andrzejstefani 22.06.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Cześć!Jestem na etapie wyboru systemu ocieplenia zewnętrznego(elewacja). Zaproponowano mi i bardzo gorąco polecano mi system firmy STO. Chciał bym was zapytać co o nich myślicie? Czy naprawdę są tak dobrzy? Jak wypadają w porównaniu z innymi firmami jak np Weber? Jak wygląda to cenowo? Chce dać styropian 14cm + tynk silikonowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwrenowa 26.06.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Witam. Na rynku jest wielu producentów kompletnych systemów ociepleń. Sprawdź sobie w hurtowniach budowlanych poszczególnych producentów i ich ceny za cały system. Ja osobiście pracuję na systemach KABE i CAPAROL i jestem zadowolny. A i ceny są dość przyzwoite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 27.06.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Dla pełnego obrazu może warto rozpatrzyć system oparty na wełnie? System ECOROCK FF - http://www.rockwool.pl/produkty/system-ecorock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mostek 27.06.2012 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 a ja mam takie pytanie .. buduje odmek okolo 110m2 wymiary 10mx9m, wysokosc w najwyzszym miejscu jakeis 7,5 metra - domek z poddaszm uzytkowym .. kąt dachu 35 stopni - i mam pytanie - jak policzyc powierzchnei scian zewnetrznych ,,, ???(niech bedzie to powierzchnia z oknamia i drzwiami) bo nie iwem jak planowac zakup ocieplenia .. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 27.06.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Normalnie - matematyka - wysokość razy szerokość... możesz podzielić na mniejsze powierzchnie i zsumować. Odejmij okna i drzwi bo przy tego typu budynkach mogą stanowić nawet 15% powierzchni ogólnej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 28.06.2012 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 a ja mam takie pytanie .. buduje odmek okolo 110m2 wymiary 10mx9m, wysokosc w najwyzszym miejscu jakeis 7,5 metra - domek z poddaszm uzytkowym .. kąt dachu 35 stopni - i mam pytanie - jak policzyc powierzchnei scian zewnetrznych ,,, ???(niech bedzie to powierzchnia z oknamia i drzwiami) bo nie iwem jak planowac zakup ocieplenia .. ?? Dokładnie tak jak pisze Balto - jak policzysz to dodaj 10% i tyle wełny powinieneś zakupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts