aneta s 14.11.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Matko, Malkul, ja też skojarzyłam jednoznacznie. Takie fanfary i radosne podskoki! Potem przeczytałam, że będziesz miała w piątek łóżko. Stwierdziłam, że pewnie planowałaś cesarkę i do tej pory nie było wolnego łózka w szpitalu (w naszym kraju wszystko możliwe). A tu chodzi o łóżko domowe, zaraz ze śmiechu spadnę z krzesła :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 14.11.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 One już Cię rozpakowały Malkul Nie ma wyjścia, musisz się sprężać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 15.11.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Pacz kochana : https://sarnistok.pl/download/kupony_Sarni_Stok.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 15.11.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Mirela rozmawialiśmy o tarasie z modrzewia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 15.11.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 rozmawialiśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 15.11.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Zatem masz juz taras bo własnie Pan kręci pierwsze deski i mam pewne spostrzezenia co do modrzewia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 15.11.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 tzn. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 15.11.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 gdzie kupowałeś i za ile ? Musze dokupić 15-20 metrów jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 15.11.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Juz Ci piszę.deske kupilem u Pana na allegro 60 zł m2 czyli dosc tanio a na pewno 2x taniej niz modrzew w dlhale ma kupę sękow poł biedy jak są na swoim miejscu ale sa takie ktore wypadły i dupa blada.zamowilem około 55 desek i 5 jest od razu na straty bo sa popękane.deski sa krzywe i trzeba je naciagac pasami -ale to podobno nie problem. na plus to to ze odpowiada mi ich kolor cena bardzo dobra bo metr biezacy deski wychodzi 8,5 zl a metr egzotyka 37 złdodatkowo facet przyjechał i w cenie przwiozł mi deski pomogł w rozładowaniu gratis. chyba na tyle ogolnie napiszę jak taras bedzie cały zrobiony i pozwole sobie pokazac fotki tu kilka z wczoraj https://picasaweb.google.com/110475871252616728788/1112012TarasZModrzewiapozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 15.11.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 hmm... daj mi namiar na sprzedawcę na all... może to ten sam ?U mnie były proste idealnie, sęków nie ma dużo i do dzisiaj ani jeden nie wypadł. Miałam tę grubszą deską (niecałe 4 cm) . Mam dwa miejsca gdzie wyszła mi żywica. Ale ale ... pękają. I to chyba normalne. Przynajmniej tak mi ghost mówił. NAjważniejsze, żeby nie pękały na śrubach (bo wtedy się nie będą trzymać). Drzewo jednak pracuje.Zoswaiłam sobie 5 desek na wymianę gdyby co. Dobudowuję na wiosnę drugą część - też z modrzewia syberyjskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 15.11.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 (edytowane) hmm... daj mi namiar na sprzedawcę na all... może to ten sam ? U mnie były proste idealnie, sęków nie ma dużo i do dzisiaj ani jeden nie wypadł. Miałam tę grubszą deską (niecałe 4 cm) . Mam dwa miejsca gdzie wyszła mi żywica. Ale ale ... pękają. I to chyba normalne. Przynajmniej tak mi ghost mówił. NAjważniejsze, żeby nie pękały na śrubach (bo wtedy się nie będą trzymać). Drzewo jednak pracuje. Zoswaiłam sobie 5 desek na wymianę gdyby co. Dobudowuję na wiosnę drugą część - też z modrzewia syberyjskiego. http://allegro.pl/deska-tarasowa-i2773016874.html tylko ta deska ma 28 mm grubosci wykonawca mowił ze nie jest w stanie poznac czy dany modrzew to syberyjki czy inny co inego w dlh gdzie na przykład legary mają nabite jakies numery ale tez zaznacza ze musi wybierac lepsze deski w dlh jak sie wyraził aby nie było bananów. Edytowane 15 Listopada 2012 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 15.11.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 hmmm... mi ghost mówił, że po kolorze idzie poznać. I był pewien, że to syberyjski. Ale na tej aukcji nie pisze, że syberyjski.... jaki Ty masz ?Podobno syberyjski ma mniej sęków (w trudnych warunkach mknie do góry i nie wytwarza tylu pobocznych rozgałęzień, a każde rozgałezienie to sęk) i nie ma tyle żywicy w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 15.11.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 hmmm... mi ghost mówił, że po kolorze idzie poznać. I był pewien, że to syberyjski. Ale na tej aukcji nie pisze, że syberyjski.... jaki Ty masz ? Podobno syberyjski ma mniej sęków (w trudnych warunkach mknie do góry i nie wytwarza tylu pobocznych rozgałęzień, a każde rozgałezienie to sęk) i nie ma tyle żywicy w sobie. Oj człowiek od ktorego kupilem nie jest zbyt rozmowny prawdopodobnie prowadzi jakis warsztat rzemiesliczny i niewiele ogolnie mowi heheh zapewnił ze jest to modrzew - biorę to za pewnik moj majster mowi ze jest dobrze wysuszony za całe 55 desek czyli około 20 m2 zapłaciłem z transportem 1300 zł egzotyk w dlh kosztował by 5500 zł tyle w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 15.11.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 ja za syberyjski płaciłam 80 pln za metr. Grube na 27 mm były po 60 pln za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 15.11.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Nie chcę siać paniki, zupełnie nie znam się na deskach tarasowych. Ale gdy byłam u pewnego producenta deski podłogowej powiedział mi, że bardzo tanie drewno może być sprowadzane z ...Czarnobyla:jawdrop:Nie potrafię zweryfikować tych rewelacji, dzielę się tylko z Wami zasłyszaną informacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 15.11.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Muszę pożyczyć zatem licznik Geigera tylko pytanie czy moje deski są tanie , bardzo tanie czy moze ......... tak czy siak nie swiecą w nocy to sprawdziłem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 15.11.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 tak czy siak nie swiecą w nocy to sprawdziłem. ..może szkoda, nie trzeba by robić oświetlenia tarasu :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 15.11.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 ..może szkoda, nie trzeba by robić oświetlenia tarasu To jeszcze nic . ja wiem co w takiej sytuacji zrobię. potnę deski i wsadzę do kominka będzie jądrowy kominek ? Ale to dopiero za jakiś czas jak się nim nacieszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 15.11.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 potnę deski i wsadzę do kominka będzie jądrowy kominek ? . jedna deska na wieki starczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 16.11.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 a ja nie sprawdzałam moich- może świecą ? Zamiast oświetlenia ledowego ... ale bym miała taras odjechany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts