Spirea 17.07.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Malkul, to są rozumiem czajniki na indukcję? Możesz podeslać link do tego środkowego? Jest bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.07.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 tu piękny, cena mniejhttp://fabrykaform.pl/Eva_Solo_czajnik_xo-p23019.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.07.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Przyczynek do rolet zaciemniających https://mail.google.com/mail/u/0/?hl=pl&shva=1#inbox/13893f6e217ff14e A czajnik ten, który Spirei się podoba W kuchni też trzeba dobrze się bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 17.07.2012 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 spirea ten czajnik to bodum osiris jest na fide.pl ma jedna wadę, nie ma gwizdka tak bym go juz brała a tak to myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 17.07.2012 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Pesteczko cos z twoim linkiem jest nie tak, zapodaj raz jeszcze proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 17.07.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 (edytowane) Spirea, ten z Fabryki form naprawdę PIĘKNY! Czemu takie wspaniałe wzornictwo aż tyle kosztuje Podenerwować Was jeszcze? Znalazłam śliczną skrzynkę na listy. W promocji!!! http://www.superwnetrze.pl/Nowosci-2011,k2249/Skrzynka-Na-Listy-Max-Knobloch-Bonn-Biala,t33579.html Edytowane 17 Lipca 2012 przez martahp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.07.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Oj, gapa jestem wyslałam Ci linka do oferty z newslettera na mojej skrzynce http://www.dekoria.pl/offer/fabrics_collection/44/?utm_source=Redlink.pl&utm_medium=email&utm_campaign=Nadchodz%c4%85%20upa%c5%82y%20%e2%80%93%2010%%20rabatu%20na%20rolety%20zaciemniaj%c4%85ce Dekoria ma 10% na rolety i zasłony zaciemniające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.07.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Spirea, ten z Fabryki form naprawdę PIĘKNY! Czemu takie wspaniałe wzornictwo aż tyle kosztuje A ja nie wiem czy on taki naprawdę piękny. Wydaje się trochę nijaki i zbytnio przypomina czajniki elektryczne. Mam taki sprzed „wieków” z brązowej glinki, tylko ma pokrywkę, a nie wieczko. Firma nazywa się Fabryka Form i za to płacisz. Uważam, że dwie rzeczy są równie fatalne jeśli chodzi o wycenianie pomysłów i prac projektantów – zawyżanie i dumping . Rozumiem aukcje, wysoką wycenę pojedynczych autorskich egzemplarzy, ale z jakiej racji coś ma tyle kosztować skoro to seryjna produkcja i założę się, że materiał, wykonanie, transport, dystrybucja itp. zamknęły się w koszcie poniżej 20 zł / sztuka. Traktuję takie ceny jak wyłudzanie i z góry skreślam przedmiot. UFffff.... Mnie się podoba ten za 280 zł, który Ty wyszperałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.07.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Marta, zwolnij PLEASE, ja się zdenerwowałam. Zwykła blacha powyginana i tyle forsy:confused::no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.07.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Malkul, te lampy Balroy na Westwing zobacz, już są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 17.07.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Dziewczynki Eva Solo to skandynawski design i uwierzcie mi, że na skandynawskie warunki ta cena nie jest wygórowana...wiem coś o tym bo spędziłam 10 lat w No, przeciętny Norweg na to cudo pracuje dzień...Generalnie Eva Solo ma świetne produkty, super jakosć i wygląd...Niestety tak juz jest, że dla nas wszystko z importu jest drogie bo w kiepsko zarabiamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 17.07.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 A jeszcze jedno Fabryka Form wcale nie jest droga...parę razy u nich kupowałam, sprawdzałam ceny w necie np w No lub Uk i ceny podobne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 17.07.2012 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Zgadzam się z Pestka te ceny to przegięcie!!! jak człowiek zaczyna urządzać i wszytsko trzeba kupić to robi się kolosalna sumka a jakby jeszcze miał tak słono za wszystko płacić to już z milionem dawno by sie minął. Apropo , prosze jak widzicie taki przycisk dzwonka przy drzwiach do moich drzwi jak ulał chyba http://bravios.pl/out/pictures/z2/bell-push-d(1)_z2.