ms70 18.06.2012 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Witam to mój pierwszy post.Proszę o wpisy osób ,które wykonywały w swoich domach izolacje poziomą metoda iniekcji.Na rynku jet wiele preparatów o różnej cenie , wydajnościach itd.Porównywalem wiele środków pod względem kosztu izolacji 1 m2 przekroju ściany.Najtaniej wypada środek CERESIT CO 81 .Zależy mi jednak na doświadczeniach osób ,które coś takiego robiły.Ile kosztował was preparat na 1m2 jaka wydajność ,oczywiście jaki efekt jakieś porady dotyczące danego preparatu wynikające z waszego doświadczenia a nieujęte w instrukcjach.Myslę,że temat może być ciekawy dla niezbyt doświadczonych właścicielinieruchomości.Sam będe próbował coś robić z tzw "familokiem" na Śląsku.Internet jest pełen informacji niestety nie zawsze znajdujemy to czego potrzebujemy.Szczególnie interesuje mnie czy ktoś próbował robić to z wykorzystaniem szkła wodnego.Znalazłem wypowiedzi ludzi ,którzy odradzali to rozwiązanie ale wynikało to z ich wiedzy (której oczywiście nie neguje)czy przekonań ,jednak bez tzw doświadczenia wynikającego z własnych prób.Sam cos takiego będe próbował latem zrobić i postaram się to opisać.Na części muru zastosuje szkło wodne ,oraz inny środek może ceresit i izomur (dośc popularny jednak droższyod ceresitu z wyliczeń papierowych) w celach "badawczych" a potem zadecyduje co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts