lukep3 21.06.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 balkon zacieka na styku płyty balkonowej i sciany - dodam iż jako warstwa przeciwwilgociowa na płycie balkonowej zastosowano wywiniętą na ścianę papę - jaka może być przyczyna? wydaje mi się iż zacieka gdzieś od czoła balkonu czyli od kapinosów i podciąga - czy to możliwe? na zdjęciu trzecim widoczne brak ciągłości kapinosa - czy może być to "jakaś" przyczyna? dodam iż oprócz papy pod płytki była stosowana jakaś dodatkowa izololacja hydro - więc raczej wątpie że płyta mogłaby przeciekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 21.06.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Mnie kiedyś zaciekało na styku z parapetem. Tek długo smarowałem silikonem szklarskim aż zrobiłem to na tyle dokładnie aż przestało zaciekać. Wystarczy szczelina/mała niedokładność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 21.06.2012 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 pytanie tylko gdzie smarować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zalew83 22.06.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Woda, to najgorszy żywioł, wystarczy drobna szczelina a drogę sobie znajdzie. Ja bym obserwował w jakich okolicznościach i po jakim czasie zaczyna podciekać, Może izolacja gdzieś puściła, ale najpewniej sprawdź cokoły. Brak ciągłości kapinosa raczej nie jest tu problemem, gdyż zacieki są na dość szerokim odcinku, ale i to bym uszczelnił Może zdjęcia z oddalenia, by lepiej się rozeznać w ukształtowaniu balkonu by pomogły w poradzie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 22.06.2012 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 25.06.2012 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 przyczyna znaleziona - zacieka od kapinosa - nie wiem jeszcze jak to naprawić - ale najważniejsze że balkon nie przecieka tylko woda migruje pod kapinosem (polałem z węża kapinos od góry i po 2 minutach woda zaczęła cieknąć w narożu płyta-ściana ; ma ktoś jakiś pomysł jak naprawić albo co zrobić z tym kapinosem w tej części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts