kupiecjudex 22.06.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Wiem, wiem temat wiele razy wałkowany!!! Jednak takiego przypadku jak mój nie spotkałemKomin Schiedla z domurowaną wentylacją też w systemie, obmurowany płytką z cegły elewacyjnej, wienerbergera nasiąkliwość 15 %. Cała cegła przyjechała na budowę facet od kominka i komina sam ją ciął i kleił do komina na klej Atlas jakiś elastyczny nie pamiętam nazwy.Potem dekarz zrobił obróbkę blacharską i resztę dachu (dachówka karpiówka) no i po ostatnich trzech dniach ulewnych deszczy wygląda to tak.no kurde nie mogę wkleić zdjęcia, to pewnie z tych nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 22.06.2012 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 22.06.2012 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Po prostu mam zdjęcia w zadużym rozmiarze muszę je pozmniejszać inaczej nie dodam to chwilę potrwa.Cholerny Świat!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 23.06.2012 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Pokaż zdjęcia na dachu. Obróbki blacharskie, ale głównie zakończeniekomina, bo tamtędy Ci się pewnie leje. Schiedel nie ma daszku i jak coś jest nietak z pierścionkami zakańczającymi, woda może lać się miedzy nimi.Nieszczelność na płytkach to ostatnie co bym podejrzewał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 23.06.2012 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Po prostu mam zdjęcia w zadużym rozmiarze muszę je pozmniejszać inaczej nie dodam to chwilę potrwa. Cholerny Świat!!!! ...spokojnie, komin wyschnie...nie takie "cuda" widziałem i ratowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 23.06.2012 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 23.06.2012 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Tak wygląda wykończenie komina od wierzchu oczywiscie przed obróbką blacharską itd. Po poludniu pojade i wlezę na ten dach jak nie spadnę to zrobię kilka zdjęć i wlkeję. Na Schidlu jest czapka z granitu więc ten systemowy z kwasówki sobie odpóściliśmy. dzuęki Eniu za slowa otuchy, to dopiero pierwszy problem na mojej budowie więc i tak chyba jest nie źle, ale wolałbym nie mieć ich wogóle Nie ma jeszcze wełny ani karton gipsu więc damy radę. Acha ustaliłem dziś z facetem który kładł i ciął te płytki że po obłożeniu calość była impregnowana ... czymśtam ... aby nie przeciekał. No i jakoś czuję że to chyba obróbka blachaska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 23.06.2012 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Uff, do tego komina w kalenicy po trzeźwemu to nie wejde, nie ma mowy!! Mam nadzieje że te fotki coś mówią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 23.06.2012 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 23.06.2012 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 To tyle co mi się udało zrobić, mam nadzieję że coś z tego wynika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 23.06.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Z tego co widzę, to ta cegła to piękna (choć kiepsko zafugowana) "klinkierówka"(?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 24.06.2012 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Czapka z granitu może być. Ale systemowe pierścionki w niczym nie przeszkadzają by je założyć. Są nieodłącznym elementem SYSTEMU.Teraz może się okazać, ze masz kupkę rurek, wełny i cegieł, którekominem nie będą właśnie dlatego, że fantazja majstra który to robił, niewiele wspólnego miała z odpowiedzialnościąi fachowością. Jednak dopóki nie zobaczę zdjęcia tego zakończeniamogę sobie tak gdybać i gdybać. Widzę też inne źródło ewentualnych przecieków. Niezwykle skromnei chyba niewłaściwie wykonane obróbki blacharskie. Te po skosie, zboków komina. W tej materii niech się fachowcy wypowiedzą, alena moje, to dziury miedzy blachą a piękną karpiówką są niedopuszczalne.Nie wspomnę o myszach, ale woda to się tam leje wiadrami. Opieranieszczelności na folii pod spodem to jakaś paranoja współczesnegobudownictwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 24.06.2012 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Teraz widzę, że masz dechy. Tym bardziej nie powinno ciec, bo taki dach jest łatwo uszczelnić. Zapewne masz na deskach papę.Dach powinien być szczelny przed położeniem dachówek.Wówczas obróbka na fotkach, pewnie jest dopuszczalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 24.06.2012 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Tak są dechy i papa. Czyli co Eniu to raczej obróbka blacharska?? Te czapki na kominie nie od systemu to po to żeby tam nie padało Nie wiem czy teraz można zamontować te systemowe kwas ówki bo pewnie mają inny sposób montarzu , nie wiem czy w tym granicie nie zostały by jakieś dzióry po wkrętach. Ale tego nie wiem, a jak pisałem ja tam nie wlezę, żeby to zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 24.06.2012 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Eniu a te fugi to rzeczywiście nie halo?? Tak drążę bo pewnie jeden na drugiego będzie zwalał, więc chcę wiedzieć co jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 24.06.2012 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Jeszcze co do tych czapek nie od systemu, to chyba to nie jest to. Jeden komin jest tylko od wentylacji i czapka graniotowa jest lita tj bez "dziury" od góry, a mimo to też leci. Ponadto gdyby nasiąkało od góry, m.in wełna to by chyba tak szybko nie wyschło, problem piątkowy wczoraj już przeschły a dziś śladu nie ma po zaciekach. Mnie wszystko na te obróbki blacharskie wskazuje. Czyli co ta blacha na bokach coś na kształt okapnika powinna być bliżej dachówki czy poprostu szerzej wygiięta, czy jedno i drugie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 25.06.2012 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Wiosna. Wszyscy fachowcy w temacie pouciekali z forum na dachy.Sądzę, ze cieknie na styku dechy - komin .Pod dachówką. Ale to tylkomoja opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 25.06.2012 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Tak jeszcze patrze na te trzy cienkie nóżki podtrzymujące wiatę. To tak ma zostać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 25.06.2012 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 To jest profil 6 mm średnicy 12 cm. To będzie obmurowane cegłą tą co kominy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 25.06.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 To jest profil 6 mm średnicy 12 cm. To będzie obmurowane cegłą tą co kominy. no to czapki z głów...myślałem, ze to "drzewianne"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts