asiulek123 20.06.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 (edytowane) Witam, Od niemal miesiąca staram się zaprojektować rabatki wokół trawnika na mojej małej działeczce. Trochę nieudolnie mi to idzie dlatego proszę tu o pomoc. Rabaty są faliste, w kształcie literek L do góry nogami. Jedna wzdłuż żywopłotu grabowego a druga wzdłuż samej siatki , od strony sąsiada - widoczne na fotkach. Do dyspozycji mam listę roślin, którą można oczywiście troszkę poszerzyć Lista roślin: ( roślinki małe i średnie) 5 - Lilak Mayer 1sz 4 - hortensja dębolistna 1 szt 3 - hortensja limelight 1 szt 14 - berberys bagatelle 3 szt 13 - berberys thunbergi "red chief" 1 szt 12 - berberys thunbergi erecta 1 szt 19 - berberys goldalita 3szt 28 - azalia irene koster 1 szt 7 -azalie japońskie 2 szt, rh 1szt 9 -azalie wysokie 2 szt 16 - pieris 2szt 27 - wrzosy i wzrośce ( około 20 szt) 26 - kępki traw ozdobnych 4 szt 1 -świerk biały conica 10szt 24- jałowiec veriegata 1 szt 6-thuja sunkist 2 szt 18 - wierzba hakuro nishiki 1 szt 2 - thuja smaragd 6szt 25 - trzmielina emerald'n gold 4szt 15 -klon palmowy 1 szt 8 - bukszpan 3szt 10 - tawuła little princess 2 szt 11 - krzewuszki 2szt 17 - forsycja maluch 1 szt 23 - jałowiec loderi 1 szt 20 - jałowce płożące pfizera aurea i blue carpet 7szt 22 - dwie karłowe thuje i dwa karłowe cyprysiki - kilka host i zurawek Nie ujęłam klonu gdyż nie wiem gdzie go wcisnąć Jak to sensownie ustawić? Moja pierwsza myśl jest taka jak poniżej na rysunku, ale że z ogrodnictwem mam niewiele wspólnego proszę o opinie i pomoc w tej układance Rabatki są jeszcze nie przygotowane ale myślę, że w ten weekend uda mi się tego dokonać. Ziemia jest gliniasta więc muszę ją troszkę rozluźnić piaskiem i użyźnić torfem. Edytowane 20 Czerwca 2012 przez asiulek123 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/169571-potrzebuj%C4%99-pomocy-w-obsadzeniu-rabat/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 21.06.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 hej, jest szansa na zdjęcie, na którym będą widoczne całe skrzynki? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/169571-potrzebuj%C4%99-pomocy-w-obsadzeniu-rabat/#findComment-5388278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts