zorby 31.03.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 jaka moze być różnica cenowa pomiędzy ogrodzeniem zrobionym z klinkieru a zwykłym "murowanym " + tynk chodzi mi o całokształt moj wykonawca za wymurowanie z cegły klinkierowej (2zł/szt) 10 słupków na słupkach daszki pomiędzy słupkami 3 warstwy cegły + czapki do cegły klinkierowej (ok 65zł /szt)zaprawa do klinkieru, wylanie fundamentów, , cena ogrodzenia ( bez wypełnienia bo i w przypadku klinkieru jak i zwykłych wypełnienie to ten sam koszt) Długość płotu 25 mb 1 brama i 2 furtki Cena z klinkieru: 4950zł materiał (klinkier, czapki, zwir i cement na fundamenty, zaprawa do klinkieru)+ 2000zł robocizna czyli razem 6950zł I teraz pytanie ile by mogło kosztować wykonanie takiego samego płotu metodą : wymórowanie ze zwykłych cgieł + otynkowanie (zwykły tynk) + pomalowanie Ile zaoszczędze i czy warto oszczedzać? z klinkierem juz sie nic nie robi a tynkowane słupki chyba trzeba co jakiś czas, malowac/tynkować ?? Czy warto oszczedzać?? Czy lepiej dac klinkier? wiem że to sprawa gustu , mnie osobiście sie bardzo podoba klinkier , no i pasuje do mojego domku który tez bedzie miał dół (podmurówke czy jak to sie nazywa) z klinkieru -- @@@@@@@@@@@@ Z pozdrowieniami : Zanzarus gg: 1672000@@@@@@@@@@@@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnikkrol 01.04.2004 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 oszczędność-oszczędnością ale klinkier na ogrodzeniu wygląda super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts