asiulek123 20.06.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 (edytowane) Witam, Od niemal miesiąca staram się zaprojektować rabatki wokół trawnika na mojej małej działeczce. Trochę nieudolnie mi to idzie dlatego proszę tu o pomoc. Rabaty są faliste, w kształcie literek L do góry nogami. Jedna wzdłuż żywopłotu grabowego a druga wzdłuż samej siatki , od strony sąsiada - widoczne na fotkach. Do dyspozycji mam listę roślin, którą można oczywiście troszkę poszerzyć Lista roślin: ( roślinki małe i średnie) 5 - Lilak Mayer 1sz 4 - hortensja dębolistna 1 szt 3 - hortensja limelight 1 szt 14 - berberys bagatelle 3 szt 13 - berberys thunbergi "red chief" 1 szt 12 - berberys thunbergi erecta 1 szt 19 - berberys goldalita 3szt 28 - azalia irene koster 1 szt 7 -azalie japońskie 2 szt, rh 1szt 9 -azalie wysokie 2 szt 16 - pieris 2szt 27 - wrzosy i wzrośce ( około 20 szt) 26 - kępki traw ozdobnych 4 szt 1 -świerk biały conica 10szt 24- jałowiec veriegata 1 szt 6-thuja sunkist 2 szt 18 - wierzba hakuro nishiki 1 szt 2 - thuja smaragd 6szt 25 - trzmielina emerald'n gold 4szt 15 -klon palmowy 1 szt 8 - bukszpan 3szt 10 - tawuła little princess 2 szt 11 - krzewuszki 2szt 17 - forsycja maluch 1 szt 23 - jałowiec loderi 1 szt 20 - jałowce płożące pfizera aurea i blue carpet 7szt 22 - dwie karłowe thuje i dwa karłowe cyprysiki - kilka host i zurawek Nie ujęłam klonu gdyż nie wiem gdzie go wcisnąć Jak to sensownie ustawić? Moja pierwsza myśl jest taka jak poniżej na rysunku, ale że z ogrodnictwem mam niewiele wspólnego proszę o opinie i pomoc w tej układance Rabatki są jeszcze nie przygotowane ale myślę, że w ten weekend uda mi się tego dokonać. Ziemia jest gliniasta więc muszę ją troszkę rozluźnić piaskiem i użyźnić torfem. Edytowane 20 Czerwca 2012 przez asiulek123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 21.06.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 hej, jest szansa na zdjęcie, na którym będą widoczne całe skrzynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts