Rezi 22.11.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Może po prostu tylko ja miałem takiego pecha, choć w to nie wierzę. Najważniejsz rada dla wszystkich, którzy planują kupno korka: nie kupujcie korka, który czymś czuć i sprzedawca Wam powie, że pachnie jak korek - korek powinien być bezwonny - koniec kropka. a mók korek czasami pachnie winem ... dobrym winem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek123 22.11.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 jrdm ponawiam pytanie jakiego kleju używałeś do klejenia korka, czy po położeniu odatkowo go lakierowałeś jeżeli tak to jakim lakierem.pozdrawiam Tomek123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jrdm 22.11.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Klej typu EXTRA CORCK SL (inaczej Klej UNIPREN 50) rozprowadzany przez firmę konkurencyjną jeżeli chodzi o korek - EGEN. Oczywiście klej posiada atest higieniczny - sprawdzałem - nr mogę podać. Korka nie lakierowałem drugi raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 22.11.2005 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 troche podejrzanie wyrazasz sie czasami - "firma konkurencyjna", podajesz szczegoly producenta itd nie zebym byl nieufny ale rowniez ilosc postow moglaby swiadczyc o tym, ze probujesz po prostu narobic komus obciachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek123 22.11.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Klej extra cork SL firmy Egen na etykiecie informacja że nadaje się do klejenia korka na ściany i podłogi. Na opakowaniu dodatkowa naklejka że nadaje się tylko do ścian. Przerabiałem ten temat dodatkową naklejkę zauważyłem w domu jestem na etapie wymiany kleju na cola cork z domu Korkowegopozdrawiam Tomek123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 22.11.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 to akurat czy nadaje sie na podloge czy nie nei ma chyba znaczenia jesli chodzi o smrod? chyba ze napisali w przypadku polozenia na podlodze zasmrodzimy was za kare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jrdm 22.11.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Mimo wszystko - to nie klej śmierdzi ale korek. Nowe płyty nie położone, nie przyklejone również. W instrukcji klejenia podany jest tylko sugerowany klej, rekomendowany przez Dom Korkowy. Nigdzie ani słowa o tym, które kleje są zabronione. Absolutnie na mojej puszce z klejem nic takiego nie pisze.Do każdego, kto uwaza że to prowokacja - niech napisze na maila, poda nr tel oddzwonie, przefaksuję te ż chętnie te dwa pisma które przytaczałem - z SANEPIDU i z Domu Korkowego. Nie będę zamazywał moich danych - jestem mocno zdeterminowany. Sorki nie będzie mnie przez najbliższych parę godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek123 22.11.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 to akurat czy nadaje sie na podloge czy nie nei ma chyba znaczenia jesli chodzi o smrod? chyba ze napisali w przypadku polozenia na podlodze zasmrodzimy was za kare Też tak uważam chodzi tylko o nieścisłości w opisie. Jak by się coś działo to by było że napisano że tylko do ścian. pozdrawiam tomek123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 22.11.2005 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Złóż wniosek do Inspektoratu Nadzoru Budowlanego wniosek o wstrzymanie wprowadzania do obrotu tego towaru w związku z podejrzeniem stworzenia zagrożenia zdrowotnego oraz to samo do prokuratury. Zobaczysz jak "drgnie na odcinku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jrdm 23.11.2005 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Przed momentem zaproponowano mi zwrot 25% ceny korka - tłumacząc, że jest to zysk firmy Dom Korkowy i firmy w której korek kupiłem. Delikatnie acz stanowczo odmówiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 23.11.2005 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Z ich strony propozycja była rozsądna.Taniej nie można się wykupić. Pociągnięcie do odpowiedzialności cywilnej, to również naprawienie szkody - w tym zwrot kosztów wykonawstwa, wynajęcia hotelu na czas wyprowadzki podczas prowadzenia prac itd. Widocznie zdają sobie z tego sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagmara 31.03.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 mam strasznie krzywy sufit w łazience, nie wiem jak go wykonczyc. pomyslalam o korku ale pewnie sie nie nadaje. Co mogę zrobić z sufitem w łazience by było tanio i ładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heniek 31.03.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Witaj. Korek nadaje się wszędzie. Ale mam kilka wątpliwości: piszesz tanio - korek wcale nie wychodzi tak tanio mam strasznie krzywy sufit Ja to rozumieć? Jeśli nierówna powierzchnia, to nie nadaje się pod korek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia28 02.04.2006 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Mam korek na ścianie - ale powierzchnia musiała być prosta - takm gdzie lekka krzywizna widać łączenie płyt. Powielam pytanie: jakiego rodzaju jest ten krzywy sufit? Jeśli jest wylany pod skosem to chyba tylko podwieszenie pozostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachariasz 20.04.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Choć temat stary ale odpowiem. Mnie korek z 15-letnią gwarancją ( ponoć taki trwały) się powycieraqł w najczęściej wykorzystywanych miejscach sypialni. Wygląda fatalnie. Będziemy go reklamować, bo kosztował naprawdę duże pieniadze i zapewniano nas, że będzie słuzył bardzo długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 20.04.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Miałem w jednym pokoju położony na podłodze korek lakierowany (połysk). Po 8 latach użytkowania korek był w dobrym stanie, nic się nie wytarło. Potem sprzedałem mieszkanie więc ile jeszcze wytrzymał nie wiem. Jedną z zalet korka lakierowanego jest możliwość jego ponownego polakierowania, jeżeli powłoka fabryczna bardzo zmatowieje. Trzeba jednak pamiętać, że podłoga pod korek musi być idealnie gładka i równa. Taką gładkość uzyskamy wykonując ostatnią posadzkę , wylewką samopoziomująca a to bardzo podnosi koszt podłogi. Ponadto meble ustawione na korku powinny mieć szerokie nóżki z podkładkami filcowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachariasz 20.04.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Mój korek tez był lakierowany - niestety się powycierał. Facet, który przyszedł go wymieniać powiedział, że może mieliśmy pecha i trafiliśmy na jakiś bubel bez lakieru, ale to tylko domysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachariasz 20.04.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Ja tez mam złe doświadczenia z korkiem z Portugalii- mój wprawdzie nie "śmierdzi" - pod tym względem nie ma problemów ale fatalnie się powycierał. Dom Korkowy do pierwszej reklamacji podszedł bardzo profesjonalnie , zobaczymy jak podejdzie do drugiej. Jak wreszcie złozymy tę reklamację to dam znać jakie będą jej wyniki.Oprócz tego korek sobie bardzo chwalę- ciepły , miękki (dzieci nie raz sie poprzewracały i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 21.04.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Mamy korek w mieszkaniu na podłodze od dziesięciu lat sprawuje się bardzo dobrze. Do tego stopnia że w domu na powierzchniach intensywnie eksploatowanych (przedpokój, kuchnia) ułożyliśmy korek tego samego producenta. Jest to korek laminowany 30*60zm - wygląda trochę jak gumoleum dla osób które nie wiedzą co to jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 21.04.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 W mieszkaniu zdecydowalosmy sie na korek w pokojach dzieci.Wytrzymał dwa lata -w wielu miejscach sie powycierał i wymagał ponownego lakierowania.Naszczęście wykonano to w ramach gwarancji( 10 lat),choć wyegzekwowanie jej zajęło nam sporo czasu.Po tych doswiadczeniach w nowobudowanym domu napewno go nie zastosuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts