michal_ludwin 19.06.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Chciałbym prosić o podzielenie się doświadczeniami w zakresie koniecznościi metod czyszczenia kanałów wentylacji mechanicznej w domach jednorodzinnych. Moi Klienci często pytają o konieczność czyszczenia kanałów. Nie ukrywam, że nie mam zbyt wielkiego doświadczenia w sprawie czyszczenia.Kanałów Uniflexplus+ praktycznie nie ma potrzeby czyścić [ sprawdzałem po kilku latach ekspoatacji!] Nie umiem też kompetentnie stwierdzić, jak należy czyścić kanały metalowe. Często pojawia się teoria, że najłatwiejsze do czyszczenia są kanały metalowe typu spiro, ale ja mam w tym zakresie wątpliwości.Zaglądałem kiedyś [mini robotem z kamerą] do systemu kanałów okrągłych i biorąc pod uwagę wszystkie złączki,redukcje i wystające do środka wkręty ośmielam się wątpić, czy da się taki system naprawdę wyczyścić. Chętnie skorzystam z doświadczeń szanownych forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 20.06.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Nie słyszałem o tym, by w jakimkolwiek domowym systemie wentylacyjnym trzeba było przeprowadzać czyszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_ludwin 21.06.2012 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 ja też o tym nie słyszałem aby ktoś w domu czyścił, ale Klienci pytają nagminnie. najwyraźniej panuje na rynku przekonanie, że wentylację trzeba czyścić, a dodatkowo, ze jedynie kanały metalowe nadają się do czyszczenia. Wychodzi na to, że z czyszczeniem to jakoś zabobon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 22.06.2012 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 tak samo jak twierdzenia że spirówki sztywne są najlepsze, do huty katowice może tak ale do domku już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts