Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rozterki wnętrzarskie Malkul, czyli jak nie zostać kokoszką w domu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ooooo, nowe wizualki Pestki! Super!

Ja głosuję zdecydowanie na gładkie (!) lniane zasłony szare lub białe (juz słyszę te głosy, że w przypadku białych wszytko się "zleje", ale ja tak właśnie lubię i takie mam dla siebie juz uszyte) Jeśli bardzo chcecie szare zaluzje, to białe lub szare zasłony bedą naprawdę wygladać świetnie. Tylko, jesli mają "leżeć" na podłodze. muszą być o ok. 15 cm dłuższe, te na wizualkach są za krótkie.

Lampy te pierwsze, (drogie) rewelacyjne. Podobne (zwisy i wysoką stojącą) zobaczyłam na okładce listopadowego "m jak mieszkanie" i się w nich zakochałam. W tym magazynie są pokazane jeszcze podobne, z meble.vox.pl, zapewne duzo tańsze,ale niestety to juz zupełnie nie to :(

Z wymienionych przez Ciebie podoba mi się jeszcze ostatnia, czarna, plisowana. A może jeszcze poczekaj z tym zakupem?

P.s. Taką tartę to chyba musisz upiec Pestce, należy jej się !!!:rotfl:

Edytowane przez martahp

Marta, nie mogłam zrobić takich całkiem leżących, zakładałam, że będą miały karnisz bardzo wysoko. Takie długaśne trudno jest przesuwać, więc zrbiłam żeby się tylko trochę opierały o podłogę :)

malkul,

kurcze, wpisałam się Tobie z tematem krzesłowym w Twoim ogródku - nie skojarzyłam, że masz dwa dzienniki, przepraszam

bardzo dziękuję Ci za krzesłowe linki. teraz będę szaleć z wybieraniem, szkoda,tylko, że zawsze trzeba ogranicznik 'pieniężny' włączać....a ja nie wiem, zawsze mam tak, że to co mi sie podoba jest strasznie drogie

pierwszą propozycję zestawu stołowego i krzesłowego już u siebie zamieściłam

dziękuję bardzo za pomoc jeszcze raz

malkul,

kurcze, wpisałam się Tobie z tematem krzesłowym w Twoim ogródku - nie skojarzyłam, że masz dwa dzienniki, przepraszam

bardzo dziękuję Ci za krzesłowe linki. teraz będę szaleć z wybieraniem, szkoda,tylko, że zawsze trzeba ogranicznik 'pieniężny' włączać....a ja nie wiem, zawsze mam tak, że to co mi sie podoba jest strasznie drogie

pierwszą propozycję zestawu stołowego i krzesłowego już u siebie zamieściłam

dziękuję bardzo za pomoc jeszcze raz

No problem polecam sie na przyszłość i mam nadzieję że cos wybierzesz odpowiedniego :bye:

Ooooo, nowe wizualki Pestki! Super!

Ja głosuję zdecydowanie na gładkie (!) lniane zasłony szare lub białe (juz słyszę te głosy, że w przypadku białych wszytko się "zleje", ale ja tak właśnie lubię i takie mam dla siebie juz uszyte) Jeśli bardzo chcecie szare zaluzje, to białe lub szare zasłony bedą naprawdę wygladać świetnie. Tylko, jesli mają "leżeć" na podłodze. muszą być o ok. 15 cm dłuższe, te na wizualkach są za krótkie.

Lampy te pierwsze, (drogie) rewelacyjne. Podobne (zwisy i wysoką stojącą) zobaczyłam na okładce listopadowego "m jak mieszkanie" i się w nich zakochałam. W tym magazynie są pokazane jeszcze podobne, z meble.vox.pl, zapewne duzo tańsze,ale niestety to juz zupełnie nie to :(

Z wymienionych przez Ciebie podoba mi się jeszcze ostatnia, czarna, plisowana. A może jeszcze poczekaj z tym zakupem?

P.s. Taką tartę to chyba musisz upiec Pestce, należy jej się !!!:rotfl:

Martuś - jak doradzając że mam sie wstrzymac z zakupem lampki, masz na mysli że kiedys uzbieram na te najdroższą (pierwszą) to niestety nie ma na to szans :(

Dla Pesteczki to ja musze koniecznie cos wymyśleć bo tyle jej zawdzięczam wizualek, musze cos wymysleć :confused:

Ps. gdzie moge popodglądac Twoje wnętrza??

No problem polecam sie na przyszłość i mam nadzieję że cos wybierzesz odpowiedniego :bye:

malkul,

ja wiem, że to takie upierdliwe, jak sie komuś jednemu truje d...pe o poradę ale jestes tu na forum juz długi czas i widziałaś wiele wnętrz i masz obeznanie wieksze niż ja, dlatego proszę żebyś w wolnej chwili zerknęła do mnie na ostatnia strone - mam tam moją wizję salonu z jak dla mnie - wielką 'odrobiną' szaleństwa w postaci żółtego krzesła:p

na razie to wizja jeszcze zanim dostałam linki na krzesła od Ciebie, ale zerknij proszę i powiedz co o tym myslisz, bedę wdzięczna

p.s.

kwestia smaku to moja ulubiona strona z przepisami, ostatnio robiłam serniki pierwszy raz najpierw pieczony a potem w lodówce trzymany, boski

no i piekne zdjęcia:)

Też korzystam z kwestii smaku :) Serników robiłam już sporo (czekoladowy, z brzoskwiniami, itp), wszystkie były pyszne :) A zdjęcia to mistrzostwo!

Dołączam do będących pod wrażeniem wizualek Pestki :)

Chyba najbardziej mi się podobają szare zasłony i jasne żaluzje, ale ja bardzo lubię szary :D

DECYZJA - w sprawie "ubrań na okna" , razem z M. uznalismy że zamawiamy szare żaluzje aluminiowe poziome , duza lamelka. Jutro jade zamówić, pomiar już dokonany.

Jak juz zawisna i pesteczka strzeli ostatnia propozycję czyli szare zaluzje i długasne szare zasłony po bokach to wtedy na podst. wizki podejmiemy dalszą decyzję.:)

Dziękuję wszytskim za pomoc.

http://www.kartki.lagata.pl/kartki/7/572.jpg