Mmelisa 19.08.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 kocurku jakby nie bylo kibicuje i gratuluje. ekipy bym sie nie czepiala...lepiej jak nic nie mowi i robi, niz odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 19.08.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 o o właśnie miałam napisać, że czekam na rady dot urządzania wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.08.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 STO OSIEMDZIESIĄT TYSIĘCY ZŁOTYCH czyli mi się jednak zera nie pomyrdoliły no dobraaaa, będę spokojna.....zeeeen niemniej podziwiam i gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 19.08.2013 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Dobra, to zdradzę na razie jeden swój pomysł z serii tanio i oryginalnie Zamierzam zrobić wszędzie drzwi przesuwne na odkrytej (chyba) metalowej prowadnicy, a same skrzydła z płyty osb malowanej na biało. Nie widziałam jeszcze tego nigdzie, więc nie wstawię zdjęcia, ale myślę, że może to wyglądać interesująco W każdym razie zgodnie z loftowymi założeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.08.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 (edytowane) a po co ją malować ?? http://www.domimag.pl/s/paragrafy/553/777cd9e7039f9f25da136a0dc4fafcd6_m.jpg http://www.sztuka-architektury.pl/files/osb2.jpghttp://metromsn.gazeta.pl/Portfel/5,127258,13666395,Mieszkanie__marzenie_o_przestrzeni.html?i=9 Edytowane 19 Sierpnia 2013 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 19.08.2013 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Surowa jest też fajna, ale będę miała odrobinę drewna w polu widzenia - w postaci klepki jesionowej na schodach i stole. Więc myślę, że wóz albo przewóz - albo wszędzie osb na surowo, albo tylko ta klepka, a z osb zostawię samą strukturę, bez koloru - tak samo zresztą zamierzam zrobić z cegłą w salonie (tylko struktura, a kolor - biały). BTW - fajne wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 20.08.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 ... Zamierzam zrobić wszędzie drzwi przesuwne ... witaj... sama nie wiem już jak tu trafiłam, ale chętnie zostanę jeśli można gdyż podoba mi się Twe podejście do budowy i chcę urządzić dom częściowo podobnie jak Ty zacznę od drzwi - też rozważamy przesuwne wszędzie... ale? no właśnie - jak to będzie z przenoszeniem się hałasu? z łazienki np? no i kwestia prywatności dochodzi tu jeszcze... jak Wy to macie zamiar zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 20.08.2013 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Cześć lukasz69karolina Zapraszam, rozgość się Z tymi drzwiami przesuwnymi to jest tak - mam je w planie, bo raz, że podobają mi się same w sobie, jako rozwiązanie architektoniczne, dwa, są tańsze niż zwykłe (przynajmniej te w moim wydaniu). Faktem jest jednakże, że nie są tak dźwiękoszczelne jak tradycyjne, bo jest mała szczelina między skrzydłem a ścianą. Można tę szczelinę zniwelować, przykręcając dociętą na odpowiednią grubość płytę do ściany po bokach - ale wtedy tworzy się coś w rodzaju ramki, fałszywej ościeżnicy dookoła. A to akurat mi się nie podoba i w ogóle mija się z estetycznym uzasadnieniem zastosowania takich drzwi - brak ościeżnic jest dla mnie dużym plusem. Myślę, że przyjrzę się tym drzwiom po zamontowaniu - jeśli szpara będzie na tyle duża, że będzie to denerwujące i niepraktyczne, pomyślę raczej o uszczelnieniu samego skrzydła, coś dokleję od wewnętrznej strony, żeby dochodziło do ściany na styk. Ale może nie będzie to potrzebne - w końcu skrzydło drzwi przesuwnych jest szersze niż otwór w ścianie, więc zachodzi po parę cm na boki - dźwięk się tamtędy wydostanie w jakimś stopniu, ale podglądu już nie ma A jeśli chodzi o tą totalną dźwiękoszczelność, to akurat mi na tym nie zależy - podobnie jak na tym, żeby nie roznosiły się zapachy z kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 20.08.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 świetny pomysł z tymi suwankami, biała płytta będzie lżej wyglądać myślałam nad suwanymi drzwiami u siebie, ale w moim długim holu mogłoby to wyglądać jak więzienne cele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 21.08.2013 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 No to zapowiadają się bardzo ciekawe i nietypowe wnętrza będzie co pooglądać z czym teraz działacie i co następne w kolejce? aż jestem ciekawa jak masz zaplanowaną kuchnię, biała będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 21.08.2013 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 o totalną dźwiękoszczelność to nie chodzi - bo tak to się raczej nie da z żadnymi drzwiami hihi ja się głównie martwiłam tym że drzwi normalne możesz zamknąć - no klamką - że się nie otworzą... a suwanka to już inaczej by zamknąć się w łazience, czy w pokoju - mąż mówi, że w suwanych można będzie zamontować zamek i na niego zamykać... no i sama nie wiem - chyba poczekam na to jak to będzie u Ciebie zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 21.08.2013 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Hej Kocurkowo:) widzę że temat drzwi przesuwnych przerabiasz. mam w obecnym mieszkaniu dwoje takich drzwi. Domykane są do pionowej beli, z którą ładnie przylega skrzydło i nie ma tutaj żadnej szpary. do takich drzwi można zamontować zamek. my zdecydowaliśmy się na przesuwne ponieważ zależało mi na miejscu w salonie które straciłabym przez drzwi tradycyjne, natomiast w pokojach do których prowadzą drzwi miałam miejsce zeby je zamontować ( puste ściany). fakt - ściana musi być idealnie prosta ( u nas takiej nie ma) ale i tak spisują się świetnie. prowadnice dobrze się spisują, drzwi pracują delikatnie i cicho. jeżeli chodzi o dźwiękoszczelność to nie mam takiego problemu. moze to kwestia materiału który zostanie również użyty do produkcji drzwi. my mamy pełne drzwi. Twoja pomysłowość mnie zadziwia ciekawe co jeszcze wwymyślisz ciekawego i oryginalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 21.08.2013 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Kocurko ale nie będziesz mogła trzasnąć drzwiami jak Cię maż zdenerwuje.. no chyba, że talerzami rzucasz w zwyczaju:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 21.08.2013 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Myślę, że nawet takimi drzwiami da się trzasnąć - tyle, że się odbiją najwyżej Ale znacznie lepszy efekt dadzą tłuczone na betonie talerze Zamykane muszą być łazienkowe (x2) oraz do naszej sypialni - minimum komfortu i prywatności w rodzinie wielodzietnej Nie wiem co prawda, czy będzie to normalny zamek - raczej nie, skoro nie są to typowe skrzydła w wersji przesuwnej, np z Porty czy innej firmy, wystarczy haczyk lub coś równie prostego, na podobnej zasadzie, skobel? nie wiem... myślę za to, że przy stylu całego domu się obroni Co do samych skrzydeł, bo system przesuwny był wybrany od samego początku. Oglądałam wcześniej jeszcze drzwi zwane piwnicznymi - z pionowych desek połączonych z tyłu poprzecznie taką Z-ką, też myślałam, że ciekawe - ale mają zasadniczą wadę, prześwity. Zbite na wzór, ale ściśle - nie byłyby takie fajne, a maskowanie czymś tych prześwitów to też już nie to... Potem była na tapecie płyta meblowa biała i dość długo się utrzymywała na prowadzeniu, ale czegoś mi brakowało. Wymyśliłam więc osb, ale męczył mnie kolor i obrzeża. Kolor rozwiązałam szybko, ale obrzeża podpowiedział mi zaprzyjaźniony stolarz - jakoś nie widziałam osb oklejonego pcv, ale aluminium to zupełnie inne bajka Niemniej, jeszcze trochę czasu zostało, a ja nadal jestem otwarta na nowe pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 21.08.2013 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 A sklejka? też mogłaby być fajna i nie ma problemu z obrzeżami, tyle że droższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 21.08.2013 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Wiesz cronin, mnie od samego początku tego domu siedziała w głowie płyta osb, bo uważam, że jest cudownie piękna (musiałabys widzieć miny starszego pokolenia mojej rodziny, nawiasem mówiąc, jak rozprawiałam o urodzie płyty osb, surowego betonu i schodów z kraty pomostowej, bo to były pierwsze pomysły ) Miały być z niej podłogi na górze, ale kiedy zrezygnowaliśmy z grzejników na rzecz podłogówki, płyta straciła rację bytu. I tak starałam się ją gdzieś wrzepić - ale na schody i stół pójdzie klepka jesionowa, więc znów płyta mi uciekła. I znalazłam w końcu sposób, żeby ją mieć Więc zostaje. Ale sklejka też ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 21.08.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 ooooo nie planujecie grzejników w sypialniach? super! my też tak chcemy... ale:confused: czy to oznacza konieczność? posiadania mebli wszelkich na nóżkach?? bo wiadomo - meble się przestawia, wymienia na nowe - nie da się zaplanować im miejsca na zawsze... a szafa, łóżko to zajmuje pół powierzchni pokoju, więc ułożenie rurek tylko pomiędzy meblami by chyba nie dało rady, bo by ich było za mało... więc najlepiej układać po całości pokoju i wszystko na nóżkach???? dobrze kombinuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 21.08.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Przy podłogówce po całości najlepiej zrobić meble na niedużych nóżkach.. czasem z łóżka spadła mi poduszka i rano jak ją podnosiłam ro podłoga pod nią była znacznie cieplejsza niżeli obok niej.. wyjątkiem są stałe zabudowy, tam nie wolno dawać podłogówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 21.08.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 A no to jak lubisz ... ja nie przepadam bo kłuje, w dotyku jest niemiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 21.08.2013 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 U nas będzie mało elementów zabudowanych - w sumie tylko kuchnia pod szafkami i wanna - tam nie ma podłogówki. Natomiast w jedynej szafie w całym domu, w wiatrołapie, jest - bo w zasadzie ta szafa to tylko drzwi odcinające wnękę, a podłoga ma grzać - po pierwsze, północny narożnik domu, a po drugie, ciuchy i buty byłyby wiecznie zimne. Meble właśnie raczej na nóżkach albo ażurowe (np. z palet ). Zresztą mebli w ogóle będzie niewiele, bo nie lubię gratów i jako rodzina, mamy mało rzeczy. Jestem antychomikiem - wywalam wszystko jak leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts