Slaweczekkk 23.06.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Witam serdecznie. W 2009 roku otrzymałem pozwolenie na budowe budynku gospodarczego o powierzchni max 35 m2 jedna kondygnacja plus poddasze czyli drugie 35 m2. Miala tam byc prowadzona strzyzarnia owiec. Teren troche osuwiskowy stad nakaz stosowania wzmocnionych fundamentow itp. Nie znam sie - nie siedze w tym. Pozwolenie dostalem, geodeta wymierzyl itp. Zlitowalem sie nad bezrobotnymi z wioelodzietnej rodziny i....zaluje. Zaplacilem majstrom za budowe budynku. Budynek powstał, ale goście poszerezyli go i zrobili 7 na 6 metrow, co daje powierzchnie ponad 40 m2 na jednej kondygnACJI. Co teraz ? Dom (budynek) stoi, dach zrobiony, elewacja zrobiona. I co ? Nikt mi nie podpisze odbioru, geodeta nakazuje zmiane planu i wszystkich pozwolen, ale jak ? JaK moge zalegalizowac budynek ? Zglosic sie samemu do Inspektoratu i zaplacic kare ? Kogo mam podaC za winnego ? Majstra BEZ firmy czy czegokolwiek. (zatrudnilem go na umowe - zlecenie w firmie) Jest szansa, ze nie bede musial go burzyc ? Bylaby to dla mnie i rodziny tragedia. Zainwestowalismy ponad 180 tysiecy w "owczarnie" i co teraz ? Jakie jest najlepsze wyjscie z tego. Tak sprawa wyglada, ja chce to kupic po okazyjnej cenie tylko czy to sie opłaca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts