wojto_thor 18.06.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Witam Mam takie pytanie, otóż mam zamiar w przyszłym roku dobudować ganek do drewnianego domu. W jaki sposób mam połączyć ściany murowane ganku z drewniana ścianą ? słyszałem opinie iż nie powinno się łączyć na sztywno ponieważ drewniany dom pracuje i może popękać ściana. W takim razie w jaki sposób zrobić to łączenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojto_thor 18.06.2012 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Nikt nie jest w stanie mi odpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 18.06.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 W zasadzie możesz zrobić tak samo jak przy osadzaniu okien w murze. Wyliczając od wewnątrz: - listwa tynkarska + tynk wewnętrzny- taśma paroizolacyjna (łączy drewno i mur)- pianka PU otwarto-komórkowa (między mur i drewno)- taśma paro-przepuszczalna na zewnątrz (łączy drewno i mur)- taśma rozprężna pomiędzy styro i drewnianą ścianę PozdrawiamGREGOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts