מרכבה 29.09.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 No ale wydaje mi się, że to dość nieprecyzyjny wskaźnik....nie mam racji? Może ... tak wskaźnik tyczy się ... powierzchni ogrzewanej ... Problem rozwiązany jeśli budynek jest parterowy... bez poddasza ... gorzej jeśli ... budynek z pozoru... mały kryje w sobie upakowane piętra ... jak u mnie ... Nie mam między stropami więcej jak 2,55. ktoś będzie miał ponad 3 ... i w tym samym budynku będzie skok powierzchni ... a zużycie energii globalne ... identyczne ... a metrażowo ... już nie .o to mnie tylko chodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HieronimDWed 23.04.2015 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Nie słyszałam jeszcze o czymś takim, ale chętnie uzupełnię swoje braki w wiedzy. Nie wiem czy mój dom jest inteligentny ale na pewno zwracaliśmy uwagę na energooszczędność przy jego budowie. okna PCV kraków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts