Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Napęd Normstahl Magic 600 - piloty nie reagują

Recommended Posts

Witam, po założeniu napędu Magic 600 mam problem. Nie reagują piloty? Dokładnie sprawa wygląda tak, że samouczenie bramy bez pilota działa i wykonało się poprawnie. Natomiast samouczenie z pilotem nie działa - pilot nie reaguje.

Przed samouczeniem z pilotem wykonałem reset i też nie pomogło.

Czy czegoś nie zrobiłem? co robić w takiej sytuacji?

EDIT: Nie mam opcji usunięcie tematu, a znam już najprawdopodobniej odpowiedź, choć nie sprawdzałem jeszcze. Treść z Internetu:

patrząc od dołu, po lewej stronie głowicy masz przycisk do ręcznego otwierania i zamykania bramy, obok niego jest przycisk, ale żeby się do niego dostać trzeba włozyć coś cienkiego, najlepiej kabelek od antenki i nacisnąć go, zapali się dioda. Z tego co pamiętam czas czuwania to 10 sekund i w tym czasie naciśnij krótko przycisk na pilocie którym chcesz obsługiwać bramę i gotowe. Oczywiście pod warunkiem że jest to automat Normstahla
Edytowane przez MateuszMateusz

Natomiast uczenie bramy powinno działać także z niezaprogramowanym pilotem 4-ro kanałowym.
Masz na myśli uczenie bramy za pomocą pilota tak? Jeżeli tak to u mnie żaden pilot nie reaguje.

Tak, właśnie doczytałem instrukcje że naciska się dwa guziki i i wtedy naciska się na pilocie... zaraz sprawdzę czy zadziała.

Edit: Wszystko już zaprogramowane, banalnie proste tylko szkoda że od razu nie doczytałem... :-/

Dziękuję za zainteresowanie tematem.

Edytowane przez MateuszMateusz