Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Doradźcie

Iskra

Recommended Posts

Chcę kupić płytki firmy CERAMIKA GRES S.A.- nawet nie ze względu na cenę (tanie :) ) ale mają kolor jakiego od dawna szukam- sól z pieprzem.

I nie wiem kurcze czy one są dobre czy nie? czy warto płacić dużo więcej za płytki włoskie lub hiszpańskie??

Potrzebuję ich na dużą powierzchnię- więc bez sensu byłoby je wymieniać za kilka lat.

Pozdrawiam Iskra

Doświadczenia - niestety te złe- mam z hiszpańskimi i włoskimi płytkami :x Widoczne pęknięcia na ścianie nad kuchenką oraz nie trzymające norm i równości podłogowe , kupione jako 1-wsza klasa :evil: Sklep, w którym płytki kupiliśmy juz niestety nie istnieje , a może na szczęście dla innych klientów? Sami glazurnicy , kładąc je też nie wyrażali się o nich pochlebnie. Może się coś zmieniło w tej materii, i sprzedawcy unikają wciskania byle jakiego exportowego towaru i zachwalania go jako 1klasy? Stylistyka i kolor to sprawa 1wsza dla oczu i gustu , zaś wybór i decyzja powinny być podyktowane praktycznością i jakością.

nie warto przepłacać,nasze polskie też sa dobre,

w mieszkaniu mam i polskie i hiszpańskie - każde w swoim rodzaju, ale nic sie z nimi nie dzieje.

Ważne jest żeby budynek nie osiadał i ściany nie pracowały, bo wtedy każde płytki pękną lub spadną

Trzeba jednak kupować w I klasie (równy wymiar płytek) i sprawdzonej firmy oraz sprawdzać klasę ścieralności przy płytkach na posadzki

poza tym najważniejsze że pasują one do koncepcji wystroju wnętrza

Danka