Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rozterki wnętrzarskie Malkul, czyli jak nie zostać kokoszką w domu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Spirea, ten z Fabryki form naprawdę PIĘKNY! Czemu takie wspaniałe wzornictwo aż tyle kosztuje :mad:

Podenerwować Was jeszcze? Znalazłam śliczną skrzynkę na listy. W promocji!!!:p

http://www.superwnetrze.pl/Nowosci-2011,k2249/Skrzynka-Na-Listy-Max-Knobloch-Bonn-Biala,t33579.html

Edytowane przez martahp

Oj, gapa jestem wyslałam Ci linka do oferty z newslettera na mojej skrzynce :p

http://www.dekoria.pl/offer/fabrics_collection/44/?utm_source=Redlink.pl&utm_medium=email&utm_campaign=Nadchodz%c4%85%20upa%c5%82y%20%e2%80%93%2010%%20rabatu%20na%20rolety%20zaciemniaj%c4%85ce

Dekoria ma 10% na rolety i zasłony zaciemniające

Spirea, ten z Fabryki form naprawdę PIĘKNY! Czemu takie wspaniałe wzornictwo aż tyle kosztuje :mad:

A ja nie wiem czy on taki naprawdę piękny. Wydaje się trochę nijaki i zbytnio przypomina czajniki elektryczne. Mam taki sprzed „wieków” z brązowej glinki, tylko ma pokrywkę, a nie wieczko.

Firma nazywa się Fabryka Form i za to płacisz.

Uważam, że dwie rzeczy są równie fatalne jeśli chodzi o wycenianie pomysłów i prac projektantów – zawyżanie i dumping :mad: . Rozumiem aukcje, wysoką wycenę pojedynczych autorskich egzemplarzy, ale z jakiej racji coś ma tyle kosztować skoro to seryjna produkcja i założę się, że materiał, wykonanie, transport, dystrybucja itp. zamknęły się w koszcie poniżej 20 zł / sztuka. Traktuję takie ceny jak wyłudzanie i z góry skreślam przedmiot. UFffff.... :p

Mnie się podoba ten za 280 zł, który Ty wyszperałaś.

Dziewczynki Eva Solo to skandynawski design i uwierzcie mi, że na skandynawskie warunki ta cena nie jest wygórowana...wiem coś o tym bo spędziłam 10 lat w No, przeciętny Norweg na to cudo pracuje dzień...Generalnie Eva Solo ma świetne produkty, super jakosć i wygląd...

Niestety tak juz jest, że dla nas wszystko z importu jest drogie bo w kiepsko zarabiamy...

Zgadzam się z Pestka te ceny to przegięcie!!! jak człowiek zaczyna urządzać i wszytsko trzeba kupić to robi się kolosalna sumka a jakby jeszcze miał tak słono za wszystko płacić to już z milionem dawno by sie minął.:(

Apropo , prosze jak widzicie taki przycisk dzwonka przy drzwiach do moich drzwi jak ulał chyba

http://bravios.pl/out/pictures/z2/bell-push-d(1)_z2.png

Anetko, no właśnie przymierzam ceny do moich zarobków i ilości pracy, którą muszę włożyć w projekty. A ten czajnik w końcu jest produktem seryjnym i ja na niego też muszę pracować 2 dni, a przeważnie więcej.

Zdarzyło mi się pracować jako projektantka wzornictwa przemysłowego (szklane opakowania na kosmetyki) i wiem jak wyglądają nakłady finansowe w trakcie produkcji seryjnej. Dlatego tak mnie to wkurza.

Ja to po prostu oceniam inaczej – zdzierstwo ze strony producentów.

Kiedyś w Kanadzie uwielbiałam sklep z ceramiką. Stały tam na wystawie piękne kolorowe kubki z białymi środkami. Nie były drogie – 8 $/szt., ale w Polsce wtedy absolutna bryndza była, a ja miałam 1000$ na miesiąc w Kanadzie. Chodziłam koło nich i wzdychałam. Pewnego dnia sklep obniżył im cenę do 2$. Pognałam kupować i przy okazji pytam o co chodzi. A pani mi na to, że połowę zasobów już sprzedała, zarobiła i właściwie to teraz mogłaby je w prezencie rozdawać. Tak to działa w handlu, tylko nikt nam nie mówi ile tak naprawdę zarabiają. A tu też wypadałoby jakieś normy przyzwoitości zachować:yes:

Przycisk boski, a dałoby się go tak oprawić w tynku, żeby widać było tylko to co okrągłe ?

No masz, a jakie próbki brałaś z dekorii – te zaciemniające?

Ja mam pobrałam te 10 rodzajów na obiciowe do salonu i zasłony do salonu i sypialni, bo chcę zrobić drugi komplet do wymiania. Bardzo są przyzwoitej jakości. :yes:

Ty jesteś na Westwing zarejestrowana? To nie będę w wątku wklejać info.

no niestety jest talk, że za dobry design/projekt trzeba zapłacić więcej. Tu nie tylko chodzi o czyjś pomysł, ale i jakość wykonania. Ktoś kupował np. w jakimś sklepie krzesła inp. Eamesami zwykłe i z podłokietnikiem. Okazało się, że siedzisko w tych dwóch rodzajach różni się - już nie pamiętam, ale chyba kolorem. W oryginale takie coś pewnie nie miałoby miejsca. No i za to niestety trzeba płacić. Sprzęty/meble designerskie są rzadko kupowane i dlatego też pewnie tyle kosztują. Tylko czemu tyle więcej.

Wybrałam indukcję z timerem, więc chyba poradziłabym sobie bez gwizdka.

Pestka, zwróć jednak uwagę na szczegóły tej powyginanej blachy. Wszystko gładkie, ładnie wykończone. Czajnik za 280 jest też świetny, ale popatrz na spód - jest tam blacha wygięta na wierzch. Wygląda fajnie, ale czy nie będzie się z czasem tam paskudzić - widać, że idealnie nie przylega do ścianek.

Aj, tak mnie ten temat denerwuje, bo blisko dotyczī, że nie obejrzałam dokładnie. Wzrokowo poszło :no:

Masz rację Spirea.

Ale co do płacenia za seryjne, nawet dizajnerskie, zdania nie zmienię. Wykonanie to kwestia technologii, którą się raz ustawia i już.