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 17.07.2012 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 peskeczko lampy juz oglądałam i emiala z dekorii tez dostała a nawet pocztą przyszły zamówione próbki. z lampą się wystrzymuje póki co bo reklamacja w toku a te smalto naprawdę bardzo mi się podobały jesli chodzi o ich formę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 17.07.2012 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Nota bene : skrzynki minimalistyczne http://bravios.pl/index.php?cl=start&redirected=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.07.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Anetko, no właśnie przymierzam ceny do moich zarobków i ilości pracy, którą muszę włożyć w projekty. A ten czajnik w końcu jest produktem seryjnym i ja na niego też muszę pracować 2 dni, a przeważnie więcej. Zdarzyło mi się pracować jako projektantka wzornictwa przemysłowego (szklane opakowania na kosmetyki) i wiem jak wyglądają nakłady finansowe w trakcie produkcji seryjnej. Dlatego tak mnie to wkurza. Ja to po prostu oceniam inaczej – zdzierstwo ze strony producentów. Kiedyś w Kanadzie uwielbiałam sklep z ceramiką. Stały tam na wystawie piękne kolorowe kubki z białymi środkami. Nie były drogie – 8 $/szt., ale w Polsce wtedy absolutna bryndza była, a ja miałam 1000$ na miesiąc w Kanadzie. Chodziłam koło nich i wzdychałam. Pewnego dnia sklep obniżył im cenę do 2$. Pognałam kupować i przy okazji pytam o co chodzi. A pani mi na to, że połowę zasobów już sprzedała, zarobiła i właściwie to teraz mogłaby je w prezencie rozdawać. Tak to działa w handlu, tylko nikt nam nie mówi ile tak naprawdę zarabiają. A tu też wypadałoby jakieś normy przyzwoitości zachować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.07.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Przycisk boski, a dałoby się go tak oprawić w tynku, żeby widać było tylko to co okrągłe ? No masz, a jakie próbki brałaś z dekorii – te zaciemniające? Ja mam pobrałam te 10 rodzajów na obiciowe do salonu i zasłony do salonu i sypialni, bo chcę zrobić drugi komplet do wymiania. Bardzo są przyzwoitej jakości. Ty jesteś na Westwing zarejestrowana? To nie będę w wątku wklejać info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 17.07.2012 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 my tam gdzie ten przycisk będzie to będziemy mieli drewno na elewacji więc musze M.zapytać bo to on będzie robił. A z dekorii brałam próbki zaciemniajęce . tak zarejesrtowałam się już na Westwing:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.07.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 no niestety jest talk, że za dobry design/projekt trzeba zapłacić więcej. Tu nie tylko chodzi o czyjś pomysł, ale i jakość wykonania. Ktoś kupował np. w jakimś sklepie krzesła inp. Eamesami zwykłe i z podłokietnikiem. Okazało się, że siedzisko w tych dwóch rodzajach różni się - już nie pamiętam, ale chyba kolorem. W oryginale takie coś pewnie nie miałoby miejsca. No i za to niestety trzeba płacić. Sprzęty/meble designerskie są rzadko kupowane i dlatego też pewnie tyle kosztują. Tylko czemu tyle więcej.Wybrałam indukcję z timerem, więc chyba poradziłabym sobie bez gwizdka.Pestka, zwróć jednak uwagę na szczegóły tej powyginanej blachy. Wszystko gładkie, ładnie wykończone. Czajnik za 280 jest też świetny, ale popatrz na spód - jest tam blacha wygięta na wierzch. Wygląda fajnie, ale czy nie będzie się z czasem tam paskudzić - widać, że idealnie nie przylega do ścianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.07.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Aj, tak mnie ten temat denerwuje, bo blisko dotyczī, że nie obejrzałam dokładnie. Wzrokowo poszło Masz rację Spirea. Ale co do płacenia za seryjne, nawet dizajnerskie, zdania nie zmienię. Wykonanie to kwestia technologii, którą się raz ustawia i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts