Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

piasek kwarcowy do tynków

Recommended Posts

dekorator: chyba że chcesz zbankrutować. Jeżeli kolega jest z okolic Wawy to nie ma zbyt daleko. Małe autko z kiprem, obliczyć ile będzie potrzeba poszczególnych materiałów [cement biały, wapno, piasek kwarcowy] i dokonać zakupu - na budowie dobrą ekipę która wymiesza jak trzeba i na ścianę.

• 7 months później...
  • 7 months później...

Witam

W projekcie mam tynk kategorii IV, jak to się ma do tynków cementowo-wapiennych zacieranych piaskiem kwarcowym.

Jaka grubość ma być tej zacierki kwarcowej na tynku cem-wapiennym? Chciałabym uzyskać strukturę jak najbardziej podobną do gładzi.

Gdzie szukać parametrów technicznych, aby umowę dokładnie sprecyzować z wykonawcą.

Dziękuję za podpowiedzi.

Witam

W projekcie mam tynk kategorii IV, jak to się ma do tynków cementowo-wapiennych zacieranych piaskiem kwarcowym.

Jaka grubość ma być tej zacierki kwarcowej na tynku cem-wapiennym? Chciałabym uzyskać strukturę jak najbardziej podobną do gładzi.

Gdzie szukać parametrów technicznych, aby umowę dokładnie sprecyzować z wykonawcą.

Dziękuję za podpowiedzi.

U Atsyruta były tynki kategorii 4 :)

https://picasaweb.google.com/104291972191658430822/20130413?authkey=Gv1sRgCPvM7drD2YHxlQE

Wg. mnie najprostsze co możesz zrobić, to objedź budowy potencjalnego wykonawcy, porozmawiaj z byłymi inwestorami.

Tynki kat. 4 będą wystarczające dla Twoich potrzeb.

Jak chcesz coś więcej wiedzieć to zapraszam: 667 003 003 - za dużo pisania,

Pozdrawiam.