Xabe 21.06.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Witam, Jestem na etapie kupna okien do domu. Bardzo zaciekawiał mnie oferta na okna topthermo w oknoplusie.Jest tam podany współczynnik uw = 0,6. Podobno to bardzo dobrze:) Ja jestem kompletnym laikiem w tej kwestii i wszystkie te współczynniki to dla mnie czarna magia. Stąd moja prośba o poradę. Jakie korzyści daje mi kupno takich okien? Serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tubek 21.06.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Jest to bardzo dobrze ale jest jedno ale:http://www.izolacje.com.pl/images/photos/24/986/__b_oknoplus_certyfikat_LTB.jpgPakiet szybowy ma Ug=0.4 ale jest to krypton. Ciekaw jestem jaka jest ich cena bo domyślam się, że będzie to ze dwa razy drożej niż zwykły pakiet trzyszybowy z argonem Ug=0,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 21.06.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Jest tam podany współczynnik uw = 0,6. Podobno to bardzo dobrze:) Ja jestem kompletnym laikiem w tej kwestii i wszystkie te współczynniki to dla mnie czarna magia. Jakie korzyści daje mi kupno takich okien? zapytaj czy twoje wszystkie okna też będą tyle miały czy tylko usłyszałeś marketingową gadkę że można tyle osiągnąc ok można, Krispol na profilu salamander też może pochwalić się takimi współczynnikami ale jak sami mówią "można -ale się nie opłaca" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 21.06.2012 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Witam No okna SUPER, pytanie czy takie będą Ci potrzebne ? Jeżeli masz zasób środków finansowych to ja nie widzę problemu abyś takie zakupił. Co do tej "czarnej magii" współczynników to jest to jeden z istotniejszych współczynników dla okien i im ta wartość niższa tym lepiej. Pozdrawiam PS: trochę jestem zdziwiony podejściem Krispolu, wszak to nowy gracz w tym segmencie i ma takie "ludzkie" podejście do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 21.06.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Top thermo ma szybę 0,4 w standardzie jest to dokładnie to samo okno co thermo lecz rama jest wykonana z profilu pośredniego ( ok 7mm wyższy) i szyba z kryptonem ,profil skrzydła bez zmian jak w thermo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xabe 25.06.2012 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Przede wszystkim, bardzo dziękuję za wszystkie informacje.Będą mi one bardzo pomocne. Rzeczywiście, trzeba więcej na początku zapłacić.Wyszło mi ok. 1o%Natomiast znajomy zrobił mi jakieś wyliczenie, że w ciągu 30 lat i tak mi się opłaci. Twierdzi, że najważniejszy jest współczynnik uw dla całości okna.Tym bardziej, że to są okna do domu pasywnego. Stąd wydaje się to bardzo dobrym rozwiązaniem. Zaciekawiły mnie także te okna Krispol Salamander. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji o ich parametrach.Czy mogę prosić o jakiś link do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 25.06.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Jeżeli do domu pasywnego to raczej zainteresuj się profilem bardzie zaawansowanym technologicznie a nie takim "przeszczepem" żeby rama miała przynajmniej 3 uszczelki ,Do domu pasywnego raczej kierował bym się w kierunku rehau lub schuco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts