mirela99 25.10.2012 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 hmm.... a ja właśnie się zastanawiam nad wyborem nieco pisakowanej szyby. A to dlatego, że obawiam się że ktoś może w czystą walnąć. Szczególnie "po jednym". Pan od drzwi też uważa, że koniecznie powinno się choć jeden pasek dać. Ja mam w drzwiach zewnętrznych satynę poprzecinaną poziomymi czystymi paskami. Ze względu na czystość (piaskowane szkło się cięzko czyści) planuję czystą taflę z paskami piaskowanymi (odwrotnie niż w drzwiach wejściowych). Ale jeszcze decyzji nie podjęłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 25.10.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 malkul fm ulatwia wybory:) Mirelkoty nie sluchaj Pana od drzwi;) na drzwiach cosik przykleisz ., no ptaszka i będzie ok. ja mam szybę prysznicową w lazience, w ktorą goście notorycznie włażą Domownicy wiedzą. Więc jak są u mnie znajomi zarzucam co kolwiek, ręcznik, poszewkę ,żeby wiedzieli ,że to :lol2:szyba po kilku wizytach nikt nie włazi już w tę szybę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 25.10.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Dobra kobitki, ogłaszam że porzucam pomysł oklejenia i zostaje czyste szkło w naturalnej postaci tak jest rewelacyjnie kocham drzwi szklane miłością absolutną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 25.10.2012 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 hmm.... a ja właśnie się zastanawiam nad wyborem nieco pisakowanej szyby. A to dlatego, że obawiam się że ktoś może w czystą walnąć. Szczególnie "po jednym". Pan od drzwi też uważa, że koniecznie powinno się choć jeden pasek dać. Ja mam w drzwiach zewnętrznych satynę poprzecinaną poziomymi czystymi paskami. Ze względu na czystość (piaskowane szkło się cięzko czyści) planuję czystą taflę z paskami piaskowanymi (odwrotnie niż w drzwiach wejściowych). Ale jeszcze decyzji nie podjęłam. Mirelko - pytanie moje brzmi -czy chcesz esy floresy bo tak Ci sie bardziej podoba (wtedy rób) czy dlatego zeby nikt nie wlazł? jesli to drugie to odpowiedz sobie na pytanie jak często w domu bywacie po jednym? Poza tym tak jak dziewczyny piszą domownicy szybko zakoduja na twardym dysku, ze drzwi sa w tym miejscu. U mnie sa pochwyty, które "informują" o niewidzialnej przeszkodzie. My od lipca do konca wrzesnia mieszkalismy bez drzwi i po ich zamontowaniu 2 dni mielismy stresa. Młoda (2lata)przygrzmociła raz ale to raczej był płacz z wystraszenia się niz z bólu. Z jaką prędkościa musiałby ktoś wlecieć na te drzwi żeby sobie krzywdę zrobić??? Nawet ktoś z nietrzeźwych gości jesli wejdzie to najwyżej ślad po upoconej mordzie Ci na nich zostawi niz krzywde sobie czy drzwiom wyrządzi. Rozbic nie rozbije bo szkło w takim przypadku musi byc hartowane albo conajmniej klejone. I jeszcze odnośnie piaskowania. Tez mnie zawsze wkurzała ta strona chropowata - cięzko sie to to czyści. Miło wspominam dzień w którym pozbyłam się naszej szklanej (miejscami piaskowanej) ławy. Teraz w domu w drzwiach wew, robiłam mrozone szybki. I pojawiło się pytanie od której strony zrobic chropowate od której gładkie. I wyobraź sobie, ze teraz jest mozliwość uzyskania tego samego efektu nie poprzez piaskowanie a tzw trawienie chemiczne. Efekt wizualny ten sam a komfort czyszczenia nieporównywalny. POLECAM !!! Malkul - brawo !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 25.10.2012 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Z jaką prędkościa musiałby ktoś wlecieć na te drzwi żeby sobie krzywdę zrobić??? Nawet ktoś z nietrzeźwych gości jesli wejdzie to najwyżej ślad po upoconej mordzie Ci na nich zostawi niz krzywde sobie czy drzwiom wyrządzi. I tu sie Kinia z Toba nie zgodze:no: Kiedys u znajomych na grilu rozwalilam sobie nos o drzwi balkonowe (przesuwne ) Byłam pewna ze sa otwarte (ciagle ktos sie krecil biorac cos z domu) i szybkim krokiem szłam do toalety .Byłam lekko pochylona bo było zimno wiec walnełam w nia centralnie twarza(nosem ) Szybie nic sie nie stalo ale ja mialam rozciety nos ( skora w poprzek) i konkretne krwawienie.Pozniej przez kilka dni nos byl pozadnie zapuchniety i zmienial kolory od fioletowego po zołty ;)Wygladalam jakbym walczyla na ringu a slad na nosie mam do teraz Aby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 26.10.2012 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Pinakoladko - wolałabym bez mazów. Ewentyalne delikatne paseczki. Ja po kieliszku bywam średnio raz w roku więc się o nas nie boję (mąż też rzadko). Raczej o gości. Efekt podobny do piaskowania można uzyskać jakąś inną metodą - nazywa się to wtedy szkło satynowe (tak przynajmniej mi tłumaczył pan). Tylko wtedy trzeba wybrać wśród gotowych wzorów (piaskują natomiast na miejscu). I ta satyna jest podobno super w utrzymaniu. Już sama nie wiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 26.10.2012 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 kakusek -no to w szoku jestem bo moja Julka lata temu tez wybiegła na taras u znajomych przez zamkniete szklane drzwi i oprócz strachu i guza nic sie jej nie stało A gdzie Ty czoło zostawiłaś że przy pochylonej głowie nosem walnęłaś Mirelko - ja bym sie na gości nie oglądała Ty bedziesz na drzwi patrzec codziennie , oni od czasu do czasu. Przy okazji imprez zostawisz drzwi otwarte (ja tak zostawiam 1 kwatere) albo powiesisz cokolwiek na klamce/ pochwycie i po sprawie . Podejrzewam, że to szkło satynowe to właśnie jest trawione chemicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 26.10.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 kakusku to chyba mialas dobrze w czubie:lol2: ja myślę ,że pomysl powiesić coś na klamce bezcenny;) Mirela rob bezbarw:)ne bo będziesz żalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 26.10.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Smiejcie sie smiejcie-mi tam do smiechu nie bylo-trzeba bylo widziec moja twarz przez nastepny tydzien :bash:Kinia na szybie byly odbite i moje usta wiec widocznie jak walnelam przesunelam twarza po calej tafli -dlatego przecielam skore nosa Mozliwe ze mam parcie na szklo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 26.10.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Mozliwe ze mam parcie na szklo na to wyglada GWIAZDA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 26.10.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 na to wyglada GWIAZDA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 26.10.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 I GWIAZDA tez chce miec takie szklane drzwi w wiatrołapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 26.10.2012 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 I GWIAZDA tez chce miec takie szklane drzwi w wiatrołapie ryzykujesz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 26.10.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 I GWIAZDA tez chce miec takie szklane drzwi w wiatrołapie GWIAZDA SAMOBÓJCZYNI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 26.10.2012 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 ryzykujesz???? Nie ma ryzyka -nie ma zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 26.10.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 GWIAZDA SAMOBÓJCZYNI Bez przesady -mam zamiar jeszcze troche pozyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 26.10.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Malkul, wróć! Kakusek Ci się tu lansuje Kakusek, opowieść śmieszna, ale wtedy napewno do śmiechu Ci nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 27.10.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Bez przesady -mam zamiar jeszcze troche pozyc masochistka:lol2:? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 27.10.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 malkul wiesz co.dziś wezmę się do roboty ale u nas dziś leje- masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 27.10.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Rozumiem doskonale Kakuska, bo ja tez miałam starcie z przezroczystymi drzwiami. W pewnym nowoczesnym biurze. Do tej pory pamętam wstyd, jakiego się najadłam i okropny ból czoła i kolana. Ponoć nie byłam pierwsza i ostatnia. Później na te drzwi coś naklejono. Jednak drzwi przezroczyste Malkul baaardzo mi się podobają i chyba bym zaryzykowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts