akapap 20.06.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Cześć, szukam jednego urządzenia do gniazdka 230V, które będzie zarazem zegarem sterującym włączającym dane urządzenie w godzinach drugiej taryfy i licznikiem poboru prądu. Czy ktoś z Was ma takie urządzenie? Szukałem i na rynku są tylko oddzielne zestawy. Chcę mierzyć zużycie prądu i włączać dane urządzenie o określonej porze dnia i uniknąć mnożenia urządzeń przy gniazdku 230V. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziesiatka 17.11.2016 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Witam,odkopie.Przymierzam się do zakupu watomierza.Posiadam 2 taryfy.Czy muszę kupić taki na dwie czy bez tej funkcji też wszystko przeliczę?W linku przykładowe http://allegro.pl/listing/listing.php?order=qd&bmatch=s0-hou-1-4-1026&search_scope=&string=watomierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 17.11.2016 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Watomierz służy do wskazywania mocy pobieranej aktualnie przez dane urządzenie odbiorcze.Obecność dwóch taryf nie ma tu nic do rzeczy - ta sama moc, a raczej zużycie energii elektrycznej (moc w czasie) inaczej kosztuje w I, a inaczej w II taryfie.Proste, prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziesiatka 17.11.2016 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 inaczej kosztuje w I, a inaczej w II taryfie.Proste, prawda ? No proste,proste. Czyli ten na II taryfy ma automatyczny przelicznik i nic poza tym?Dobrze myślę? Nie znam się na tym i stąd pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 17.11.2016 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Nie.Watomierz nie liczy energii elektryczne zużywanej. On wskazuje moc aktualnie pobieraną, czyli (w skrócie) napięcie razy prąd.Od tego jest licznik kWh - liczy tę moc zużywaną w czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziesiatka 17.11.2016 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Watomierz nie liczy energii elektryczne zużywanej Dobra,poddaję się.Rozumiem,że źle nazwałem to urządzenie. Wg opisu Miernik Energii - mierzy pobieraną energię (oraz oblicza jej koszt) urządzeń domowych, dzięki czemu może zobaczyć które urządzenia pobierają najwięcej mocy] Jaka może być różnica między tymi licznikami energii? http://allegro.pl/licznik-energii-miernik-mocy-watomierz-gb202-fv-gw-i6018840238.html http://allegro.pl/licznik-energii-miernik-mocy-watomierz-wyswietlacz-i6324860586.html Drugi automatycznie podlicza dwie taryfy(po wpisaniu odpowiednich stawek),a pierwszy nie ma tej opcji.Tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 17.11.2016 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Lepiej zapoznać się ze kartą katalogową, by dowiedzieć się szczegółów.Nie miałem ich w rękach, nie obsługiwałem, dlatego jednoznacznie nie mogę odpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziesiatka 17.11.2016 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 OK,dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysju 25.12.2016 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2016 Witam Jak Ci pasuje to bierz. To samo sprawdzisz:1. Wyłączyć wszystko2. Sprawdzić czy w liczniku energii nie miga dioda ( w starszych kółko nie kręci)3. Włączyć podejrzane urządzenie, sprawdzić ile pobiera, wyłączyć 4. Włączyć kolejne ........ --kk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts