mariomili 03.07.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Malkul spoznione życzenia urodzinkowe!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena2007 03.07.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Z Malkul łączy nas miłośc do elwacji drewnianych i gabionów. I nie mogę sie doczekać realizacji ogrodu Małgosi, zapowiada się bosko !!! Dziewczyny dziekuję za pochwaly na razie etap budowlany ma za sobą, tak bardzo, że lampa papierowa z obi nad schodami już mi nie przeszkadza..... Jstem zdecydowanie na etapie ogrodu. Zresztą od poprzedniego mini ogródka czyli od ponad 10 lat jestem zakręcona ogrodowo. Zapraszam na forum ogrodowisko.pl gdzie jest mnostwo takich osób zakręconych i tworzących własne ogrody. Polecam do obejrzenia ogród Twórczyni portalu Danusi Młoźniak, którą mozecie obejrzeć w najnowszym odcinku Mai w ogrodzie. A tu link do wizytówki ogrodu Danusi http://www.ogrodowisko.pl/watek/1349-wizytowka-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy I potwierdzam 480 stron przeczytac to masakra... Ale zima zrobię wizytówkę mojego ogrodu, no cóż ogród to nie dom, potrzebuje czasu aby dojrzeć Pozdrawiam Was serdecznie i chetnie będę zaglądać, bo coś by się przydalo jeszcze wpokoju gościnnym u mnie pozmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 04.07.2012 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 mariomili -dziękuję jak nie wiem co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 04.07.2012 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 rere chyba za mocno zaciskałaś te kciukasy za TOLOMEO, bo wyobraźcie sobie ..... że reklamacja przyjęta , wczoraj zawiozłam lampę do naprawy : Customform ma teraz magazyn główny w Chorzowie a że miałm załatwienia w Katowicach to od razu zawiozłam lampę Ku memu zdziwieniu Panowie byli bardzo pomocni i uprzejmi. obiecali, że zrobią co w ich mocy. Czekamy zatem z zapartym tchem na wyniki ich pracy. być może lampa odzyka drugą połowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 04.07.2012 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Marzena2007 ogród mój (jak się wreszcie doczeka realizacji) mam nadzieję że będzie naszą OAZĄ. Dla dzieci i dla nas, marzymy o śniadaniach na tarasie o kawce wieczornej, o winku sączonym w świetle księżyca i imprezkach dla znajomych , o tym że dzieciaczków śmiech będzie wesoło rozbrzmiewał wśród traw i ich bose stópki na trawie...... Miłość nas połączyła o tak :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 04.07.2012 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Musze kupić czajnik na indukcję (bo na razie grzeję wodę w garnku). I zastanawiam się nad kolorem, czarny , biały, inny? I jeszcze mam pytanko, czy czajnik na indukcji się brudzi tak jak na gazie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.07.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Słońce każdy gar się ubrudzi, jak z niego wykipi. Gaz daje taki osad niefajny wszędzie nie tylko na tych naczyniach, które akurat używane. Wszelkie elektryczne – nie. Generalnie tak, jak się pochlapie i nie wytrzesz, tylko wyschnie, to się różne osady i zabrudzenia robią. Ale to normalka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 04.07.2012 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Zapomniałam zameldowac że wczoraj tj. Wtorek, w kolicach godziny 18-tej , grad o średnicy piłek pingpongowych zniszczyła nam dwa samochody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 04.07.2012 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 byłam na A4 i tak samo czułam jak oni i odłos identyczny. to było straszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.07.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 O rety, Małgosiu Dobrze jednak, że nikt z Was nie oberwał takim pociskiem z nieba. Co zrobiło? Blacho powgniatana, czy poodpryskiwał też lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 04.07.2012 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 w mężowym mniejsze straty parę wgnieceń na dachu i masce a w moim i wgnioty i odpryski lakiernicze, mąż oberwał w plecy i uciekł do domu. niestety auto mają tylko OC dziś jak jechałam to dachy poniszczone, drzewa powalone, nie jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.07.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Słusznie Twój zrobił. Takie kule mogą niezłą krzywdę zrobić. Jakby nie było na co pieniędzy wydawać. A nie ma na to jakiegoś paragrafu typu klęska żywiołowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 04.07.2012 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 z tego co mi wiadomo to odszkodowanie za gradobicie nalezy sie wyłącznie z AC jeśli było to zawarte w umowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 04.07.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Malkul, kurcze nie miłe przeżycie z tym gradem. Samochód to rzecz nabyta, ale wiem jak może to człowieka wkurzać. Cieszę się bardzo z powodu lampy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 04.07.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 malkul już pisalam u kogoś na fm, kurcze ale pech i taki grad:jawdrop: bardzo szkoda aut:eek: ja mam bzika na punkcie rysek, wgnieceń -m wszedzie nie tylko na autach, także jak nic od razu do blacharza bym pędziła, a tu niezły koszt- jeden element od 400 zł jak nic nie potrzebne te nawałnice. strach z domu wyjeżdzać, albo wychodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 04.07.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 - jeden element od 400 zł O kurcze, niezły koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.07.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Jest taka technika pokrywania karoserii samochodowych folią. To jest specjalna folia, która pod wpływem wygrzewania i wmasowywania naciąga się i idealnie układa na każdej gładkiej powierzchni. Nie „przykleja się” jedynie do niektórych sztucznych tworzyw.Zalety tej folii to przede wszystkim ochrona lakieru przed zadrapaniami. Poza tym można szybko zmienić kolor auta i to wielokrotnie bez rozmontowywania elementów. Nie pozostawia też śladów przy usuwaniu. Poza tym to tańszy sposób niż lakierowanie. Robiłam takie cudo na fragmentach samochodu pod grafikę.Tak samo można pokryć szyby zabezpieczając przed UV, albo zaglądaniem do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 04.07.2012 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 jest to folia wylewana. mój mąż tez na tym pracuje. ale to raczej do reklam na samochodach. i prosze pamiętać że potem przy jej usuwaniu często złazi razem z lakierem. trzeba zachować ostrożność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.07.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Tak, nazywa się wylewana od technologii produkcji. Ale to nie jest prawda, że złazi razem z lakierem. Ona nie ma kleju, więc tak naprawdę się nie przykleja. Można ją w każdej chwili ściągnąć bez szkody dla powierzchni pod spodem. Reklamy są często nadrukowywane na folie przyklejalne. A te kleje mają gwarancję max 2-3 lata. Potem zaczynają się maślić. Ale i takie folie zdejmuje się bez problemu. Kiedyś używało się nafty, a teraz są specjalne płyny do usuwania kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.07.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 same wgniecenia to można "wyciągnąc " taka specjalną metoda...tylko jak jest dużo to nie bardzo sie opłaca. Przy lakierniczych uszkodzeniach to niestety juz tylko "robienie" całego elementu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts