bjakbeata 21.06.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 No i zaczęło się. Po 7 miesięcznym oczekiwaniu na zakup mieszkania udało się! : 7 miesięcy walki między rodzeństwem którzy nie chcieli się dogadać (sądzili się 5 lat)- opłaciło się, ale, było to ciężkie 7 miesięcy zwodzenia nas że wyrok będzie za tydzień, za dwa tygodnie, potem że w marcu już napewno, potem że w kwietniu.... Mamy czerwiec i ufff... w końcu podpisaliśmy umowę. Państwo sprzedający mający miny jak cytryny i nie patrząc na siebie w ogóle podpisali umowę notarialną i dziś odbieramy klucze... Dzisiaj Bank wypłacił nam kredyt. Wierzę że było warto czekać i inwestycja się opłaci. Najważniejsze atuty zakupu: Kredyt udzielony w RnS Mieszkanie w centrum Gdańska Mimo że to centrum, jest bardzo cicho Mieszkanie w kamienicy, czyli to co lubię najbardziej- latem przyjemny chłodzik dzięki grubym ścianom z cegieł/ a zimą bardzo ciepło,( w styczniu mimo że państwo nie ogrzewali mieszkania było 13 stopni. ) Dodam że okna są stare, więc jak zamontujemy nowe, mieszkanie będzie jeszcze cieplejsze. Ale póki co wygląda tragicznie i żeby nie było ze rzucam słowa na wiatr w załącznikach zdjęcia mieszkania w chwili obecnej. A od jutra- demolka Postaram się codziennie dodawać postępy naszych prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samaola 21.06.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Gdańsk broni się sam, a mieszkanie w kamienicy to sam smak i duże możliwości. Przycupnę i będę zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bjakbeata 22.06.2012 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 pierwszy dzień przebudowy i pierwsze schody i porażki. 1. Ścianka która miała być działowa (tak zapewniali właściciele) okazała się konstrukcyjna... Jak podzielimy teraz pomieszczenia nie mam pojęcia, tym bardziej że wszystkie pokoje są przechodnie. Miał być po środku salon a z niego przejście do dwóch sypialni z obu stron. a teraz zostaliśmy z malutkimi pokoikami i jednym salonem na ich końcu.... :mad::mad: Jestem wściekła... 2. Dziś w OBI zakochałam się w bambusowych deskach, były w promocji, były ładne, pan zapewniał że nie trzeba kleić i takie tam srutu tutu. Jakież było nasze zdziwienie gdy za parę godzin w Castoramie te same deski miały naklejkę: WYMAGA PRZYKLEJENIA DO PODŁOŻA..... Myślałam że zejdę na zawał. Podłoże plus kleje do tych desek kosztują drugie tyle co deski!!! Wróciliśmy do OBI a z racji dzisiejszych meczy w Gdańsku przejazd z zablokowaną ul. Kościuszki nie należał do najprzyjemniejszych Panie w OBI nawet nie skomentowały, usunęły fakturę oddały pieniądze i nawet nie przeprosiły. Jak sobie pomyślę że pan jeszcze polecał płyty pod te deski to mnie kur...ica. splotu słonecznego łapie! . Żal, po prostu żal!! Stracony dzień i zero efektów z pracy. I tak oto musieliśmy zwrócić deski i inne zakupy i chyba nigdy już tam nie wrócę. Po prostu porażka!!! Pocieszyłam się przez 3 godziny bambusowym parkietem i wróciłam na ziemię. Ot taki fajny pierwszy dzień remontu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samaola 23.06.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Współczuję ścian...może wchodzi w rachubę inne rozwiązanie. U nas dobre efekty przy przechodnim pokoju dała zmiana przeznaczenia pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zalew83 23.06.2012 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Pomyśl spokojnie nad zmianami w ustawieniu pokoi, miałem to samo w kamienicy w której mieszkam gdy chciałem choćby połączyć łazienkę z małą spiżarką Co do fachowców z marketów, sam pracowałem w jednej z wiodących sieci z zaopatrzeniem wyłącznie w podłogi i drzwi, zatrważające było że gdy moja wiedza bazowała na doświadczeniu, większa część sprzedawców wie co nieco jedynie z ulotek. Ciężko znaleźć kogoś kto dobrze doradzi, ale ostatnio zaopatrując klientów coraz milej się zaskakuję. Pozdrawiam, również będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 23.06.2012 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 I ja postaram się wpadać A może wrzuć rzut pomieszczeń, może razem coś wymyślimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bjakbeata 24.06.2012 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Wczoraj wróciliśmy do domy u o 1 w nocy. Zdjęliśmy żeliwne kaloryfery.... 3 chłopa nie mogła ich udźwignąć. Niestety zepsuło mi się wejście do kabelka od aparatu, wiec zdjęcia wrzucę dopiero jutro. Uzgodniliśmy już, że przenosimy kuchnię od jednego przechodniego pokoju i z kuchni będzie się wchodzić do salonu. Będzie to przedzielone wyspą kuchenną więc mam nadzieję że nie będzie to mocno uciążliwe. Poniżej orientacyjny plan mieszkania: Przerabiany w paincie ale wiadomo o co chodzi. Początkowo miały być tak jak na rysunku 1. Będzie jak na rys. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bjakbeata 24.06.2012 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts