T_omhacker 23.06.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Witamchciałem sobie w domku ogrzewanym gazem zamontować piec - kozę, która będzie dogrzewała układ gazowy. Pomyślałem, że rurę spalinową od kozy oplotę spiralą z miedzi lub nierdzewki i podłącze pod układ gazowy np. przed grzejnikiem. Nie musiałbym zakładać pompy, bo ta od pieca gazowego myślę, żeby ogarnęła wszystko. Paliłbym sobie w kozie popołudniami i tym samym nieco zmniejszył zużycie gazu - chyba zmniejszył. Nie jestem w tej dziedzinie fachowcem, nieco czytałem i mam takie pytania.Czy potrzebował będę zbiornika do wyrównania ciśnienia ??Czy to w ogóle ma sens ?? Koza będzie stała albo w piwnicy, albo w garażu.Dziękuje z góry - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 25.06.2012 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Nie, to nie ma sensu. Jak chcesz się tak bawić, poszukaj wolno stojącego pieca z płaszczem wodnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts