m4rcin 18.06.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Cześć, Poszukuję firmy, która podjęła by się podłączenia + zabudowy kominka Lechma PL200 SBJ we Wrocławiu (lub alternatywnie dwie firmy, jedna od spraw hydrauliki, druga od zabudowy). Przejżałem forum, i niestety większość zdunów działa z daleka od Wrocławia - Do podłączenia hydraulicznego kominek Lechma PL-200 SBJ układ zamknięty + sterowanie RT-08G. Istniejący piec to De-Dietrich MI24 FF, developer pociągnął przewody do CO od miejsca instalacji kominka do miejsca gdzie wisi piec. - zabudowa prosta, taka o jakiej wspominałem tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?53910-Kominek-z-p%C5%82yt-Super-Isol&p=5353553&viewfull=1#post5353553 Może ktoś polecić jakąś firmę/tandem firm która podejmie się w/w prac? Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.06.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Pewnie paru zdunów by się znalazło w Polsce, którzy oprócz stawianiapieców kaflowych, potrafią jeszcze hydraulikę zrobić, wkład kominkowydo komina właściwie podłączyć. Dość ryzykowny to jednak kierunekposzukiwań. We Wrocławiu ma siedzibę firma Tatarek. Współpracuje ona ściślez Lechmą . Kominka Ci nie zrobią, ale może polecą kogoś godnegozaufania. Ja mogę polecić firmę Bogdana Iskry z Legnicy (szukaj kominki "Iskra") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m4rcin 19.06.2012 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Dzieki za kierunek poszukiwan, i wydwalo mi się (chyba błędnie jak widać), ze zdunowie zajmują się również wkładami kominkowymi i ich obudową. Czli rozsądniej będzie znaleść dwie ekipy - jedna od podłączenia, druga od samej zabudowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.06.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 (edytowane) Nie ma reguły. Zależy na kogo trafisz (albo w co wdepniesz ). Ja tak robię, że przejmuje odpowiedzialność za podłączenie zduńskie (komin, rury, powietrze do spalania, projekt kominka), potem wchodzi hydraulik, który odpowiada za całość instalacji w budynku. Po kilkukrotnym sprawdzeniu w działaniu kotła (kominka z PW), bawimy się w przystrajanie. Edytowane 19 Czerwca 2012 przez Kominki Piotr Batura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki.fm 26.06.2012 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Witam serdecznie Nasza firma działa na ogół podobnie jak Piotra Batury, choć bywa różnie, zawsze zgodnie z oczekiwaniami klientów. Montujemy w całej Polsce, więc zapraszam, chętnie prześlemy ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts