Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom na miarę

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No świetnie się prezentuje!!!! fajnie kolorystycznie to będzie wyglądać :) u nas na razie dom cały w styro oklejony, maż się uwinął w tydzień będąc na urlopie :eek: ale faktycznie, dużo lepiej domy już wyglądają ze styro :yes:

pytałam Cię też wcześniej, ale pewnie przegapiłaś, jak planujesz kuchnię? białą? bardzo jestem ciekawa, bo z betonami to naprawdę może wyjść coś wyjątkowego

Pozwolę się przywitać w Twoim dzienniku :)

Przeczytany od deski do deski, czy jak kto woli od wykopek :) po styropian na elewacji.

BK, a tak mi się jakoś skrót sam wytworzył od burego kota :) :) :), Ty moja bohaterka jesteś przez duże B.

Nie dosyć, że wybudowałaś dom prawie dla mnie :) no prawie, bo trochę mniejszy nam potrzebny, to dokładnie taki, jaki ma być dom, pod konkretne potrzeby i przyzwyczajenia domowników. Brawo, brawo, brawo. No ale szczytem dla mnie, jest twoja kontrola budżetu. Dzięki Tobie uwierzyłam, że mogę wybudować swój dom za 200 tysięcy. I niech mnie skręci, jak nie zrobię tego, toć ja baran i do tego Twoja imienniczka, więc kto ma dać radę jak nie takie uparciuchy jak my :) Dzięki Tobie też zrozumiałam, że żaden projekt, nawet najlepiej przerobiony i tak nie będzie do końca idealny.

Trzymam kciuki, jestem z Tobą, śledzę Twoje zmagania i podpatruję rozwiązania.

Pozdrawiam wszystkich obecnych w Twoim dzienniku.

Dzień dobry wieczór :)

Najpierw powitam Reze - miło mi bardzo, że zajrzałaś, gratuluję przebrnięcia przez te niezliczone posty (kto to zrobił, jest moim bohaterem ;)), no i oczywiście - życzę powodzenia z całego serca i trzymam kciuki! Nie ma rzeczy niemożliwych, wszystko da się zrobić - czasem tylko trzeba użyć większego młotka :D Tak sobie mówię :p

hesperius, zdjęcia grafitowo-białej elewacji to był styropian. Dziś już jest prawie wszędzie siatka z klejem i dom jest równomiernie szary :)

IwaKrzys, Sharlot - dziękuję :) Dopiero teraz, z podbitką, widać co poeta miał na myśli ;)

No robi to wrażenie, super nowoczesny dom wygląda naprawdę ciekawie. Kolorowe dodatki w środku dadadzą ciepła i smaku. Nie mogę doczekać się efektu końcowego. Życzę wytrawałości bo wykończenie podobno bardzo wykańcza inwestora. Ale Ty masz super pomysły,:yes: dasz radę i wykończysz pazurkami te wykończenie.:D

Się podgląda i się czeka na wieści kombinując samemu nad koncepcją własnej chałupy. Bury Kocie, jak już się zmęczysz tym wykańczaniem, zerknij na ten koncept proszę, Ty moje guru :yes: może Ci co wpadnie do głowy. Mam jeszcze miesiąc na ten koncept, więc bardzo chciałabym zebrać opinie i mądrych posłuchać. Może ktoś z tu obecnych zerknie i coś podpowie? Ja bez doświadczeń w materii budowlanej, parę remontów w swoim życiu popełniłam, ale budowa? Ło matko :confused: tak trochę jak dziewica się czuję, trochę teorii, niby wiem co i jak, i chciałabym, i boję się :oops:

Tu temat:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?218601-Baba-buduje-czyli-koncepcja-na-projekt-domu-zanim-trafi-do-projektanta&p=6104173#post6104173

Kocur do szkoły i do przedszkola, do gimnazjum tylko nie musi już chodzić z dzieciarnią :)

A na poważnie - prace prawie stoją, jutro tynki, potrwa to pewnie ze 2 dni. W środku nic się nie dzieje, bo byłam chora, a bez mojego towarzystwa, jak wiadomo, robota nie idzie ;)

Natomiast dziś fugowałam od zewnątrz okno z luksferów na górze, korzystając z rusztowania. Wlazłam pokracznie, jak to ja, zrobiłam swoje i szykuję się do zejścia - ale tak żeby nikt nie widział! - a tu akurat 2 sąsiadów na dole stoi i gada z panem i władcą. Ja pozoruję czyszczenie rękawic, stojąc na górze jak Statua Wolności, oni gadają. I gapią się na mnie. Czyszczę, czyszczę, prowadzę konwersację z poziomu pierwszego piętra - a oni jak przymurowani, ani myślą sobie pójść. I w końcu musiałam dać za wygraną i zejść na ich oczach, czego starannie unikałam. W długiej kiecce, z wielkim rozcięciem z boku :rolleyes: Panowie uprzejmie pominęli milczeniem moje popisy akrobatyczne, ale za to stwierdzili, że pierwszy raz widzą kobietę na rusztowaniu :) Hm, ja też pierwszy raz widziałam. I po dobroci więcej nie wejdę :)

Widzisz Tomaszu, ja ustanawiam nowe standardy na budowie :) Jestem kobietą budującą, więc dbam o image, żeby nikt nie pomyślał, że ze mnie jakiś babochłop ;) Robocze ubrania noszę zgodne z moim pozabudowlanym stylem. A że nie lubię spodni, mam roboczą kieckę. I mniejsza o BHP, ale ile radości wczoraj dostarczyłam światu :D