netcom 20.06.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Można kupić dwa rodzaje, od czego zależy który wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 20.06.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Można kupić dwa rodzaje, od czego zależy który wybrać? Kosz dachowy tylko z blachy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netcom 20.06.2012 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Kosz dachowy tylko z blachy! Tak, zgadzam się, z aluminiowej blachy profilowanej, tylko nie wiem który wybrać, poprzecznie czy wzdłużnie wytłaczany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 21.06.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Tak, zgadzam się, z aluminiowej blachy profilowanej, tylko nie wiem który wybrać, poprzecznie czy wzdłużnie wytłaczany. A czemu z blachy stalowej nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.06.2012 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Bo jest gorsza od aluminiowej. Zdecydowanie karbowany poprzecznie. Spowalnia spływ. Przetłoczenia nie są symetryczne. Przy montażu należy zwrócić uwagę aby wszystkie blachy były montowane w jednym kierunku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netcom 21.06.2012 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Zdecydowanie karbowany poprzecznie. Spowalnia spływ. Czyli woda jak za szybko spływa , to może wylecieś z rynny ? Kosze chcę przykryć od góry blachą powlekaną (taka sama jak blachodachówka), czy to ma jakiś wpływ? Obawiam się, że jak się pomiędzy te dwie blachy dostaną jakieś liście, to zatrzymają się na tych karbach na wieki. Kąt dachu 35 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netcom 24.06.2012 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Znalazłem informacje, że profilowane wzdłużnie stosuje się w dachach o kącie do 30o, a poprzecznie powyżej 40o.Ponieważ mój dach ma 35o, oraz to co napisałem wyżej o liściach, zakupiłem wzdłużnie profilowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts