bitter 18.06.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Witam Ma ktoś jakieś zdjęcia jak to jest wykonane? Mam strop drewniany, pod nim podwieszony stelaż i na tym płyty GK. Pomiędzy stelażem a stropem będą szły rury wentylacji a w nich gdzieniegdzie przepustnice. Jak ukryć dostęp do nich? Czy ta część z uchwytem do regulacji powinna być widoczna w stropie? Jakieś to mało estetyczne. Jeżeli nie to jak to ukryć aby bez problemu był tam dostęp? Chodzi o taką przepustnicę: http://img06.allegroimg.pl/photos/oryginal/23/60/13/00/2360130040 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 18.06.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 a nie możesz tak wsadzić aby ze strychu był dostęp... po kiego ci te przepustnice ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 18.06.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 po kiego ci te przepustnice ? Pewnie do regulacji A tak poważnie zomontuj przepustnice prawie na samym końcu nawiewu lub wywiewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 19.06.2012 05:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 a nie możesz tak wsadzić aby ze strychu był dostęp... po kiego ci te przepustnice ? No właściwe mogę tak zrobić ale będą leżeć pod 20cm wełny. Musiałbym je oznaczyć jakoś żeby je odnaleźć Choć właściwie reguluje się je na samym początku i już. A po co mi one? Do wyregulowania strumienia. Sam nie wiem czy są potrzebne ale w projekcie mam przed niektórymi anemostatami (5 sztuk) i dwie na wejściu przed reku i za wyrzutem. Część instalacji mam na skrzynkach ale nie dało się wszystkiego zrobić bo za dużo rurek by wyszło więc gdzieniegdzie są. Np w pom.gosp gdzie jest reku od głównej magistrali odchodzi nitka do wentylacji tego pomieszczenia i ma przepustnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 19.06.2012 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Tak wygląda projekt: http://i45.tinypic.com/259kb9l.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_ludwin 19.06.2012 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 projekt taki trochę rozdzielaczowy, a trochę oparty na redukcji średnic.Projektant wolał dać przepustnice, bo mogą się przydać. Moim zdaniem - raz wyregulujesz i nie będzie potrzeby aby do tego wiecej zaglądać. W typowym systemie rozdzielaczowym - takim jak Uniflexplus+ instalacja jest prosta i nie ma potrzeby stosowania przepustnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 19.06.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Troszkę nietypowy projekt.Redukcja z fi 200 na fi 100.......... raczej niespotykane, ale...Ale w takim projekcie musisz zastosować przepustnice, inaczej będzie Ci wiało tam gdzie popadnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 19.06.2012 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Troszkę nietypowy projekt. Redukcja z fi 200 na fi 100.......... raczej niespotykane, ale... No nie da się inaczej skoro magistrala leci od reku w pom gosp i tam ma być wywiew. Przecież nie dam wywiewu 200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 19.06.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 instalacja na spiro czy termo flex ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 19.06.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Zawsze można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 20.06.2012 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 instalacja na flex - bez termo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 20.06.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 instalacja na flex - bez termo OK. kanały i tak zakopiesz w izolacji ... nie można tego było wyliczyć bez tych przepustnic ? Piczman robił Konradowi i działa ok. o tym że moja własna "druciarnia" zrobiona na widzi mi się też działa poprawnie to już nawet nie wspomnę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 21.06.2012 04:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 jasiek nie wiem czy można, kupiłem projekt na alle robili ich mnóstwo firma sprawna, komunikacja dobra .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 23.06.2012 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Projekt wyglada ok. Do dobrego efektu końcowego niekoniecznie musi prowadzic jedna droga. Nie rozumiem czemu ktos go neguje tylko dlatego, ze sam zrobil inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwarcu 26.07.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Nie wiem czy jeszcze aktualne ale ja mam u siebie wycięte okrągłe otwory w suficie, możliwie blisko ściany i tamtędy dostaję się do przepustnic. Co prawda jeszcze nie zamontowane ale planuję tam umieścić drzwiczki. Radziłbym raczej umieścić je (przepustnice) możliwie daleko od anemostatów bo może "świszczeć" S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts