Christo24 19.06.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Witam, zamierzam wybudować garaż o pow. 36 m2, murowany jak najniższym kosztem. Ściany nie będą ocieplane, wykonane z H+H. Będzie jedna brama i być może drzwi. Zastanawiam się czy muszę wzywać fachowców do tynków czy np. mogę sam pomalować garaż jakąś strukturą, aby było estetycznie i nie było widać spoin pomiędzy bloczkami i tym samym zaoszczędzić kilka tys. zł. Macie jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 19.06.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Jak nie nałoższy tynku spoiny zawsze będzie widać albo od nierówności albo od niejednorodności podłoża (i jego np. chłonności). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiesiuS 19.06.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Cieńkowarstwowy tynk natryskowy Cermit MN używam go w systemach garażowych bezposrednio na zagruntowaną wełnę mineralną tylko warstwą szczepną. Spoiny będą widoczne , ale może stanowić to o uroku tego pomieszczenia.Niedrogi system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christo24 20.06.2012 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Sądziłem, że jednak będzie można to jakoś tanio i samemu wykonać z dobrym efektem. Cóż, koszt tynkowania z materiałem wyjdzie mnie 2300 zł za 100 m2, nie jest to na tyle duża kwota, aby robić jakieś drobne oszczędności kosztem jakości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts