syper 18.06.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Mam dylemat. czy warto zainwestować ok 1/4 kasy więcej w fundament wylewany czy nie przejmować się i murować z bloczków. Może ktoś ma doświadczenia w tym temacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.no 18.06.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 .. doswiadczenia nie mam, ale tez sie nad tym zastanawiam.Widzialem ksztaltki ktore zalewa sie betonem - nie trzeba szalunkow, wydaja sie dobrym kompromisemale cena? nie znam (ceny calosci) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 18.06.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 19.06.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Może ktoś ma doświadczenia w tym temacie ? Z mojego doświadczenia życiowego wynika, że: 1) Jeśli fundament ma być pod budynek niepodpiwniczony to można z bloczków. Czy wyjdzie szybciej i taniej zależy od wielu czynników, ale jak rozumiem masz kompletną wycenę "na gotowo" materiału i robocizny ? Dobrze też nastawić się na niestosowanie izolacji pionowej (tylko ocieplenie) bo na bloczkach w zasadzie nie ma szans wykonać jej szczelnie 2) Jeśli budynek jest podpiwniczony lub potrzebujemy izolacji pionowej to wylać w szalunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 19.06.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Dobrze też nastawić się na niestosowanie izolacji pionowej (tylko ocieplenie) ]b]bo na bloczkach w zasadzie nie ma szans wykonać jej szczelnie.[/b] Z powodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts