MateuszMateusz 23.06.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 (edytowane) Witam, po założeniu napędu Magic 600 mam problem. Nie reagują piloty? Dokładnie sprawa wygląda tak, że samouczenie bramy bez pilota działa i wykonało się poprawnie. Natomiast samouczenie z pilotem nie działa - pilot nie reaguje. Przed samouczeniem z pilotem wykonałem reset i też nie pomogło. Czy czegoś nie zrobiłem? co robić w takiej sytuacji? EDIT: Nie mam opcji usunięcie tematu, a znam już najprawdopodobniej odpowiedź, choć nie sprawdzałem jeszcze. Treść z Internetu: patrząc od dołu, po lewej stronie głowicy masz przycisk do ręcznego otwierania i zamykania bramy, obok niego jest przycisk, ale żeby się do niego dostać trzeba włozyć coś cienkiego, najlepiej kabelek od antenki i nacisnąć go, zapali się dioda. Z tego co pamiętam czas czuwania to 10 sekund i w tym czasie naciśnij krótko przycisk na pilocie którym chcesz obsługiwać bramę i gotowe. Oczywiście pod warunkiem że jest to automat Normstahla Edytowane 23 Czerwca 2012 przez MateuszMateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 24.06.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Znaleziony opis dotyczy napędów ULTRA. W automacie magic piloty programuje się inaczej. No ale masz przecież instrukcję?Natomiast uczenie bramy powinno działać także z niezaprogramowanym pilotem 4-ro kanałowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 24.06.2012 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 (edytowane) Natomiast uczenie bramy powinno działać także z niezaprogramowanym pilotem 4-ro kanałowym. Masz na myśli uczenie bramy za pomocą pilota tak? Jeżeli tak to u mnie żaden pilot nie reaguje. Tak, właśnie doczytałem instrukcje że naciska się dwa guziki i i wtedy naciska się na pilocie... zaraz sprawdzę czy zadziała. Edit: Wszystko już zaprogramowane, banalnie proste tylko szkoda że od razu nie doczytałem... :-/ Dziękuję za zainteresowanie tematem. Edytowane 24 Czerwca 2012 przez MateuszMateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts