bury_kocur 27.08.2013 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 hesperius - ale on jeszcze nie jest otynkowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 27.08.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Też tak mam, nie potrafię nic robić jak fachmani patrzą mi na ręce, i nie mogę się doczekać aż sobie pójdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 28.08.2013 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 No świetnie się prezentuje!!!! fajnie kolorystycznie to będzie wyglądać u nas na razie dom cały w styro oklejony, maż się uwinął w tydzień będąc na urlopie ale faktycznie, dużo lepiej domy już wyglądają ze styro pytałam Cię też wcześniej, ale pewnie przegapiłaś, jak planujesz kuchnię? białą? bardzo jestem ciekawa, bo z betonami to naprawdę może wyjść coś wyjątkowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 28.08.2013 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Dracula, pisałam Stronę albo dwie wcześniej. Białą planuję, owszem ...a cronin mnie rozumie, choć nie ujęłam tego tak dosłownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 28.08.2013 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Świetnie domek wygląda... i kolorystyka też mi się podoba. Wcześniej nie zwróciłem uwagi na podcień, a mam w pobliżu poniemieckie domy, które mają taki podcień- tylko łukowaty i niższy i bardzo mi się to podobało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 28.08.2013 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 teraz widać dopiero całą urodę ściany frontowej. fajnie wymyśliłaś z tą podbitką, żeby ją zastyropianować i zatynkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 28.08.2013 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 To ja tak po cichutku zapytam - styropian i klej?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwaKrzys 28.08.2013 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Nio pięknie, super to będzie wygladalo z tym styropianem na podbitce zwłaszcza extra pomysl i pasujący do twojego domku:) z kolorem to już w ogole czadowo bedzie:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reze 28.08.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Pozwolę się przywitać w Twoim dzienniku Przeczytany od deski do deski, czy jak kto woli od wykopek po styropian na elewacji. BK, a tak mi się jakoś skrót sam wytworzył od burego kota :) , Ty moja bohaterka jesteś przez duże B. Nie dosyć, że wybudowałaś dom prawie dla mnie no prawie, bo trochę mniejszy nam potrzebny, to dokładnie taki, jaki ma być dom, pod konkretne potrzeby i przyzwyczajenia domowników. Brawo, brawo, brawo. No ale szczytem dla mnie, jest twoja kontrola budżetu. Dzięki Tobie uwierzyłam, że mogę wybudować swój dom za 200 tysięcy. I niech mnie skręci, jak nie zrobię tego, toć ja baran i do tego Twoja imienniczka, więc kto ma dać radę jak nie takie uparciuchy jak my Dzięki Tobie też zrozumiałam, że żaden projekt, nawet najlepiej przerobiony i tak nie będzie do końca idealny. Trzymam kciuki, jestem z Tobą, śledzę Twoje zmagania i podpatruję rozwiązania. Pozdrawiam wszystkich obecnych w Twoim dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 28.08.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Kocuru,ale czad, ta Twoja bryła!!!!!!Prosta i zwykła to ona na pewno nie jest - boskości!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 28.08.2013 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Dzień dobry wieczór Najpierw powitam Reze - miło mi bardzo, że zajrzałaś, gratuluję przebrnięcia przez te niezliczone posty (kto to zrobił, jest moim bohaterem ), no i oczywiście - życzę powodzenia z całego serca i trzymam kciuki! Nie ma rzeczy niemożliwych, wszystko da się zrobić - czasem tylko trzeba użyć większego młotka Tak sobie mówię hesperius, zdjęcia grafitowo-białej elewacji to był styropian. Dziś już jest prawie wszędzie siatka z klejem i dom jest równomiernie szary IwaKrzys, Sharlot - dziękuję Dopiero teraz, z podbitką, widać co poeta miał na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 29.08.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Upsss to wyszło na to, że 3 razy zadałam to samo pytanie nie doczytałam to tym brakiem ściany na szafki wiszące mnie zaintrygowałaś ja też nie lubię wiszących, mam je tylko tam gdzie indukcja, żeby mogły schować pochłaniacz ( bo jego na wierzchu też nie lubię) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 29.08.2013 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 U mnie na razie okapu wcale nie będzie - jak się dorobię, to kupię wyspowy (bo tylko taki może być w tym miejscu) w kształcie walca albo taki wysuwany z blatu , pionowy. Póki co, jest na liście pt. "kiedyś, kiedyś" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 29.08.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Kocurkowo, fajna ta Wasza chałupa:D Dobry pomysl z obudowaniem okapu. Jakos nigdy wczesniej nie dojrzałam, że od frontu bedzie podcień. Super wygląda a po otynkowaniu będzie dopiero gitara:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinaciosaniec 29.08.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 No robi to wrażenie, super nowoczesny dom wygląda naprawdę ciekawie. Kolorowe dodatki w środku dadadzą ciepła i smaku. Nie mogę doczekać się efektu końcowego. Życzę wytrawałości bo wykończenie podobno bardzo wykańcza inwestora. Ale Ty masz super pomysły, dasz radę i wykończysz pazurkami te wykończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reze 31.08.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Się podgląda i się czeka na wieści kombinując samemu nad koncepcją własnej chałupy. Bury Kocie, jak już się zmęczysz tym wykańczaniem, zerknij na ten koncept proszę, Ty moje guru może Ci co wpadnie do głowy. Mam jeszcze miesiąc na ten koncept, więc bardzo chciałabym zebrać opinie i mądrych posłuchać. Może ktoś z tu obecnych zerknie i coś podpowie? Ja bez doświadczeń w materii budowlanej, parę remontów w swoim życiu popełniłam, ale budowa? Ło matko tak trochę jak dziewica się czuję, trochę teorii, niby wiem co i jak, i chciałabym, i boję się Tu temat: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?218601-Baba-buduje-czyli-koncepcja-na-projekt-domu-zanim-trafi-do-projektanta&p=6104173#post6104173 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 03.09.2013 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 no i gdzie Kocur? do szkoły poszedł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 03.09.2013 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Kocur do szkoły i do przedszkola, do gimnazjum tylko nie musi już chodzić z dzieciarnią A na poważnie - prace prawie stoją, jutro tynki, potrwa to pewnie ze 2 dni. W środku nic się nie dzieje, bo byłam chora, a bez mojego towarzystwa, jak wiadomo, robota nie idzie Natomiast dziś fugowałam od zewnątrz okno z luksferów na górze, korzystając z rusztowania. Wlazłam pokracznie, jak to ja, zrobiłam swoje i szykuję się do zejścia - ale tak żeby nikt nie widział! - a tu akurat 2 sąsiadów na dole stoi i gada z panem i władcą. Ja pozoruję czyszczenie rękawic, stojąc na górze jak Statua Wolności, oni gadają. I gapią się na mnie. Czyszczę, czyszczę, prowadzę konwersację z poziomu pierwszego piętra - a oni jak przymurowani, ani myślą sobie pójść. I w końcu musiałam dać za wygraną i zejść na ich oczach, czego starannie unikałam. W długiej kiecce, z wielkim rozcięciem z boku Panowie uprzejmie pominęli milczeniem moje popisy akrobatyczne, ale za to stwierdzili, że pierwszy raz widzą kobietę na rusztowaniu Hm, ja też pierwszy raz widziałam. I po dobroci więcej nie wejdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 04.09.2013 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 w kiecy na rusztowanie...a gdzie BHP ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 04.09.2013 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Widzisz Tomaszu, ja ustanawiam nowe standardy na budowie Jestem kobietą budującą, więc dbam o image, żeby nikt nie pomyślał, że ze mnie jakiś babochłop Robocze ubrania noszę zgodne z moim pozabudowlanym stylem. A że nie lubię spodni, mam roboczą kieckę. I mniejsza o BHP, ale ile radości wczoraj dostarczyłam światu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts