Christo24 20.06.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Witam! Z jakimi kosztami wykonania dachu oraz materiałów muszę się liczyć przy dachu dwuspadowym (nad garażem), bez ocieplenia, komin i chyba nawet również orynnowania itp. o powierzchni 40 m2? Firmy nie chcą mi dać odpowiedzi bez projektu, którego jeszcze nie uzyskałem, ale znalazłem ceny w necie 22 zł za m2 za robociznę, nie wiem czy z takimi kosztami należy się liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 21.06.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 jak zadajesz im pytanie tak jak tutaj, to się nie dziw. nawet nie napisałeś czym chcesz kryć.Projekt projektem, ale chyba używać ołówka linijki i kartki umiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christo24 28.06.2012 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Daruj sobie tego typu niskiej jakości teksty, nie zrozumiałeś mojego pytania. Ja nie mam pomysłu w głowie jak ten dach powinien wyglądać, lecz pytam jak powinien być zrobiony, aby wyszło to jak najtaniej i jednocześnie stosunkowo estetycznie. Przed wyborem projektu muszę zorientować się jakie są koszty wykonania prostych dachów, aby projektant mógł to uwzględnić, a przy okazji przygotować się na jakąś kwotę przed wybraniem się do wykonawców, standard w moim wykonaniu. To ma być prosty, dwuspadowy dach. Nie wiem czy w związku z tym muszę przygotować się na np. na deskowanie i blachodachówkę czy może nie jest to jednak najtańszy i najprostszy sposób budowy i zdecydować się na inny wariant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 28.06.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Witam! znalazłem ceny w necie 22 zł za m2 za robociznę, nie wiem czy z takimi kosztami należy się liczyć. Jeśli mogę spytać za co jest to cena? zasady są takie: im mniejszy dach tym drożej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christo24 28.06.2012 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Za przyjazd. Przeglądałem net i tyle ktoś płacił za położenie konstrukcji, folii i dachówki nad czymś takim jak mój garaż. Mam jeszcze info od kogoś stawiajacego podobny budynek i zapłacił on około 6 tysiecy z materiałem, wiem tylko że blachodachówka. Być może ceny juz nieaktualne, ale mimo wszystko nadal ciekawi mnie czy ktoś coś takiego wykonywał, nie sądzę że jestem pierwszym forumowiczem stawiajacym prosty garaż w przeciągu ostatniech 1-2 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.06.2012 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Nie bądź gapą i pokryj papą! Z pewnością będzie najtaniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts