałam się tu z tekstów Tomasza ma facet humor i ostry jęzor.

nie wiem czy czuc sie doceniony czy pomowiony... ;)

To wszystko dlatego,że jesteś kobietką z jajami. GRATULUJĘ:wave::wave:

cholerka a nic nie bylo widac... no ale fakt ze bylas w dlugiej kiecy wiec kto wie co po za ogonem moglas pod nia chowac ;)

Ja jeszcze do Karoliny - a właściwie i do wszystkich, którzy myślą, że wydaliśmy niewiele:

polecam dziennik Kwitko - za taką kwotę udało jej się wprowadzić :jawdrop: To mój forumowy guru oszczędzania :)

Tomaszu, jaja zazwyczaj chowam w lodówce, nie pod kiecą ;)

polecam dziennik Kwitko - za taką kwotę udało jej się wprowadzić :jawdrop: To mój forumowy guru oszczędzania :)

no fakt... do kwitkow to nawet nam brakuja lata swietlne ;)

btw. ta kwote na m2 to liczycie na m2 powierchni uzytkowej czy calkowtej? bo to u nas bylo nie bylo 20 m2 roznicy...

Tomaszu, jaja zazwyczaj chowam w lodówce, nie pod kiecą ;)

a to musi byc wygodne w pewnych sytuacjach... ;)

Tomaszu, zgadzam sie z Karolina, czytajac twoje teksty, czlowiek moze sobie poprawic humor (nie na gorszy). ja zazwyczaj mam bananowy usmiech a niekiedy udaje mi sie opluc monitor :p

Pewnie wiecej jest tutaj takich opinii na ten temat, wiec nie krepuj sie, badz dzielny, dumny, doceniony... :D

kocurku, w takim razie bede musiala zerknac do tego dziennika :)

Tomaszu z jajami - kwotę liczę w zasadzie na metr powierzchni użytkowej, ale u nas różnica między użytkową a całkowitą to ledwo 6m2, więc myślę, że prawie na jedno wychodzi. Tym bardziej, że właściwie i tak za te 6m2 muszę zapłacić - podłogi, ściany, sufity, ogrzewanie itd.

Jak mi się budżet na koniec rozjedzie i nie zmieszczę się w zakładanych 180.000, to powiem, że liczę pow. całkowitą ;) - mam wtedy 9 tys dodatkowo do upchnięcia w koszty :lol2:

Dziękuję wszystkim za miłe słowa i wsparcie :) Jeszcze trochę zostało do końca, więc zobaczymy, czy będzie taki happy end, o jakim Wy piszecie, a ja marzę ;)

Od dziś szaleją panowie ociepleniowcy w sile 3 osób. Niezbyt komunikatywni, ale za to pracowici. Odgrażają się, że do jutra cały dom będzie grafitowy ;) Podoba mi się, że nie widzą w niczym problemu - aż dziwnie mi było rano, kiedy ich wpuściłam, oni obejrzeli dom i nie powiedzieli... nic. Tylko zaczęli rozkładać rusztowania. No, zobaczymy.

STO OSIEMDZIESIĄT TYSIĘCY ZŁOTYCH :)

oto szczęśliwa liczba Kocurów ;) Ale nie mówię hop...

Po prostu im bliżej będę osiągnięcia tego pułapu, tym ciężej będę pracować głową, uruchamiając nieznane na świecie pokłady kreatywności (i nie mam na myśli kreatywnej księgowości ;))

PS. Za miesiąc - dwa zaczną się wnętrza, to będzie można pooglądać, jak urządzić dom 120 m2 za 10 tys ;)